A Real Madrid után Brazília kapitánya lesz az edzőlegenda

2023. július 05. 09:04

Történelmet ír Ancelotti, utoljára 1965-ben ült külföldi edző a brazil kispadon.

2023. július 05. 09:04
Ancelotti, Carlo

Az AFP arról ír, hogy külföldi edzője lesz a brazil válogatottnak az olasz Carlo Ancelotti személyében A hírt megerősítette a szövetség is. Azt írják, Ancelottinak még egy éve van a Real Madridnál élő szerződéséből, és a most kezdődő bajnoki szezon után kezdi a munkát Brazíliában. 

A 2024-es Copa Americán már ő vezeti az együttest.

A szövetség korábban már bejelentette: az olasz legenda érkezéséig a Fluminensét edző Fernando Diniz lesz a brazilok edzője. Ő vezeti az együttest a 2026-os világbajnoki selejtezőkön. Emlékeztetnek: a brazilok csúnyán megégtek a tavalyi, katari világbajnokságon, mivel a negyeddöntőben Horvátország búcsúztatta őket.

Hangsúlyozzák: az utolsó külföldi edző, aki Ancelotti előtt vezette a brazilokat, az argentin Filpo Nunez volt, de neki is csak egyetlen meccs jutott 1965-ben.
Ancelotti valóban egy élő legenda: nyert Bajnokok Ligáját a Milannal és a Reallal is, edzette többek között a Juventust, a Chelsea-t, a PSG-t, a Bayernt és a Napolit. Az összes jelentősebb európai bajnokságot megnyerte már, de 

válogatott csapatot még sosem edzett, még hazája, Olaszország válogatottját sem,

írják.

Nyitókép: MTI/EPA/Andreas Gebert

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2023. július 05. 09:23
Nagyon jó pedagógus, a braziloknál meg pont arra van szükség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!