Visszavonul Roger Federer, egy utolsó tornát játszik

2022. szeptember 15. 15:51

Visszavonul minden idők (egyik) legnagyobb sportolója, Roger Federer. A teniszikon egy utolsó tornát játszik még jövő héten, az általa életre hívott Laver-kupán, Londonban.

2022. szeptember 15. 15:51
null
Balázs Boldizsár

Több mint egy éve nem lépett pályára a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer. A tavalyi wimbledoni negyeddöntője óta sorozatos térdműtéteken és rehabilitáción áteső, 41 éves teniszikon mai hivatalos bejelentése szerint most hozta meg a döntést: lezárja pályafutását.

Még egy utolsó tornán fog játszani a világ legnépszerűbb egyéni sportját új szintre emelő zseni. Londonban, jövő héten, az általa létrehívott Laver-kupán, melyen Európa legjobbja a világ legjobbjaival csapnak össze évente.

Abban az O2 stadionban búcsúzik, ahol élete egyik legjobb teniszével 2010-ben ötödször is világbajnok lett, ezzel holtversenyben tartva az ide vonatkozó csúcsot. Melyet aztán egy évvel később címvédésével azóta is egyedül tart.

London egyébként is pályafutásának – mely az annak kezdetén elképzelhető összes magasságot messze túlszárnyalta – legfontosabb városa. Nyolc alkalommal nyerte meg a wimbledoni tornán az urak egyes versenyét itt, ami szintén rekord.

Talán a legfontosabb a számtalanból. Nem beszélve arról, ami a számokon túl van. Ő és a tenisz: egyek.

Nyitókép: Roger Federer a 2017-es Ausztrál Open döntője után. Fotó: Peter Parks / AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biedermann
2022. szeptember 23. 19:07
A többiek gőzhengeres favágók,izzadnak és nyögnek.Federer játszott,művész volt.Sok mindent megszépített.Nagyon fog hiányozni!
linkeloe
2022. szeptember 23. 19:07
Művésze a tenisznek. A többiek csak iparosok.
brekker
2022. szeptember 23. 19:07
Djokoban még van pár év, kikopnak mellőle az oltottak.
bambuci
2022. szeptember 23. 19:06
Felkészül Nadal es Djoko. Az elmult 2 évtized legjobb teniszezoje volt. Neve fémjelez egy egész korszakot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!