Láss csodát! Közel 10 ezer gyermek jutalma: élőben láthatják az atlétika szuperhőseit!

2023. június 01. 20:31

Iskolás gyerekek tömegeit hozta közelebb, és szerettette meg velük az atlétikát a budapesti világbajnokság Sulihős Programja.

2023. június 01. 20:31
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Kimagasló számokat hozott minden idők legnagyobb atlétikát népszerűsítő kezdeményezése Magyarországon. Több, mint 400 iskola több, mint 100 ezer diákja vett részt a budapesti atlétikai vb-hez kapcsolódó Sulihős Programban.

Az ország iskoláit megmozgató programnak köszönhetően 7 héten át az atlétika kapott főszerepet az iskolai testnevelés órákon, a résztvevő gyerekek közül mintegy tízezren pedig jutalomként ott lehetnek az atlétikai világbajnokságon, hogy élőben láthassák a sportág szuperhőseinek küzdelmét.

 Minden idők legnagyobb hazai sporteseményének szervezői nem csak azt tűzték ki maguk elé, hogy

Ezen kívül azt a – világbajnokság kilenc napján messze túlmutató – célt is megfogalmazták, hogy az atlétika szuperhőseit felvonultató világverseny hatására minél több gyerek szeresse meg a sportot, ismerje meg az atlétikát, amely minden sport alapja és kezdjen el sportosan, egészségesen élni.

Ennek szellemében hirdették meg a Sulihős Programot, amelynek köszönhetően áprilisban és májusban hét héten át az atlétika kapott főszerepet a csatlakozó iskolák testnevelés óráin és iskolai versenyein. A program szervezői ajánlást fogalmaztak meg, hogy milyen számokban versenyezzenek a gyerekek, de a testnevelőtanárok ezen belül teljes szabadságot kaptak, hogy milyen gyakorlatokat, feladatokat, kihívásokat válasszanak.

Schmidt Ádám: Az atlétikai vb fellendíti a turizmust és tovább erősíti hazánk jó hírét a világban 

Nem véletlen, hogy a Sulihős Program megmozgatta az országot: minden vármegyéből jelentkeztek iskolák, ezek közül is kiemelkedően nagy volt az érdeklődés Pest, Fejér és Heves vármegyében, valamint Budapesten. 

Ezzel kapcsolatban Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa a következőket fogalmazta meg az ez alkalomból szervezett sajtóeseményen:

„Magyarországnak óriási lehetőség az atlétikai világbajnokság, hiszen egymilliárdan láthatják majd Budapest szépségeit, az esemény fellendíti a turizmust és tovább erősíti hazánk jó hírét a világban. Ugyanakkor a legfontosabb cél, ami a Sulihős Program révén már részben teljesült is, hogy az atlétikai vb hatására sok tízezer magyar, fiatalok és idősebbek kezdjenek el sportolni, ismerjék meg az atlétikát és éljenek egészségesebb életet!”

A szervezők és a diákok között máris nagy az összhang! Fotó: Budapest2023 Zrt.
A szervezők és a diákok között máris nagy az összhang! Fotó: Budapest2023 Zrt.

Németh Balázs: Csoda a Sulihős Program sikere is!

A résztvevő iskoláknak a világbajnokság szervezői intézményenként 23 ingyenes jegyet biztosítanak az augusztus 19-i nyitónapra. A mozgásért cserébe elnyerhető jutalomjegyek mellett ráadásul az ország bármely iskolája 50 százalékos kedvezményes belépőt is igényelhetett, megteremtve ezzel a lehetőséget több mint 100 ezer kisdiák számára, hogy élőben láthassák az atléták küzdelmét.

Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója mindehhez hozzátette:

Nem véletlen, hogy a világbajnokság mottója: „Láss csodát!”. Ez a szlogen elsősorban természetesen arra a csúcsteljesítményre vonatkozik, amelyet a versenyzőktől láthatunk majd. De egyfajta csoda a Sulihős Program sikere is. Előzetesen nem is számítottunk rá, hogy ennyi iskolából jelentkeznek majd, így ezúton is köszönjük a tanárok támogatását!

Ezért szervezünk egy megfizethető és elérhető világbajnokságot, és ezért készülünk még számos meglepetéssel az augusztusi rajtig.

Nyitókép: Budapest 2023 Zrt.

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2023. június 03. 11:14
Szuper!!!! Újabb adag a "mindenszaris"-oknak. Eddig nyakik ért a s.@ruk, lassan csak a fülükön fognak levegőt venni. De csak azért, mert megérdemlik!
APESZ72
2023. június 02. 15:50
Sosem bíznék olyan emberben, aki ilyen - "Sas kabaré" - zakóban feszít. A rackajuh meg....nagy pénzben fogadnék, hogy a "tűzijátékos" Kovács Zoltán agyszüleménye.
jetinyugger
2023. június 02. 10:30
Inkább a tanárokat kellene megfizetni, mint ilyen közpénzégető faszságokra pazarolni az erőforrásokat.
need-info
2023. június 02. 01:44
Milyen sportos alkatú mindenki...Ja, nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!