Fantasztikus hangulat várható este a Puskás Arénában – hamarosan kezdődik a Litvánia elleni Eb-selejtező

2023. június 20. 17:00

Milyenek az esélyeink Litvánia ellen? Kezdő lesz-e Kleinheisler és Ádám Martin? Mikor nyitja meg kapuit a stadion? Összeszedtük, amit a ma esti meccsről tudni érdemes.

2023. június 20. 17:00
null

A magyar labdarúgó-válogatott kedden este 20:45-kor a litván csapat ellen lép majd a Puskás Aréna gyepére európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. Ahogy azt Marco Rossi szövetségi kapitány tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, papíron mi vagyunk az esélyesebbek.

Persze hozzátette azt is, hogy ez mit sem jelent, hiszen tisztelni kell az ellenfelet, amely emberhátrányban ért el döntetlen Bulgária ellen. A vendégeknek nélkülözniük kell majd egyik kulcsjátékosukat; Fedor Cernych, a litván labdarúgó-válogatott csapatkapitánya épp az említett mérkőzésen sérült meg, ezért nem játszhat ellenünk kedd este.

De nem csak a litván és a magyar keret minősége közti különbség, a két válogatott eddigi mérkőzései alapján is nekünk áll a zászló. A magyar és a litván válogatott eddig hatszor mérkőzött meg egymással, öt magyar győzelem és egy döntetlen, 14-2-es gólkülönbség az egymás elleni mérleg. 

A két csapat egyébként 1998. május 27-én Nyíregyházán  játszotta első hivatalos mérkőzését, akkor 1–0-ra nyertünk. Legutóbb pedig 2015-ben találkozott a két válogatott, és a Dárdai Pál vezette magyar csapat 4-0-ra győzött.

A Nemzeti Sport szakértője, Hamar István magabiztos győzelmet vár a litvánok ellen, de kemény ellenállásra számít a védelem részéről. Úgy véli a Litvánia elleni mérkőzés teljesen más lesz, mint a montenegrói, hiszen hazai pályán játszunk, és a vereség semmiképp sem fér bele.

A vendégek helyzetét nem könnyíti meg, hogy a 67 ezres befogadóképességű Puskás Arénában telt ház várható, és a magyar szurkolók várhatóan szokás szerint félelmetes hangulatot teremtenek majd. A stadion egyébként 17:45-kor nyitja meg kapuit a közönség előtt, és változatos programokkal várja a szurkolókat a legfiatalabbaktól a legidősebbekig. 

A parkolással,a közlekedéssel valamint a beléptetéssel kapcsolatos további szurkolókat érintő információk az MLSZ honlapján elérhetőek: 

Magyarország-Litvánia: Szurkolói információk

Férfi A-válogatottunk kedden 20.45-kor játssza soron következő Eb-selejtező mérkőzését, Litvánia ellen a Puskás Arénában. Az útlezárások és terelések miatt mindenkit kérünk, hogy kerülje a környéket gépjárművel. A stadiont közösségi közlekedés használatával érdemes megközelíteni, elsősorban a sűrűn járó M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal. Kapunyitás: 17.45.

A magyar csapat egyébként a hazai mérkőzéseken megszokott meggypiros mezben játszik majd: 

Milyen kezdőcsapattal lép pályára a magyar válogatott Litvánia ellen?

A szövetségi kapitány nem árulta el a kezdőcsapatot, de annyit elmondott, hogy három ponton lehet változás a Montenegró elleni mérkőzésen pályára lépett csapathoz képest. Az ellenfél ismeretében Marco Rossi valószínűleg támadó szellemben küldi pályára csapatát, így a változások is ezzel kapcsolatosak lesznek. 

A Mandiner tippje szerint a védelemben nem várhatunk változást, a kapuban egyértelmű Dibusz Dénes helye, és valószínűleg a Lang Ádám-Willi Orbán-Szalai Attila hármas is kezdeni fog. A két felfutó szélső posztján sem várunk változást, Kerkez és Bolla jó eséllyel játszani fognak. a középpályán viszont valószínűleg várható némi változás, mi úgy sejtjük, hogy Callum Styles helyére a támadásban is aktív Kleinheisler László érkezhet majd Nagy Ádám mellé. 

Erre utalhat az az MLSZ által megosztott kép is, amit az nso vett észre:

Marco Rossi nagyon magyaráz valamit Kleinheislernek - csak nem a litvánok elleni stratégiát? (Kép: MLSZ)
Marco Rossi nagyon magyaráz valamit Kleinheislernek - csak nem a litvánok elleni stratégiát? (Kép: MLSZ)

A válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik helye biztosnak tűnik, Sallai Roland valószínűleg szintén kezdőként lép majd pályára este. Ádám Martin helyett viszont szerintünk Varga Barnabást küldheti pályára Rossi a litvánok ellen.

Ön kiket vár a kezdőcsapatba? Írja meg nekünk kommentben!

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2023. június 20. 20:19
Na de kit érdekel a magyar foci?
KEde
2023. június 20. 19:17
"Lang Ádám-Willi Orbán-Szalai Ádám". Szalai Ádám tegnap jelentette be a visszavonulását. Attila lesz az az Ádám. Ezt a Hír.fm rádiót az életben nem fogom hallgatni. Úgy megutáltattátok velem.
need-info
2023. június 20. 18:17
Akkor most már csak Liechtensteint kell megverni és maradhatunk sereghajtónak...
pauullas
2023. június 20. 17:47
Szia) A nevem Paula, 23 éves vagyok) Kezdő szex modell 18+) Kérlek értékeld a képeimet a következő címen - https://ja.cat/id379067
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!