Az „áruló lengyel majom” eredménytelen maradt, a Bayern München sorozatban ötödször verte el a Barcelonát!

2022. szeptember 13. 23:25

A BL-nap szuperrangadója, a Bayern München – FC Barcelona összecsapás önmagában is pikáns párosítás, ám Robert Lewandowski személye miatt vált igazán érdekessé.

2022. szeptember 13. 23:25
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mivel a továbbjutás nem ezen a mérkőzésen dől el, hiszen „csak” egy csoportmérkőzés, és a játékosok vállát nem nyomta az eredményességi kényszer, mindegyik résztvevő egyetértett abban: egészen kiváló összecsapást hozhat a hatszoros (Bayern München) és az ötszörös BL (BEK)-győztes összecsapása. A találkozóra – amelyet a holland Danny Makkelie vezetett – a következő összeállításban futott ki a két csapat:   

Bayern München: Neuer – Pavard, Upamecano, Lucas Hernandez, A. Davies – Kimmich, Sabitzer, L. Sané, Musiala – Th. Müller, S. Mané

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, N. Araújo, Christensen, Marcos Alonso – Busquets, Gavi, Pedri – Raphinha, Lewandowski, O. Dembelé.

A mérkőzés előtti napokban Robert Lewandowskit egész egyszerűen „áruló lengyel majomnak” titulálták a Bayern-drukkerek, ismert a világsztár nyolc év után hagyta el a bajorokat és tette át a székhelyét a katalán fővárosba. A gólzsák a Barcelonában is villog: öt forduló után már 6 gólnál tart, és vezeti az La Liga góllövőlistáját.

S ugyan a Bayern is veretlenül érkezett a szuperrangadóra, de a bajnokságban meglepő módon hullajtja a pontokat: hat játéknap után három döntetlen áll a német rekordbajnok neve mellett (a bajnokságot az Union Berlin vezeti, második a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg), nem véletlen, hogy

Az előzményeknek megfelelően az első fél órában szinte csak Barca-lehetőségeket jegyezhettük fel: a 9. percben Gavi – Lewandowski – Pedri összjáték után a 20 éves tehetségét óriási bravúrral védte Neuer.

Öt perce rá hazaiak kapusa újra főszerepbe került: egy vendégszögletet követően úgy gondolhatta, hogy Lewandowski még mindig a csapattársa, hiszen nemes egyszerűséggel a lengyelhez gurította a labdát, akit annyira meglepett a lehetőség, hogy nem tudta gólra váltani a ziccert, pontosabban a hátra futó Upamecano tisztázott.      

A 18. percben láthattuk az első félidő legnagyobb lehetőségét, amelyet természetesen újra Lewa hagyott ki: Dembelé beadását egy pattanás után fölé vágta. Nagyon úgy tűnt, hogy a támadó egyelőre a kelleténél jobban izgult korábbi csapata ellen vagy egyszerűen arról van Robert barátunk egyszerűen megsajnálta a bajorokat.

Mindenestre a 27. percben újabb vendéglehetőség maradt ki. Az már a bajnokikon kiderült, hogy Lewandowski és a brazil Raphinha egészen kiválóan megértik egymást, és ezt ezúttal is igazolták: remekül játszottak össze, a támadás végén a brazil alig durrantott mellé.

Pontosan fél órára volt szükség az első Bayern-helyzetecskére: Sané remekül kavargatott a 16-os előterében, majd Sabitzer elé tolta a labdát, a középpályás alig durrantott mellé, ahogy mondani szokták, Ter Stegen szemmel verte a labdát…

Szokás szerint a Bayern München került lépéselőnybe Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Szokás szerint a Bayern München került lépéselőnybe Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Majd a 40. percben egészen szürreális jelenetet láthattunk a Barcelona 16-osán belül: egy beadást követően Thomas Müller a nyáron a Liverpoolból érkezett Sanéba vágta a labdát. Van még mit csiszolni az összjátékon…  

A második félidő ugyanúgy kezdődött, ahogy az első eltelt: Raphinha durrantott mellé.  

az 50. percben előbb a csereként beállt Goretzka egészséges löketét ütötte szögletre Ter Stegen, A találkozó első Bayern-kornerét Kimmich végezte el, és a beadást Luca Hernandez fejelte a kapuba! Bayern München – FC Barcelona 1-0.    

S ha egy üzlet beindul! Az 54. percben Musiala remekül passzolt Sané elé, és a „Fekete Veszedelem” egészen finom mozdulattal értékesítette a helyzetet. Bayern München – FC Barcelona 2-0.

S ha Sané gólt szerez, az a münchenieknek egészen biztos, hogy győzelmet jelent a Bajnokok Ligájában.

A sokkot kapó Barca a 63. percben kezdett magához térni: Pedri életveszélyesen siklott át a Bayern-védelmen, remekül kényszerítőzött a csereember Ferran Torresszel, ám a visszakapott labdát a jobb kapufára vágta!

Csapattársakból ellenfelekké váltak, de a barátság megmaradt: Thomas Müller és Robert Lewandowski Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Csapattársakból ellenfelekké váltak, de a barátság megmaradt: Thomas Müller és Robert Lewandowski Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

A hátralévő időszakban ugyan becsülettel szorongattak a katalánok, de a négyperces rövidzárlat alaposan leamortizálhatta Xavi mester játékosainak a koncentrálóképességét, hiszen – élükön Robert Lewandowskival - már nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Árulkodó a mérkőzés végi statisztika: a 16 Barca-lövésből mindössze három találta el a kaput, míg ugyanez a statisztika a hazaiaknál 12/2…  

Folytatódott tehát a Bayern-dominancia a Barca ellen: a bajorok sorozatban ötödször győzték le a Bajnokok Ligájában az egyik legnagyobb riválisukat, ráadásul a katalánok a bajorok ellen szenvedték el történelmük legtöbb vereségét – szám szerint tízet…

Nyitókép Hiába ismerős a környezet, Robert Lewandowski nem találta a helyét az Allianz Arénában Fotó: MTI/EPA Roland Wittek   

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Istók3
2022. szeptember 18. 13:12
Szakértő a félidőben a stúdióban: - A Bayern akár ki is kaphat. 10 perccel később: 2-0 Értem én, hogy a Barca-nak drukkol, én is nekik drukkoltam, de én nem osztom az észt jó pénzért a tv-ben.
Frankie Bunn
2022. szeptember 17. 06:24
ott leng a szivárványzászló a béközépben...
gyaloggos
2022. szeptember 14. 15:19
AZON megállapítás az első félidő után helytálló volt.
C.Dömötör
2022. szeptember 14. 13:58
Érdekes, hogy aki nézte a meccset, az semmi olyat nem észlelt, hogy: ,,áruló lengyel majom ''. Ellenkezőleg: megtapsolták a bemelegítés alatt, és Lewandowski megköszönte. Az ilyen valótlan állítások bosszantanak, mert a hangulat kelltést szolgálják, de hazugságok. Lewandowski Münchenben elért mindent, amit egy focista elérhet. Rekordokat döntött, mindent megnyert, ami nyerhető. Az, hogy a távozása nem egészen korrekt módon történt, az más lapra tartozik. De, ha marad, akkor még egy évig játszik, és utána ingyen távozhat. Így kaptak 45 milliót, egy 34 éves játékosért. Van ennél rosszabb üzlet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!