Magyarország – Norvégia: 25–33, eléggé kikaptunk, a hetedik helyért játszunk majd a kézilabda vébén

2023. január 27. 17:56

A kétszeres címvédő Dániától a negyeddöntőben elszenvedett súlyos vereség után a magyar férfi kézilabda-válogatott az utolsó skandináv csapattal játszik, amelyikkel eddig nem volt dolga a világbajnokságon.

2023. január 27. 17:56
null
Balázs Boldizsár

Izlandot megvertük a torna legjobb játékával a saját részünkről, ami olimpiai selejtezőt ért. Svédország és Dánia esélyt sem adott nekünk. (A finnek finnyásak, inkább hokiban és sífutásban jók.) Mire megyünk a norvégok ellen, akik a legszorosabb negyeddöntőben kaptak ki a spanyoloktól, habár öt másodperccel a vége előtt előnyben náluk volt a labda?

Tudósításunk:

Vége. 33-25. Sokáig egész közel voltunk, aztán a remény hiánya és a túl magas játéktempó az utolsó negyed órára felőrölte a csapatot. Egyiptom ellen vasárnap a hetedik helyért játszunk majd. 

57. perc: Három perccel a vége előtt lövi az első gólt az irányítónk, Hanusz Egon. Ez így csak komoly vereség lehetett. 24-30.

55. perc: Embert kihagyva akarunk passzolni, de a norvégok azonnal magukhoz húzzák, fordulnak. 22-30. A sima vereség felé dőlt el a meccs.

46. perc: Először öt gól a különbség. 19-24. A kommentátor, Varga Ákos meglátása valószínűleg a döntő a meccsen. A norvégok magasabb játéktempó mellett is kevesebb technikai hibát (rossz passz, elejtett labda) vétettek az eddigi meccseiken, mint mi a lomhább tempó mellett. Ma egymással játszunk, mi szükségszerűen gyorsabban, mint szoktunk, ők lassabban. A mi hibáink szaporodnak, az övéik ritkulnak, és ez döntő. Nagyjából pont annyi gól van köztünk, ahánnyal több ingyen labdát adtunk nekik.

35. perc: Labdaszerzés, Bóka ellép, nekünk is van gyors gólunk! 17-18.

Félidő. Végül három gólnál állt meg a különbség, 13-16. Mi megszenvedünk szinte minden gólért, még ha lövünk is kifejezetten szépeket, vagy pusztán bombanagyokat. Ők sokszor könnyedén találnak lerohanásból. A magyar szélsők merete a norvég átlövőkének felel meg. Kicsit másik sportágnak tűnik, és az övék látszik jobban működni. De a három gól nem ledolgozhatatlan, és sokkal jobban fest a meccs, mint a dán vagy a svédek festett.

25. perc: Ligetvári Patrik háromból három gól, visszajövünk egyre: 11-12. Rögtön utána viszont egy támadófaultot akar eljátszani, színészkedésért kiállítják két percre.

23. perc: A meccs egy sima vereség és egy ki-ki meccs között billeg, egyelőre még nem dőlt el a sorsa, stabil a két-három gólos hátrányunk. 10-12.

19. perc: Ellépnek hárommal, Rőd lő egy akkora bombát, mint az imént Bodó. 7-10.

14. perc: Hétnél is egyenlítehettünk volna, de Bánhidi beállóból lőtt gólja előtt vonalra lép. 6-8.

12. perc: Egyenlítünk! Bodó-bomba keresztbe! 6-6.

9. perc: Abban a kézilabdában, amiben a magyar gyerekek felnőnek, nem vagyunk rosszabbak. Felállt védelem ellen egy türelmesen, szélsőtől-szélsőig felépített húzás végén Pedro ugorhat be az alapvonalról: 3-5.

5. perc: Mikler véd egyet spárgával, Hanusz végigrohan a pályán a kipattanóval, de nem tud gólt szerezni a már szinte felállt védelem ellen. A kipattanóból ők viszont passzal szelik át az egész pályát, nem lábbal, így ziccert dobhatnak. 2-4.

4. perc: A második hetesünket már Lékai gólra váltja, de ezzel is csak 2-3-ra zárkózunk.

1. perc: Első támadásnak nem rossz: Hanusz Egon nagy csellel betör, ledöntik. Hetes és két perc emberelőny. Azonban rögtön elveszítjük Rostát, akinek beleragad kicsit a kezébe a labda a hetesnél, fejbelövi a kapust, így a gól érvénytelen, és ki is állítják

***

Azt hallották már, hogyan jósolta meg előre a Norvégok elleni meccs eredményét Hevesi Tamás? És azt, hogy miként értékelték a férfi kézilabda-válogatott szereplését a Jobbfelső pipa podcastjában? Ez nem volt fájdalommentes, kattintsanak!

 

 

Nyitókép: Bodó Richárd készül. Fotó: Kovács Tamás / MTI

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2023. január 30. 13:40
Ez így van ahogy írod. Én még azt sem reméltem , hogy nyolcba jutnak. De elözőleg is, ha jól emlékszem 12. helyre rangsoroltak minket. Nálunk jobb csapatok nem jutottak nyolc közé. Szlovén, szerb, horvát, izlánd, portugál. Az Eb jövőre nagyon gyilkos lesz, hogy ezek közül a csapatok közül melyik lesz az 2-3 csapat amelyik még kivívja a selejtezös helyeket. Nekem nem is a végeredmény, hanem a mutatott játék jelenti a csalódást az egész vébén. Ahogy fentebb írtam gyakorlatilag egy meccsel elértük a vélunkat. Ha erre ültek rá a srácok, az nagyon nem jó!
Armageddon
2023. január 28. 21:59
Jajjmá! Ilyenen fennakadni?
Armageddon
2023. január 28. 21:58
Ide, vidékre nektek még pont jó! Csak hogy ne bőgjetek:))
iimre
2023. január 28. 21:57
"Hatodik helyért nincs meccs, olyan mint ha a döntőben a második helyért küzdenének.. )" Az hagyján, de figyeld a címet: "Magyarország – Norvégia: 33–25, eléggé kikaptunk…" :DDD Szerintem ezek a mandisok direkt csinálják a hülyét…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!