Milák Kristóf: A sportolóknak nem dolguk a térdelés – exkluzív interjú a Mandinernek

2023. január 11. 23:01

A politikának nincs helye a sportban, a férfi úszóknak a nők között, a sportolóknak pedig nem dolga a térdelés – mondja Milák Kristóf. Az úszócsillag exkluzív interjút adott a Mandinernek, amelyben példátlan őszinteséggel beszél értékekről, az orosz-ukrán háború sportolókra gyakorolt hatásáról, edzőváltása valódi okairól és arról, hogy lesznek még világcsúcsai.

2023. január 11. 23:01
null
Csisztu Zsuzsa

Újra az Év Férfisportolójának választották – Milák itt mondja el, amit a színpadon nem 

Exkluzív interjút adott a Mandinernek az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok Milák Kristóf, aki példátlan őszinteséggel beszélt az úszáson kívüli életéről és a karrierjét irányító vezérelvekről. 

„A minőségben hiszek és mindenben azt keresem, a ruháktól az autókon át a felmosóvödörig”

– mondja a nemzetközi úszóvilág igazi állócsillaga, akit 2022-ben immár másodszor választottak az Év Férfi Sportolójának a sportújságírók. 

A képen: Milák Kristóf. Fotó: Derencsényi István/ MÚSZ
A képen: Milák Kristóf. Fotó: Derencsényi István/ MÚSZ

Az interjúból kiderül, mennyire fontosnak tartja, hogy magunk miatt legyünk igényesek, ne a kifelé élés megfelelés-kényszere motiváljon minket. Megtudhatjuk azt is Milák Kristófról hogyan öltözne fel egy randira, mit gondol a méretre csináltatott öltönyökről, de

végre őszintén elmeséli azt is, miért érezte kikerülhetetlennek az edzőváltást olimpiai bajnoki címe megszerzése után. 

A világcsúcstartó újabb rekordokat ígért, s a cikkből az is kiderül ezt mire alapozza. Ami mindenképpen szokatlan a bajnoktól, hogy kendőzetlen őszinteséggel beszél arról, hogy szerinte miért nincs helye a férfi úszóknak a nők között. „Alapvetően úgy gondolom,

nincs helye a férfi úszóknak a nők között, akármilyen hormonális változtatásokon is mennek át, mert az ösztrogén-tesztoszteron értékek annyira nem befolyásolhatók mesterségesen, hogy fair versenyt eredményezzen mindez.”

Milák az ukrán-orosz háború kapcsán is kifejti, hogy elutasítja az erőszak mindennemű formáját és a háború szörnyűségeit, de egyben furcsállja, amiért a sportolókat állítják sarokba a nemzetközi sportvezetők. 

Arra is kitér, hogy szerinte zavaró, hogy a politika ennyire belemászik a sportba és

úgy véli nincs helye például a térdelésnek a focimeccsek előtt, mert egy olyan kultúrában, mint a mienk, ez nehezen értelmezhető, hiszen mi sosem voltunk gyarmatosító nép.

Arra is kitér, miért nem dolga a sportolóknak ilyen kezdeményezésekben részt venni. 

Részletek a Mandiner hetilap csütörtökön megjelenő számában. 

 

Nyitóképen: Milák Kristóf Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hannibal
2023. április 04. 14:50
Dehogy jó neki nézni, még véletlen magyar olimpiai aranyat lát, és rituális öngyilkosságot követ el egy műanyag kanállal.
Ipolypart
2023. január 17. 00:11
Pemete Jakabnak meg belekötni mindenbe.
pemete jakab
2023. január 17. 00:11
"Milák Kristóf: A sportolóknak nem dolguk a térdelés" A társadalomnak nem dolga eltartani a versenysportot.
Rocktoberi
2023. január 16. 23:48
Ezért nem kell keverni a sportot a politikával. Majd Gyurcsányék térdepelnek helyettük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!