Gera Zoltán kisorsolta: az EL-nyolcaddöntőben Ferencváros - Bayer Leverkusen összecsapásra kerül sor - SZAVAZZON, KI JUT TOVÁBB?

2023. február 24. 11:37

Ma délben Nyonban kiderült: a magyar bajnoknak a német Bayer Leverkusennel szemben kell kivívnia a legjobb nyolc közé jutást. Egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás!

2023. február 24. 11:37
null
Vámos Tamás

 

 

 

A magyar bajnok Ferencvároson kívül csoportgyőztesként egyből az Európa Liga legjobb 16 csapata közé került: Arsenal (angol), Fenerbahce (török), Feyenoord (holland), Freiburg (német), Real Sociedad (spanyol), Real Betis (spanyol), Union SG (belga) – tehát ezen riválisok biztos nem lehetnek a zöld-fehérek ellenfelei.

Az FTC ellenfelei lehetnek: Bayer Leverkusen (német), Juventus (olasz), Manchester United (angol), AS Roma (olasz), Sahtar Donyeck (ukrán), Sevilla (spanyol), Sporting Lisboa (portugál), Union Berlin (német).

A versenykiírás értelmében a kiemelt csapatok kezdik idegenben a párharcot, a játéknapok március 9. és 16. – ebben a körben az azonos nemzet csapatait még nem sorsolhatják össze.

Cikkünk folyamatosan frissül - KÖVESSÉK ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET!

Vécsei Bálint (fehérben) Florian Wirtzcel (középen) újra összecsaphat! Fotó: MTI/EPA Friedemann Vogel
Vécsei Bálint (fehérben) Florian Wirtzcel (középen) újra összecsaphat! Fotó: MTI/EPA Friedemann Vogel

Az UEFA nyoni központjában éppen a nyolc kiemelt csapatot mutatják be - köztük a Ferencvárost!

A színpadon Giorgio Marchetti az UEFA főtitkár-helyettese, aki megemlékezik a törökországi földrengés áldozatairól.

Őt követi az Európa Liga idei hivatalos nagykövete, a 97-szeres válogatott, Gera Zoltán, aki kihúzza majd a csapatokat. Ezzel kapcsolatban elmondja: „biztos, hogy valaki áldja, valaki pedig átkozza majd a nevem!”

Gera először a német Union Berlint húzza ki és a belga Union SG-t sorsolja mellé. A két csapat már a csoportkörben is találkozott egymással.

A Sevilla következik, amelynek a Fenerbahce (Szalai Attila együttese) lesz az ellenfele.

A Juventus jön, mellé pedig az SC Freiburgot, Sallai Roland csapatát húzza ki Gera. 

Majd jön, amire hónapok óta várunk: a BAYER LEVERKUSEN mellé A FERENCVÁROST HÚZZA KI GERZSON!

A portugál Sporting kapja az angol Arsenalt, míg a Manchester United a spanyol Real Betist.

Az olasz AS Roma mellé a spanyol Real Sociedad kerül, míg az utolsó páros az ukrán Sahtar Donyeck és a holland Feyenoord lett.

A Ferencváros és a Bayer Leverkusen a tavalyi Európa Liga-csoportkörben már találkozott egymással, 2021 szetemberében az első mérkőzésre Németországban került sor, ahol Ryan Mmaee révén ugyan vezetést szerzett a Fradi, ám a hazai fordítani tudtak és 2-1-re győztek. A csoportkör utolsó fordulójában visszavágott a magyar bajnok, a Groupama Arénában 1-0-ra legyőzte riválisát (a gólszerző a télen az Union Berlinbe távozott Aissa Laidouni volt), hozzá kell tenni: a Bayer ekkor már csoortgyőztesként utazott Budapestre, míg a magyar bajnok már nem juthatott tovább. Sebaj, majd idén!

Dibusz Dénes: 

Óriási feladat a Leverkusen kiverése, de állunk elébe!

A Ferencváros kapusa a klub közösségi oldalán nyilatkozott a sorsolás után.

„A tavalyi csoportkörben már két jó mérkőzést tudtunk játszani egymással. Nyilván egy nagyon jó csapatról, komoly ellenfélről van szó, de az előző sorozatból lejátszott mérkőzésekből is meríthetünk erőt. Némileg mindkét csapat átalakult azóta, a két vezetőedző személye is változott (a Bayer Leverkusennél Gerardo Seoane helyett Xabi Alonso, míg a Fradinál Peter Stöger helyett Sztanyiszlav Csercseszov irányít - a szerk.). A Bayer nem a legerősebb riválisok közé tartozik, de egy nagyon stílusus focit játszó alakulat. A feladat adott, bízunk benne, hogy eredményesek tudunk lenni ellenük. Óriási feladat a Leverkusen kiverése, de állunk elébe! Bízom benne, hogy telt ház előtt játszhatunk majd a Puskás Arénában, hiszen ez a csapatnak is hatalmas erőt adna, és talán a német riválisnak is tudnánk egy kis meglepetést okozni ezzel”

Vincze Ottó

a Ferencváros 1995-ös BL-csapatának középpályása:

Szervezett védekezéssel, hatékony támadójátékkal összejöhet a továbbjutás

A Fradi és a Leverkusen jól ismeri egymást, hiszen a tavalyi Európa Liga-sorozatban is találkoztak már egymással. A Bayer egy rendkívül kellemetlen ellenfél, de az a szint, amely a Ferencváros számára abszolút verhető, így nem elképzelhetetlen a továbbjutás. Az idegenbeli, első mérkőzésen nyilván alaposan megszervezi majd a védekezést,  Sztanyiszlav Csercseszov mester, de nagyon sok múlik majd a támadójáték hatékonyságán is. A visszavágón, a várhatóan telt házas Puskás Arénában pedig muszáj lesz kiharcolni a továbbjutást. Ez maximális koncentrációval sikerülhet, és így jöhet majd a negyeddöntő!”

 

Nyitókép Fradi-gólöröm - sok hasonló jelenetet szeretnénk még látni az Európa Ligában! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. február 27. 09:42
jó... már meg is van a taktika: buzi németek térdelnek, mi meg focizunk... korábban már bevált... :)))
Csányi Gyuri
2023. február 27. 09:41
Bayern Lederhosen
zakar zoltán béla
2023. február 25. 15:28
nemérdekel
DrPepper
2023. február 25. 12:12
Laiduni hiányozni fog, de Esiti fel fog nőni a feladathoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!