„Nem engedem bántani Katinkát!”  – Wladár Sándor az úszóbajnokot ért támadásokról a Mandinernek

2023. március 30. 17:24

Inkább örüljünk együtt a várandós Hosszú Katinkával, mintsem lépten-nyomon kritizáljuk! – mondta az olimpiai bajnokot ért támadásokra reagálva lapunknak az úszószövetség elnöke, akivel a sportoló jövőjéről is beszélgettünk.

2023. március 30. 17:24
null
Csisztu Zsuzsa

Hosszú Katinka várandóssága kritikáktól sem mentes

Amint arról korábban a Mandiner elsőként, biztos forrásokra hivatkozva beszámolt, valóban anyai örömök elé néz a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka. Mindezt a közösségi médián keresztül maga az érintett is megerősítette, és férjével, Gelencsér Mátéval közös örömüket azóta több bejegyzéssel is kifejezte, például jelenlegi amerikai utazása alatt.

A túlnyomó többségében pozitív és a bajnoknőt dicsérő és vele együtt örvendő bejegyzések közé azért

Akadt, aki a bajnoknő növekvő pocakját és annak – ahogy a bejegyző fogalmazott – mutogatását vette a szájára, volt, aki a még fizikailag mindig aktív várandós Katinka „felelőtlenségéről” beszélt, mondván súlyzózni, vagy egyéb módon az edzőtermi munkát folytatni roppant veszélyes lehet a babára.

A Mandiner a korábban jókívánságait már publikáló Magyar Úszó Szövetség elnökét, Wladár Sándort kérdezte mindezekről:

Gondoljunk csak bele, évente nyolcvannyolcezer kisbaba születik Magyarországon! Inkább ünnepeljük azokat a nőket, akik boldogan vállalják a várandósság édes, de olykor nehéz terheit, s örüljünk, hogy bővül a magyar úszócsalád is.” – válaszolta megkeresésünkre az elnök. 

„Azt sem árt, ha tudomásul vesszük, hogy

mert senki nem lát bele mélységében a másik életébe. Szerintem bízzuk ezt is Katinkára, mégis ő ismeri a testét, a fizikumát a legjobban, és kívánjuk neki a legjobbakat ezekre a csodálatos, várakozásokkal teli hónapokra” – tett egyértelmű pontot a kritikák végére az elnök.

Visszatér-e a versenyzéshez Hosszú Katinka?

A Mandiner természetesen az anyai örömök előtt álló és még mindig remek formában lévő Hosszú Katinkáról és jövőbeni pályafutásáról, illetve a szövetség és a bajnoknő közötti jövőbeni tervekről, együttműködésről is kérdezte az elnököt, hiszen jogosan merülhet fel, hogy Katinka válogatott státusza, és az ezzel együtt járó szövetséget érintő anyagi terhek változnak-e a közeli jövőben. 

„Nem szeretnénk elébe menni semminek, ebben az időszakban a türelem az egyik legfontosabb erény, de annyit mondhatok, hogy a közeljövőben, Katinkáék magyarországi visszatérése után

és utána tudunk bővebben beszélni arról, hogy Katinka az édesanyai teendői mellett mikor és milyen formában látja a saját jövőjét az úszósporton belül” – összegzett Wladár Sándor. 

Nyitóképen: MTI/Illyés Tibor

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik