Vége a Ronaldo-korszaknak? Áll a báll a Manchester Unitednél a portugál klasszis körül

2022. október 21. 10:48

Már az is szokatlan, hogy csak kispados a portugál klasszis, de hogy be sem cserélik? Valószínűleg emiatt szakadt el a cérna Cristiano Ronaldonál is, akit a Manchester United holland mestere, Erik ten Hag pályára sem hívott a Tottenham elleni 2-0-ás győzelemmel zárult meccsen, amire a klasszis úgy reagált, hogy percekkel a lefújás előtt otthagyta a mérkőzést és besétált az öltözőbe. Most áll a bál, Ronaldo a közösségi médiában üzent.

2022. október 21. 10:48
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Még a kispadról sem cserélték be Ronaldót – erre levonult 

Cristiano Ronaldo nem lesz ott csapata, a Manchester United következő, Chelsea elleni bajnoki mérkőzésének keretében, miután a Tottenham elleni Premier League-meccsen a lefújás előtt, láthatóan csalódottan és dühösen levonult a pályáról és bement az öltözőbe - számolt be róla az M4 Sport a B/R Footballra hivatkozva.

 

 

Az eset természetesen sokaknál kiverte a biztosítékot, így a meccs után a menedzser Erik ten Hagot megtalálta emiatt  sajtó.

„Láttam őt a kispadon, de nem beszéltünk. Nem vettem észre, majd holnap foglalkozunk vele, miért hagyta ott a meccset hamarabb, most pedig inkább a csapattal szeretnék” – így a manchesteri vezetőedző.

„Csodálatos teljesítmény volt mind a 11 játékostól. Illetve pontosítanom kell magam: a pályára lépő cseréktől is. Igazi csapatmunka volt: 11-en támadtunk, 11-en védekeztünk. Elégedett vagyok” – nyilatkozta a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Az örök kérdés: nagyobb lehet-e egy focista a klubjánál? 

A 2009-ben visszavonult 19-szeres angol válogatott Danny Mills már nem ment el szó nélkül a történtek mellett. „Ha tényleg ezt tette, akkor az abszolút tiszteletlenség a csapat, az edző és a szurkolók felé. Épp 2-0-ra győznek, akkor mi a problémája? Ha 2-0-ra veszítenek, akkor sem helyes, de így megérteni sem tudom" – idézi a Sky Sports ez egykori City-védőt. „Tényleg azt hiszi, hogy nagyobb a klubnál.

Ez egy önző cselekedet volt, miután nem cserélték be. Pontosan tudta, hogy mindenki látni fogja, hogy besétál az öltözőbe, ő nem tud csak úgy kiosonni. Sajnálom a Unitedet és Ten Hagot, mert most mindenki Ronaldóról beszél

majd, ahelyett, hogy erről a kiemelkedő produkcióról tennék.”

Csalódásának adott hangot Peter Schmeichel, a Manchester United korábbi kapusa is, szerinte a portugál futballista eltereli a figyelmet a csapatról.

„Az, hogy így távozott, olyan hangulatot teremt, amit most egyáltalán nem akarunk – nyilatkozott az 58 éves dán Schmeichel a BBC Radio 5 Live című műsorban.

„Tudhatta volna, hogy ebből szalagcímek lesznek. Azt kell mondanom, ez az első alkalom, hogy csalódást okozott nekem.

Egyébként támogatom és megértem a helyzetét.”

Ilyen egy bocsánatkérés? 

A portugál klasszis közösségi oldalain reagált a a kritikákra és a döntésre, hogy Erik ten Hag kihagyja szombaton este a Chelsea ellen. Soraiban kevés a konkrétum az esetet illetően, de azért a maga bocsánatkérés-szaga van a dolognak.

 

 

„Ahogy mindig, a továbbiakban is tisztelettel fordulok a kollégáim, edzőim és ellenfeleim felé, így élem az életem mindennapjait is. Ez nem változott. Én sem változtam. Ugyanaz az ember és profi sportoló vagyok, aki az elmúlt 20 évben futballozott a labdarúgás legmagasabb szintjén. A tisztelet pedig mindig nagyon fontos szerepet játszott minden döntésemben. Nagyon fiatalon kezdtem a futballt, az idősebb, tapasztaltabb játékosok sokat jelentettek számomra, példaképek voltak nekem. Én is mindig igyekeztem valamiféle idol lenni a csapataimban a fiatalok számára. Ez viszont sajnos nem mindig lehetséges, egy heves pillanat olykor felülkerekedik rajtunk. Most úgy érzem, továbbra is keményen kell dolgoznom Carringtonban, támogatni a csapattársaimat és készen állni bármely meccsre. Nem szabad engedni a nyomásnak, sosem szabadott. Ez a Manchester United és egységet kell képviselnünk. Hamarosan újra együtt leszünk."

A Manchester United szombaton este fél 7-től a Chelseat látja vendégül az Old Traffordon a Premier League 13. fordulójában, biztosan Cristiano Ronaldo nélkül.

A nyitóképen: A csalódott Ronaldo. Fotó: OLI SCARFF / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyugyesz
2022. október 28. 01:18
Krisz-tííí-á-nó homoszexuál, homoszexuál, homoszexuál...
gyaloggos
2022. október 27. 14:51
HIBA, nagyon rossz döntés volt visszavinni őt a MU-ba! S ez már akkor nyilvánvaló volt, amikor még csak tárgyaltak arról a szerződésről!
madar299
2022. október 22. 16:26
Egyszer minden nagyra fújt lufi kipukkan. A szerénység az jellem , Ő ebből nem sokat kapott. Csúfos véget ér a pályafutása , nem ezt érdemelte , de Ő is tehet róla.
Istók3
2022. október 21. 23:55
Mer'?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!