„Dominik óriási kvalitásokkal rendelkezik” – a szakértők nem lepődtek meg Szoboszlai kiváló fizikai mutatóin

2023. július 13. 17:59

A magyar válogatott csapatkapitánya első liverpooli edzésén kiemelkedő fizikai mutatókat produkált. Vajon ez elég lesz ahhoz, hogy hamarosan stabil kezdőjátékos legyen a világ legerősebb bajnokságában?

2023. július 13. 17:59
SZOBOSZLAI Dominik Mohamed SZALAH

Szoboszlai Dominik már az első liverpooli edzésén alaposan kitett magáért, hiszen az övé volt az egyik legjobb futóteljesítmény. Szakembereket és korábbi válogatott játékosokat kérdeztünk arról, hogy a kiemelkedő kondíció mennyire segítheti a magyar válogatott csapatkapitányát, hogy stabil csapattag legyen a világ egyik legjobb klubjában.

Bozsik Péter, korábbi szövetségi kapitány: A profi futballban a megfelelő kondíció ma már alap

„Szoboszlai Dominik évek óta nagyon tudatosan készül a profi karrierre, elsősorban saját magának, édesapjának és az őt körülvevő csapatnak köszönhetően. Már a Red Bull Salzburgban végzett munka is kitűnő alap volt, és az sem kétséges, hogy a Bundesliga egyik élcsapatában, az RB Leipzigben töltött évek is csak fejleszették a képességeit. Egyébként a profi futballban a megfelelő kondíció ma már alap, igaz, a kiemelkedő fizikai állapot, a megfelelő keringési rendszer egy ugyanolyan készség, mint például a szabadrúgások nagyszerű elvégzése. Nyugodtan mondhatjuk, hogy 

Szoboszlai Dominik liverpooli szerződésére egész Európa felkapta a fejét,

Détári Lajos Frankfurtba igazolása óta nem volt hasonlóra példa. Méltán lehet tehát büszke a magyar labdarúgás öszes résztvevője. Szoktuk mondani, hogy teher alatt nő a pálma. Nos, Dominik egy olyan »pálma«, amely jól bírja a nyomást. Fizikailag és taktikailag is kiemelkedő állapotban van, fiatal kora miatt pedig nincs a vállán akkora teher, amelyet ne lenne képes cipelni.”

Egervári Sándor korábbi szövetségi kapitány: Szoboszlai képes lesz arra, hogy megfeleljen a Liverpool elvárásainak

„Egy középpályás esetében alapdolog, hogy a keringési rendszere rendben legyen. Szoboszlai Dominik nagyszerű alapokkal rendelkezik, éppen ezért biztos vagyok benne, hogy képes lesz arra, hogy fizikailag, technikailag és taktikailag is megfeleljen a Liverpool elvárásainak – minderről az elmúlt évek sikerei alapján már meggyőződhettünk. Dominik angliai szerződését kitörő örömmel fogadtam, hiszen a Premier League-ben két kedvenc csapatom van, a Liverpool és a Manchester City.”

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai fizikailag és technikailag is rendben van. Fotó: Getty Images

Priskin Tamás, a Watford, az Ipswich Town, a Queens Park Rangers és a Swansea korábbi válogatott támadója: Szoboszlai Dominik óriási kvalitásokkal rendelkezik!

„A kiemelkedő fizikai felkészültség nagy mértékben segítheti Dominikot abban, hogy minél előbb a Liverpool kezdőcsapatának stabil tagjává váljon. Korábban is elmondtam, hogy erre azért is van nagy esélye, mert óriási kvalitásokkal rendelkezik nem csak taktikailag, hanem fizikálisan is. Éppen ezért bízom benne, hogy a szakmai stáb rövid időn belül megtalálja Szoboszlai helyét a csapaton belül!”

Sebők Vilmos, az FC Bristol korábbi válogatott hátvédje: Nem leptek meg a kiemelkedő fizikai mutatók

„Dominik kiemelkedő fizikai mutatói engem egyáltalán nem leptek meg. Szakkommentátorként elég szoros kapcsolatban vagyok a családdal, gyakran jártunk ki a Bundesligába, az édesapa sűrűn volt nálunk vendég a stúdióban. Dominik Lipcsében is nagyon jó fizikai mutatókat produkált, Christopher Nkunku mögött a második volt. A Premier League egy hatalmas ugrás, éppen ezért elsősorban arra leszek kíváncsi, hogy a közismerten hatalmas iramban, a világ legerősebb bajnokságában is ugyanolyan önbizalommal és magabiztos technikai tudással képes-e futballozni, mint ahogy azt korábban megszoktuk tőle.”

Nyitókép: Getty Images 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
boldog-pride-ot-mindenkinek
2023. július 14. 14:47
Én sem lepődtem meg Dominik kiváló fizikai mutatóin. 🔥🔥🔥
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!