Őrült meccsen mentett pontot a Barcelona, de így is a kiesés szélére sodródott!

2022. október 13. 01:36

A múlt heti, milánói vereség után a katalánoknak csak a győzelem lett volna elfogadható az Inter ellen – végül Lewandowskiéknak még a döntetlennek is örülniük kellett…

2022. október 13. 01:36
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Pedig a statisztika nem az olasz együttes mellett szólt, hiszen az Internazionale eddig mind az öt BL-meccsét elvesztette a Barcelona ellen idegenben, ráadásul a mérkőzés sem úgy indult, hogy Barcelona-bánat lesz a vége, ugyanis Raphinha kétszer is gólhelyzetbe került, de kimaradtak a lehetőségek. Válaszul Calhanoglu remek beadását Dzeko vágta a felső lécre, ahonnan nem a gólvonal mögé pattan a labda – valami azt súgta: ma sem lesz egyszerű dolga a Barcának!

Az első játékrész izgalmas jelenete volt még, amikor Lewandowski elől Onana és Skriniar testi épségüket sem kímélve mentettek, majd a félidő vége előtt jött a csattanó: egy ravasz Raphinha – Sergi Roberto-összjáték után a beadást a berobbanó Dembelé vágta Onana kapujába. Barcelona – Internazionale 1-0!

Szünet után - hiába volt vidám a hangulat a Nou Campban -, az Inter hamar lehűtötte a kedélyeket.

A mérkőzs 50. percében ugyanis Bastoni előreívelését rendkívül rosszul számította ki a Barca kezdőcsapatából egyre inkább kiszoruló Piqué, aki még „kamuból” fel is emelte a kezét, miszerint Nicolo Barella lesen tartózkodik. Mondani sem kell, az olasz támadó egyáltalán nem volt lesen, aki ki is használta hirtelen jött magányát, combbal átvette a labdát, és a bevetődő Gavit megelőzve a léc alá suhintotta. Barcelona – Internazionale 1-1!

Az egyenlítés természetesen meghozta a milánóiak önbizalmát (a múlt heti siker után miért is kellett volna Calhanogluéknak kishitűen futballozniuk?...), Ter Stegen előbb a vendégek gólszerzője újabb löketét ütötte szögletre, majd Lautaro Martínez fejesét hatástalanította.

Benne van az X - Lautaro Martínez Fotó: AFP/Josep Lago
Benne van az X - Lautaro Martínez Fotó: AFP/Josep Lago

Az argentin légiós kísérlete akár figyelmeztető is lehetett volna a kissé szellős Barca-védelemnek, ám mivel nem vették komolyan, a 63. perben büntetett is az Inter-támadó: Dumfries beadását egyből kapura lőtte, és a labda előbb a jobb-, majd a baloldali kapufát érintve a gólvonal mögé pattant. Barcelona – Internazionale 1-2 – jelzésértékű, hogy Lautaro Martínez a gólja után egyből keresztet vetett, és az égre nézve a Jóistennek köszönte meg első Bajnokok Ligája-találatát.

Nem csoda, hogy a történtekre Xavi egyből reagált: az őrjöngő Raphina helyett Ansu Fati, míg Busquets helyett a sokak által a kezdőcsapatba követelt Frenkie De Jong lépett pályára.

A felbőszült barcelonai játékosok sorra alakították ki a helyzeteket: előbb Dembelé veszélyes löketét fogta magabiztosan a világ öt legjobb kapusa közé beválasztott André Onana, majd Robert Lewandowski percei következtek.

A világklasszis támadó előbb egy lesgólt rúgott, majd érdekesen megpattanó lövését hárította az Inter kameruni kapusa, végül a lengyel fejese el sem találta a kaput.  

De a hab a tortán még csak ezután jött!

A sorozatos hazai támadások a 82. percben értek góllá: Lewandowski a csereként beállt Baldé beívelését rendkívül rosszul fejeli meg, de szerencséjére az Inter-védőkről újra elé pattan a labda, egyből kapura teszi, és a Bastoni lábán megpattanó játékszer alaposan becsapja Onanát, és a hálóban köt ki Robert 90. BL-találata - Barcelona – Internazionale 2-2!

Aki azt hitte, hogy ezek után lassan lecsillapodnak a kedélyek, alaposan tévedett, ugyanis a rendkívül veszélyes Inter-kontrák egyike újra góllá érett: Onana remek kirúgása után Lautaro Martínez került ígéretes helyzetbe, begurítását pedig a csereként beállt német légiós, Robin Gosens csavarta Ter Stegen hálójába. Barcelona – Internazionale 2-3!

Xavi és a Barcelona - gondban... Fotó: eurobarca.hu
Xavi és a Barcelona - gondban... Fotó: eurobarca.hu

Damoklész kardja ott lebegett a Barcelona fölött, hiszen az egészen bizonyos volt, hogy egy újabb vereséggel lőttek a továbbjutásnak!

Hogy hogy nem újra Lewandowski lett a megmentő, aki a hosszabbítás második percében a második vendéggól előtt kapitálisat hibázó Eric Garcia beadását fejelte védhetetlenül a kapu jobb felső sarkába. Barcelona – Internazionale 3-3!

S bár az extra játékidő hátralévő perceiben is akadtak még jócskán izgalmak (a hajrára beálló fiatal, mindössze 20 éves albán tehetség, Kristjan Asllani kis híján hős lett, de Ter Stegenbe vágta ordító helyzetét, valamint a mérkőzést egyébként remekül vezető Marciniak bírónak beszóló Inter-mester, Stefano Inzaghi kapott piros lapot), az eredmény már nem változott.

Ez azt is jelenti, hogy négy forduló után a 100 százalékos Bayern München már tovább jutott a C-csoportból, a 7 pontos Internazionale remek pozícióból várhatja a folytatást, míg a Barcelona a BL-kiesés szélére sodródott – a cseh Viktoria Plzen csak a tisztes helytállásban reménykedhet.

Nyitókép Érthető, hogy két gólja ellenére sem felhőtlen Robert Lewandowski öröme Fotó: eurobarca.hu

   

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. október 13. 14:48
Ronaldo akkor is jobb mint Messi, ha a Real nélküle száguld, a Barca Messi nélkül meg döcög.
lynx
2022. október 13. 14:46
Xavi csomagolhat. Elmarad a BL pénz.
Istók3
2022. október 13. 12:13
Hol van már Messi, Neymar, Suarez? Úgy látszik, öregszem. Mindegy, jó meccs volt. Ha Ter Stegen kicsit rosszabb formában van, 3-5 lett volna, vagy még több.
dave
2022. október 13. 12:13
Rég láttam ilyen utolsó 20-30 percet fociban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!