Megszólalt a Diósgyőr kapusa: Sajnálom az esetet, mindent el fogok követni, hogy a megfelelő módon kárpótoljam Énokot

2023. március 14. 13:59

Az NBII-es csapat kapusa azt mondta, egy olyan ereklyét szeretne szerezni a fiúnak, ami nem lóg mindenki falán.

2023. március 14. 13:59
null

Dr. Magyar Mátyás, a Diósgyőr tulajdonosa meghívta Varga Énokot és szüleit, valamint minden MTK-s csapattársát a következő hazai mérkőzésükre. Mint ismert, az MTK-szurkoló kisfiú a hétfői bajnoki mérkőzésen születésnapjára azt kapta, hogy a félidőben ő végezhette el a kezdőrúgást és rávezethette a labdát az ellenfél kapusára. Az ilyenkor megszokottól eltérően Senkó Zsombor, a vendégek kapusa kétszer is kivédte a kisfiú lövését, majd elrúgta a labdát. 

Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője az eset után úgy fogalmazott, szeretné felmenteni a kapust, ugyanis az ő kérése volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, a kapus csak eleget lett a kérésnek. 

„Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr - Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros - Újpest meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa. A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy. Ugyanakkor a klub meghívta őket egy hazai DVTK mérkőzésre. Remélem ezzel az ügyet lezártnak tekinthetjük” – jelentette ki a vezetőedző.

Varga Béla, Énok édesapja azt mondta, örül, hogy pozitívan zárul a történet, nem neheztelnek a kapusra, hiszen csak azt tette, amit kértek tőle. 

– mesélte, majd úgy folytatta, azt szeretné, ha a történet pozitív végkimenetele is legalább akkora sajtóvisszhangot kapna, mint maga a sajnálatos eset.

Senkó Zsombor szerint sajnálja, ami történt és mindent megtesz annak érdekében, hogy megfelelően kárpótolja Énokot. 

– fogalmazott a hálóőr, aki azt kívánta a fiatal labdarúgónak, soha ne adja fel az álmait, harcoljon minden labdáért. 

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2023. március 15. 12:23
A pórnépet, a magyar ellenállást jelképezte a kapus! Vannak törekvések, hogy a magyarság semmiféle ellenállást ne tanúsítson! -ennyi is elég nekik a gyűlöletre, a bosszúra... Lehet is, hogy nem mi, hanem ők a nem-emberek..!
Ujcsek
2023. március 15. 09:53
Jobb lett volna ha elugrik a labda elől?
Öreg Palóc
2023. március 15. 08:42
Semmi különös nem történt. Az mtk-sok csináltak egy baromságot, ami rosszul sült el, majd rögtön az ellenfélre kenték, a sajtójuk meg boldogan csaholva üvölti ezt világgá! Ennyi.
Osztap Bender
2023. március 15. 05:47
Vajon mikor szólal meg az ügyben a mazsihisz, az emih, a főrabbi? Vajon Izrael is hadat üzen ha nem is Magyarországnak, de Diósgyőrnek? Talán növelte a már növelhetetlen, az "égig érő paszulynál" is nagyobb antiszemitizmust a kapus? Vajon, ha Józsikának hívják a gyereket, akkor is ekkora lenne a felhajtás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!