Szoboszlai Dominik a világ egyik legjobb csapatához igazolhat!

2023. június 28. 15:21

Már nem is „csak” a Newcastle jöhet szóba?

2023. június 28. 15:21
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

A The Athletic úgy tudja, hogy a Liverpool vezetősége a héten találkozott a 22 éves magyar középpályás menedzsmentjével az esetleges nyári átigazolása miatt.

A lap megjegyzi, hogy nem olyan egyszerű feladat Szoboszlai kivásárlása, hiszen a 32-szeres magyar válogatott labdarúgóért június 30-ig, azaz két napon belül kell 70 millió eurót kifizetnie a új vevőnek Lipcsében. Ez az összeg egyes hírek szerint július 1-jétől változhat, ezt az értesülést a The Athletic cikkének megjelenése után Fabrizio Romano olasz átigazolási guru is megerősítette.

 

A Liverpool azzal a céllal vágott neki a nyári átigazolási időszaknak, hogy Jürgen Klopp, a csapat német menedzsere szeretné megújítani a középpályát, s ehhez akár a magyar támadó középpályást is szemügyre vehetik a szakvezető megbízása alapján – érkeztek hírek a Pool háza tájáról. Ehhez az átalakításhoz már megszerezték a világbajnok Alexis Mac Allistert a Brightontól, de a hírek szerint a „vörösök”  kiszemelték a francia Nice középpályását, Khépren Thuramot és a Southamptonnal a másodosztályba kieső belgát, Roméo Laviát, míg az RB Leipzignál szóba került a Liverpoolnál létszám felettivé váló Fabio Carvalho megszerzése – akár kölcsönbe is – írja az nso.

Mindennek ellentmondani látszik az átigazolásokra szakosodott német Transfermarkt honlapja, amely

azt sem tartaná kizártnak, ha Szoboszlai maradna Lipcsében, hiszen jelenlegi klubja, a német RB Leipzig sem kicsi, a legutóbbi öt idényben mindig a top négyben végzett a Bundesligában,

idén éppenséggel a harmadik lett – plusz Német Kupa-győztes –, ezáltal ugyancsak BL-szereplő. A német portál persze ugyanarra a Fabrizio Romanora hivatkozik, aki a Newcastlet is szóba hozta és hozza Szoboszlaival kapcsolatban, hiszen ennek az angol klubnak szintén meglennének a forrásai egy ekkora tranzakcióhoz.

Ráadásul szakmai szempontból állítólag az is számít, hogy a pálya azonos területein és hasonló stílusban is játszik, mint az a James Maddison,

akit szerettek volna megszerezni, de az angol válogatott játékos a Szarkák helyett a Tottenhamet választotta.

Akárhogy is alakul, Dominik körül izzik az átigazolási piac, a legnagyobb klubok állnak sorban érte, és ha ő és a menedzsmentje is úgy gondolja, akkor akár megszülethet a magyar focitörténelem legmagasabb értékű játékosüzlete. 

 

A nyitóképen: Szoboszlai Dominik. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd. Mellette Jürgen Klopp. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik