Szoboszlai újra Német Kupát nyerhet – két góllal rúgta be a Lipcsét a döntőbe!

2023. május 03. 07:24

Szoboszlai Dominikék fölényesen, 5-1 arányban legyőzték a Freiburgot a Német Kupa elődöntőjében. A győztes csapatban Szoboszlai két gólt szerzett, a Freiburgban pedig Sallai Roland gólpasszt adott.

2023. május 03. 07:24
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

A német bajnokságban a tét a BL-szereplés megszerzése, ott is nagy a harc a két, magyar válogatott játékosokat is foglalkoztató német klub között, a Német Kupában ugyanakkor az RB Leipzig kedd este hamar dűlőre vitte a dolgot. Érdekes, hogy tavaly ez a két csapat egy körrel később, vagyis épp a döntőben találkozott, s akkor ott a Leipzigé lett a trófea.

Szoboszlai Dominik parádézott

A kedd esti találkozón szűk negyedóra után már két góllal vezetett a lipcsei csapat, a 13. percben Dani Olmo lőtt majd, majd a spanyol egy perccel később gólpasszt adott Henrichsnek – írta összefoglalójában az OrigoSport.

A negyedóra alatt beszedett dupla szinte megbénította a Freiburgot és amikor éledezni kezdtek, kaptak egy újabb gólt,

a 37. percben ugyanis Szoboszlai lőtt szépen a kapuba Olmo átadásából. Ekkor már 3–0-ra vezettek a vendégek. 

A képen: A freiburgi Lucas Höler és a lipcsei Szoboszlai Dominik. Fotó: MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A képen: A freiburgi Lucas Höler és a lipcsei Szoboszlai Dominik. Fotó: MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az első félidős mészárlásnak azonban ekkor még nem volt vége, a freiburgiak az első játékrész hosszabbításában kaptak még egyet, csak, hogy még reményvesztettebben tántorogjanak be az öltözőbe. De jött még egy hidegzuhany! Dani Olmo  a szünet előtt egy újabb gólpasszal érkezett, s a francia Christopher Nkunkut hozta ziccerbe, aki megszerezte a lipcseiek negyedik gólját.

Szoboszlai és Orbán is végigjátszotta a meccset

A második félidőre más Sallai Rolandot is becserélte a Freiburg, s a magyar támadó rendkívüli akarással lépett pályára, az 58. percben éppen őt rántotta le Gvardiol a tizenhatos előtt, amiért a horvát védőt kiállította a játékvezető. 

A 75. percben Sallai beadásából Gregoritsch fejelt szép gólt (1–4), a szépítés viszont nem hozott további hazai zárkózást,  sőt, a ráadás utolsó perceiben Szoboszlai tizenegyesből állította be az 5-1-es végeredményt. 

Szoboszlai szezonbeli hatodik és hetedik gólját jegyezte a meccsen, négy Bundesliga- és egy BL-gól mellett már két gólos a Német Kupában.

Sikerével a Lipcse öt éven belül negyedszer jutott a Német Kupa döntőjébe. A Leipzig a június 3-i berlini döntőben a VfB Stuttgart és az Eintracht Frankfurt szerdai összecsapásának továbbjutójával találkozik.

 

A nyitóképen: Szoboszlai Dominik a Német Kupa elődöntőjében Freiburgban. RALF IBING / FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkasfarkas
2023. május 03. 09:00
Jó végre látni egy klasszis magyar futballistát Détári után. Aki tényleg az, magas szinten játszva, nem csak a sajtó ajnározza, hanem a saját teljesítménye beszél mások helyett. Hozzáteszem Gulácsi is klasszis volt a maga posztján, de egyrészt a kapusok teljesítményét annyira nem ismerik el, mint a mezőnyjátékosokét, másrészt hálóőrök tekintetében a múltban sem álltunk olyan rosszul (Király, Babos, stb.).
Parm
2023. május 03. 07:49
Harmadik és ötödik (11-es) gól egy német kupában? Ez nem sok. A 7 szezon-gól se...
Fekete Ló
2023. május 03. 07:41
Az első gólt láttam, klasszismegoldás volt a kényszerítőzés. Igazán kezd kiváló focista lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!