Orbán és Szoboszlai góljaival az utolsó pillanatban nyert a Leipzig (videó)

2023. május 14. 21:54

A két magyar játékos a meccs hajrájában volt eredményes, ezzel fordított, majd kulcsfontosságú győzelmet szerzett a csapat a Werder ellen.

2023. május 14. 21:54
null

Két válogatott játékosunk, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik góljaival hazai pályán legyőzte a Werder Brement az RB Leipzig csapata a Bundesliga 32. fordulójában.

Nagyon fontos győzelem volt ez,

hiszen a bajnokság hajrájában minden győzelem óriási értékű, hiszen a német labdarúgó-bajnokság első 4 helyezettje automatikusan bekerül a Bajnokok Ligája főtáblájára. Szoboszlaiék csapata ezzel a győzelemmel megtartotta a harmadik helyét, ám Schäfer András csapata, az Union Berlin négy fordulóval a vége előtt ott lohol a nyakukban, mindössze egy ponttal vannak lemaradva. 

A meccs első gólját a Leipzig szerezte volna, ha a bíró megadja, de nem így történt, Christophe Nkunku találatát egy szabálytalanság miatt érvénytelenítették. A Werder azonban szinte azonnal betalált, és a 70. perctől vezetett. A mérkőzés utolsó perceiben már elveszni látszott a győzelem lehetősége, ám érkezett Willi Orbán, és a 87. percben egy fejessel egyenlített. 

Szoboszlai Dominik pedig a hosszabbításban, a 96. percben a győztes gólt is megszerezte.

A Leipzig ezzel az eredménnyel közelebb került ahhoz, hogy jövőre is induljon a BL-ben.

A meccs videóösszefoglalóját itt tekintheti meg:

Nyitókép: Ronny Hartmann / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Draco Paladin
2023. május 15. 01:02
Jó, hívjuk Lipcsének, de akkor ezt a két majmot is hívhatnátok faszhuszárnak.
Szeredai
2023. május 14. 23:16
A Leipzig itt klubnév, de Lipcsének írnám, ahogyan pl. a párizsi Notre Dame-ot is párizsinak és nem parisinak.
DE JÓ
2023. május 14. 23:10
"Nem inkább Lipcse? A németek az AC Milant és AC Mayland-nak nevezik. Akkor nektek miért kell becsicskulni?" De igen, de igen!!! Én sem értem ezt a mindenáron a csordával bégetési vágyat. Grúzia is magyarul Grúzia és nem Georgia, ahogy Beloruszia sem Belarusz, Pozsony nem Bratislava, és Kijev sem Kijiv. Stb.
need-info
2023. május 14. 22:39
Orbán a hibás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!