José Mourinho nyilván Budapestre sem irgalmat jött osztani

2023. május 31. 02:00

Az Európa-liga budapesti döntőjét az egész világ José Mourinho 5 győzelem, 0 vereséges európai kupadöntő-mérlegének és a Sevilla 6 győzelem, 0 vereséges Európa-liga döntős mérlegének párharcaként kezeli. Válogatásunk a 60 éves edzőikon nyilatkozataiból.

2023. május 31. 02:00
null
Balázs Boldizsár

A kupaspecialista José Mourinho egyik legfontosabb tanúságtétele ebben a szezonban a Roma Leverkusen elleni elődöntőjének odavágója után hangzott el. A riporter gratulált az 1-0-s hazai győzelemhez. Mourinho válasza?

A félidőben vagyunk. Félidőben nem sírok, nem ünnepelek.” – folytatta.

Mourinho szokása szerint egész évben szívta a vérét a bíróknak. Amikor megkérdezték a feszültségről közte és a játékvezetők között, leintette a saját tolmácsát. „Erre a szarság kérdésre ne is pazarold az idődet.” Mr. Mourinho nem válaszol, tolmácsolta vissza a mondatot a segítő.

A nyomásgyakorlás sikeres volt. A Roma Leverkusenben minden idők leghősiesebb védekezése mellett minden idők egyik legpofátlanabb időhúzásával őrizte meg a döntőt érő 0-0-t. A világ értetlenül állt a játékvezető hozzáállása előtt, akinek körülbelül 30 percet kellett volna hosszabbítani és 15 sárga lapot kiosztani a rómaiaknak. A 9 perc hosszabbítás, és a 2 Róma-sárga 5 Leverkusen ellenében elég messze esett ettől.

Mourinho velősen nyilatkozott az estéről. „Nagyon jó focit játszottunk, és kiváló munkát végzett a játékvezető.

Sokan várnak hasonló meccsképet most is. Amikor 2017-ben a Manchester Uniteddel nyerte meg az EL-sorozatot, a döntő után így foglalta össze a fociedzők kasztjait.

Mourinhót nem érdekli, ki mit gondol róla.

A saját csapatán és szurkolóin kívül. A háttérképe hónapok óta egy rajongói rajz róla Róma és az Európa-liga császáraként.

Azzal, hogy Totti majd De Rossi után – ha nem is a pályán, de – ismét van falkavezére a római farkasoknak, a Stadio Olimpico is telt házas volt egész évben.

Valami hasonlóra számíthatunk a Puskás Aréna egyik térfelén is holnap.

Nyitókép: José Mourinho Budapesten! Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik