Hétgólos győzelemmel jutott ki Székelyföld válogatottja az állam nélküli népek világbajnokságára!

2023. július 03. 15:49

A székely labdarúgók két győzelmet arattak a hétvégén – irány a jövő évi CONIFA-világbajnokság.

2023. július 03. 15:49
null

A napokban mutattuk be cikkünkben az Állam Nélküli Népek Labdarúgó-szövetségét (CONIFA), amelyben egyrészt hagyományos történelmi régiók lokálpatriótái, másrészt pedig

kisebbségbe és államiság nélküli létbe szorult nemzeti közösségek képviselői vesznek részt.

A szép hagyományőrzésen és az identitás büszke vállalásán alapuló, közösségeiket a futball sportján keresztül megmutató csapatok között olyanok versengenek egymással, mint Tibet és Kurdisztán, Biafra és Yoruba, vagy Európából Elba szigete, illetve a Két Szicília Királysága. Valamint a külhoni magyar közösségek közül – jelenleg – Székelyföld.

Arról, hogy Ukrajna hatóságai milyen eszközökkel lehetetlenítették el Kárpátalja magyar válogatottját 2018-ban, rögtön azután, hogy pont ők meg is nyerték a CONIFA-világbajnokságot, minapi cikkünkben olvashatnak részletesebben.

 

A CONIFA csapatai most a jövő évi, Kurdisztánban megtartandó saját világbajnokságukra készülnek a selejtező csoportokban.

Székelyföld válogatottja pedig az elmúlt napokban két győzelemmel biztosította helyét a nemzetközi megmérettetésen. A székelyek előbb a görögországi albán kisebbség, Chameria csapatát győzték le 3:2-re, majd pedig

az itáliai Két Szicília Királyságának válogatottját focizták le a pályáról, 7:0-ra győzve ellenük.

Székelyföld ezzel kijutott a jövő évi CONIFA-világbajnokságra!

 

Fotók: FC Csíkszereda FB

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. július 19. 15:34
Hun hunnem .
Box Hill
2023. július 14. 12:38
És aki megnyeri a tornát, az kap egy államot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!