Szerintünk Lionel Messi lesz 2022 legjobb férfi labdarúgója! Ön hogy látja? – SZAVAZZON!

2023. február 27. 15:23

Ma este Párizsban kerül sor a hagyományos FIFA-gálára, amelyen több kategóriában hirdetnek győzteseket, köztük az Év legszebb találatáért járó Puskás-díjat is átadják. Az egyik jelölt egy amputált lábú játékos.

2023. február 27. 15:23
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Szokás szerint hat kategóriában hirdetnek győzteseket a FIFA-gálán 

A „Legjobb férfi játékos” díj három jelöltje (alfabetikus sorrendben): a Real Madrid gólvágója, a vébét sérülés miatt kihagyó Karim Benzema, a világbajnoki címet szerző argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi, valamint a vb-ezüstérmes francia gólvágó, a katari világbajnokság gólkirálya, Kylian Mbappé). A „Legjobb női futballista” kategória jelöltjei: az angol Beth Mead, az amerikai Alex Morgan, valamint a spanyol Alexia Putellas. A „Legjobb női edző” kategória jelöltjei: az Olympique Lyon mestere, Sonia Bompastor, Brazília női válogatottjának szövetségi kapitánya, Pia Sundhage, valamint az angol női válogatott szakvezetője, Sabrina Wiegman.  A „Legjobb férfi edző” kategória jelöltjei: a BL-győztes Real Madrid legendás mestere, Carlo Ancelotti, a Manchester Cityvel bajnoki címet szerző Pep Guardiola, valamint a világbajnok argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni)A „Legjobb női kapus” kategória jelöltjei: a Chelsea német válogatott idegenlégiósa, Ann-Katrin Berger, a Manchester United és az angol válogatott játékosa, Mary Earps, valamint az Olympique Lyon chilei klasszisa, Christiane Endler. A „Legjobb férfi kapus” díj várományosai a marokkói válogatott és a Sevilla játékosa, Yassine Bounou, a belga válogatott és a Real Madrid klasszisa, Thibaut Courtois, valamint az vb-győztes Argentína és az Aston Villa egyénisége, Emilio Martinez. 

rajta kívül esélyes a díjra a francia Dimitri Payet, aki áprilisban, a PAOK elleni Európa-konferencialiga mérkőzésen szerzett látványos találatot, valamint a brazil Richarlison, aki a világbajnokságon a Szerbia elleni csoportmérkőzésen látványos ollózás után volt eredményes.

Kylian Mbappénak a vb-döntőben rúgott három gól is kevés a végső sikerhez Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Kylian Mbappénak a vb-döntőben rúgott három gól is kevés a végső sikerhez Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Mindig kockázatos, ha egy díjátadó előtt bármelyik kategória győztesét megjósoljuk, de úgy véljük, nem vállalunk nagy rizikót, ha a legjobb férfi labdarúgók kapcsán kijelentjük: Lionel Messi lesz a befutó!

Nemcsak azért, mert az argentin klasszis a vébé első fordulóját, a világ döbbenetét kiváltó, Szaúd-Arábia elleni vereséget követően hátára vette a válogatottat, és rendkívül eredményes játékával (hét találat, három gólpassz – teljesen megérdemelten választották meg a vb legjobb futballistájának) a világbajnoki címig vezette az Albicelestest, hanem azért is, mert Lionel Messinek vélhetően a katari esemény volt az utolsó világbajnoksága (és talán az utolsó világversenye is egyben), így vélhetően a teljes futballvilág úgy tiszteleg a legméltóbban a világklasszis előtt, ha 2022-ben ismét őt ülteti fel a sportág trónjára. Arról nem is beszélve, hogy

hiszen Lionel éppen annyira volt vezéregyéniség 2022-ben, mint Armando 1986-ban, Mexikóban.    

Az Aranylabda tavalyi győztese, a balszerencsés Karim Benzema többek között azért is esélytelen a címvédésre, mert 2022 legfontosabb futballeseményét, a világbajnokságot kihagyta, míg az ugyancsak extraklasszis Kylian Mbappéval kapcsolatban úgy lehetnek a szavazók (a válogatottak szövetségi kapitányai, csapatkapitányai, valamint az erre a megtisztelő feladatra felkért szakújságírók), hogy a fiatalember a vb-ezüst mellé megszerezte a világbajnokság gólkirályi címét is – 8 találattal -, de mivel még mindig csak 24 éves, bőven lesz ideje begyűjteni a különböző trófeákat és elismeréseket. Szót kell ejtenünk még Messi „örök” riválisáról, Cristiano Ronaldóról, aki a sikertelen világbajnokság után (legalább akkora döbbenet volt a portugálok veresége a Marokkó elleni negyeddöntőben, mint Szaúd-Arábia Argentína elleni, már említett diadala), Ázsiában ragadt, az al-Naszr játékosa lett, így CR7-nek semmi esélye nem maradt arra, hogy a legjobbak közé kerüljön.

 

Az is izgalmas, hogy  ki nyeri idén a Puskás-díjat, vagyis kinek a gólját találják a legszebbnek. A FIFA egy meredeket húzott idén és a három jelölt közé egy amputált lábú játékos gólját is beemelte. Íme a jelöltek:

A 2022-es jelöltek a FIFA honlapja alapján:

Marcin Oleksy (Warta Poznan-Stal Rzeszow, 2022. november 6.)

Richarlison (Brazília-Szerbia, 2022. november 24.)

Dimitri Payet (Olympique Marseille-PAOK, 2022. április 7.)

Ön mit gondol arról, hogy egy amputált lábú focista gólja is ott van a jelöltek között?  Ganxsta Zolee, Harsányi Levente és Hevesi Tamás is kifejtette erről a véleményét, méghozzá elég markánsan, itt megnézheti:

Nyitókép: Lionel Messi és az argentin labdarúgó-válogatott a világ tetején! Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel   

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FAdamus
2023. március 05. 18:14
És Messi is nyert.
Gyugyesz
2023. február 27. 23:46
Mindenki tudja, hogy ebben is Zelenszkij a legjobb.
vastaps
2023. február 27. 23:12
'Ki lesz 2022 legjobb férfi labdarúgója?' Leszarom. En 2023 legjobbja szeretnek lenni...
Dr. Greta Grünberg
2023. február 27. 21:43
Mikor kapja meg végre nő vagy LMBTQI személy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!