Ezért félti ifj. Lisztes Krisztiánt a Fradi legendája

2023. június 07. 15:45

Lipcsei Péter szerint borítékolható volt a „kis Lisztes” fejlődése, és nagyon jót tenne neki, ha Sztanyiszlav Csercseszov a BL-ben is bevetné.

2023. június 07. 15:45
null

Az idény végén mutatott óriási teljesítményével a mindössze 18 éves ifjabb Lisztes Krisztián a magyar labdarúgás egyik legnagyobb felfedezettje. A Fradi egykori zseniális középpályásának fia 6 mérkőzésen 5 gólt és egy gólpasszt jegyzett, jellemzően csereként beállva, ráadásul a derbin idegenben betalált az ősi rivális Újpestnek is. Nem csoda, hogy a lelátókon újra felhangzott az édesapja ferencvárosi korszakából ismert szurkolói rigmus: „Lisztes Krisztián, sállállállálá...”

Persze a „kis Lisztes” teljesítménye nem mindenkinek meglepetés – egy másik Fradi-legenda, Lipcsei Péter jól is meri a fiatal játékos tehetségét, hiszen a Soroksár NB II-es csapatánál edzője volt.

Remélem, a szülei is figyelnek rá, hogy a helyes utat járja be” – mondta a Ripostnak az ifjú tehetség berobbanásáról Lipcsei, aki szerint borítékolható volt a „kis Lisztes” fejlődése. 

Lipcsei nagyon örül, hogy a játékost Gera Zoltán is meghívta az U21-es válogatotthoz, de egyetértett Marco Rossi szövetségi kapitánnyal abban, hogy korai lenne még, hogy a felnőtt válogatottban szerepeljen. Úgy véli, a fiatal játékosnak egyelőre jobb, ha az NB1-es mérkőzéseken érlelődik.

A Fradi legendája szerint ifj. Lisztes Krisztiánnak nagyon jót tenne, ha szerepelhetne a BL-ben 

Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy Lipcsei szerint ne lenne fontos, hogy a fiatal játékos nemzetközi tapasztalatot szerezzen. Erre pedig szerinte a legjobb lehetősége az európai kupaporondon adódik.

A Fradi ősszel ismét a BL-selejtezőben szerepel majd, és az edző reméli, hogy ifj. Lisztes Krisztián lehetőséget kap majd a játékra. 

„Remélem Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző beteszi Krisztiánt a Bajnokok Ligája-selejtezőben szereplő játékosok közé, és előtte a már megszokott ausztriai edzőtáborozásukra is magukkal viszik. A nemzetközi tapasztalatok újabb csodák felé nyitnák meg az útját” – fogalmazott Lipcsei Péter. 

És hogy miben jó szerinte if. Lisztes Krisztián?

Lipcsei szerint az ifjú tehetség legnagyobb erénye, hogy vagány játékos, aki hogy nem ijed meg a nála idősebb, erőteljes felépítésű védőktől.

Elmondta azt, is, ahányszor találkoznak, mindig felhívja a fiatal középpályás figyelmét, hogy amennyiben elveszíti a labdát, a támadáshoz felzárkózó védőjét kísérje, mert ezzel tehermentesítheti csapata védelmét. Lipcsei szerint ifj. Lisztes Krisztián nemcsak balszélsőként, hanem középső ékként, és szükség esetén jobbszélen is használható labdarúgó.

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik