Dárdai marad a Herthánál, de...

2023. május 22. 17:45

A magyar szakember nem tudta megmenteni a csapatát a kieséstől, de elégedett a bajnokság végén mutatott teljesítményükkel, és optimistán tekint a jövőbe.

2023. május 22. 17:45
null

A kiesés ellenére marad a Hertha BSC-nél Dárdai Pál, aki idén áprilistól harmadszor tölti be a csapat edzői pozícióját – derült ki a klub hétvégén rendezett sajtótájékoztatóján. Dárdai 1997-től 2011-ig játszott a csapatban, ő a Hertha BSC legtöbb német bajnoki mérkőzésen pályára lépett játékosa, dolgozott a klub utánpótlás-csapatainál, 2015 és 2019, valamint 2021 és 2022 között pedig a felnőttcsapat edzőjeként.

Idén tavasszal a a csapat gyenge bajnoki szereplése miatt áprilisban távozott a korábbi edző,

Ez azonban nem sikerült, mint arról a Mandineren mi is beszámoltunk, a Hertha a bajnokság 33. fordulójában 1:1-es döntetlent játszott a Bochum ellen, és ezzel kiesett a német élvonalból. Ez legutóbb tíz éve esett meg a csapattal, amely egy évvel később megnyerte a másodosztályú bajnokságot, és visszajutott a Bundesliga 1-be. 

Dárdai Pál a Bochum elleni 1:1-es döntetlennel zárult mérkőzést követően tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott,

 – fogalmazott Dárdai, hozzátéve, hogy a bajnokságban még vár a csapatra egy meccs, ezért még nem tartanak ott, hogy a jövőjéről beszéljenek. Közölte, először egy írásbeli beszámolót készít majd a klubnak, ezt követően döntenek majd arról, milyen formában folytatják a közös munkát. 

A legvalószínűbb, hogy Dárdai  továbbra is a felnőttcsapatot vezeti majd, de a sajtótájékoztatón többször is megemlítette az utánpótlást, ezért az is elképzelhető, hogy ott dolgozik tovább. „30 éve a klubnál vagyok, nagyon sokat dolgoztam az utánpótlásért és az egész akadémiáért ... itt van az utánpótláscsapat, a szülők, a munkatársak, ez egy nagy család!” – mondta. 

Úgy tűnik a szurkolók a kiesés ellenére továbbra is a csapat mellett állnak, ugyanis annak ellenére, hogy kiderült, a Hertha jövőre a másodosztályban szerepel majd, megtapsolták a csapatot. Dárdai ki is fejezte a háláját a drukkerek felé. A magyar szakember úgy fogalmazott: 

Dárdai kiemelte, „a fociban mindig a következő passz számít... mindegy hogy bajnok leszel, vagy kiesel, másnap reggel ez már senkit nem fog érdekelni, és megint csak a jövő számít, a jövőért kell dolgozni. Most kiestünk, ez nem jó, de már a jövőre kell gondolnunk, a jövőnkért kell dolgoznunk, hogy újra feljussunk az első osztályba”.

Az edző egyébként a döntetlen ellenére elégedett volt a csapat teljesítményével. Szerinte mind labda nélküli játékban, mind taktikailag jók voltak, és kiemelte, hogy a Bochum ellen nagyon nehéz játszani, mert sok hosszú labdát adnak, és jól fejelő játékosaik vannak. Dárdai hangsúlyozta, hogy mind a Stuttgart, mind a Bochum ellen látott játékukkal elégedett, hiszen látta, hogy minden játékos fut, és küzd a győzelemért. 

Dárdai szerint meg kell vizsgálni és ki kell elemezni a szezonban mutatott teljesítményt, és tanulniuk kell a hibákból, majd ismét magabiztosan nekiállni dolgozni. Ez utóbbit többször is kihangsúlyozta, egyértelműen érződött, hogy a kemény munkát tartja a legfontosabb feltételnek a csapat előrelépése szempontjából. 

A Bundesligából kiesett Hertha BSC-nek sok dolga lesz az idei átigazolási időszakban

A munka azonban szinte biztos, hogy kevés lesz, ha nincs meg mellette a megfelelő minőségű játékosállomány. Az élvonaltól búcsúzó csapatnak pedig biztosan meg kell majd küzdenie azért, hogy legjobb játékosait meg tudja tartani. Az átigazolásokról megjelent sajtóhírek szerint a kiesés következtében kulcsjátékosok is távozhatnak a klubtól. 

Két kölcsönjátékos, Santiago Ascacibar és Omar Alderete átigazolása már biztos, mint ahogy az is, hogy Dárdai Pál középső fia, a 21 éves, német utánpótlás-válogatott

Dárdai Márton is marad a Hertha BSC-nél.

A fiatal labdarúgó ebben a szezonban 17 alkalommal lépett pályára és egy gólt szerzett. . 

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik