Innen már meglesz az EL-csoportkör! Ferencváros – Shamrock Rovers 4-0

2022. augusztus 18. 18:14

Miután a Bajnokok Ligájából kipottyant a Fradi, elérhető közelségbe került, hogy négy év alatt harmadszor is az Európa Liga főtábláján bizonyítson a csapat. A mérkőzés végén pedig már ki merjük jelenteni: irány az EL!

2022. augusztus 18. 18:14
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint köztudott, a főtábla  eléréséhez „csupán” az ír Shamrock Roversen kell túljutnia Dibusz Déneséknek, bízzunk benne, hogy ez sikerül.

Szurkoljunk együtt, kövessék élő közvetítésünket!

A két együttes a következő összeállításban kezdi a találkozót a svéd Glenn Nyberg játékvezető kezdő sípszavára:

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Botka, Knoester, Pászka – Besic, Laidouni – Auzqui, Tokmac, A. Traoré – R. Mmaee

Shamrock Rovers: Mannus – Hoare, Cleary, Grace – Gannon, Watts, O’Neill, Kavanagh, Lyons – Gaffney, Greene 

VÉGE!

90+3. perc

Rendkivül látványos, Mercier - Marquinhos - Boli adogatás után az elefántcsontparti hatalmas bombáját hárítja szögletre Mannus. Mercier beívelése az egyedül álló Civicet találja meg, a bosnyák cserejátékos gondol egyet, és kapásból kapura suhintja. A sistergős lövés még a vendégkapus előtt is megpattan, és a bal sarokba vágódik! Ferencváros - Shamrock Rovers 4-0!     

Nem kevesebb, mint 7 perc lesz a hosszabbítás!

86. perc

Tokmacra esik rá az egyik ír védő, Nyberg meglepetésre nem fúj, villámgyors ellentámadást vezetnek a vendégek, amely végén a csereként beállt Farruggia - Knoestertől szorongatva - alig lő fölé. Csercseszov hevesen reklamál  - talán jogosan...

83. perc

Boli indul meg lendületesen, Marquinhosnak passzol, majd a visszakapott labdát kapura tekeri, Mannus csak kiütni tudja, amely a lesen álló Traoré elé kerül. Szabadrúgás kifelé. 

Kicsit leült a meccs, a Shamrock Roversben nincs több, a Ferencvárosnak pedig tökéletesen megfelel a 3-0-s vezetés.

77. perc

Remek, Marquinhos - Boli - Marquinhos adogatás után a brazil a 16-oson belül lő, de a kissé erőtlen löketet Mannus könnyedén, eldőlve védi. 

Adama Traoré ezúttal is megtette a magáét: két gólt szerzett! Fotó: MTI/Illyés Tibor
Adama Traoré ezúttal is megtette a magáét: két gólt szerzett! Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ivószünet!

73. perc

A Pászka bokáját megtaposó cserejátékos, Justin Ferizaj azonnal sárgát kap Nyberg bírótól. A szabadrúgást éles szögből Laidouni lövi kapura, a próbálkozást Mannus bravúrral üti ki. 

68. perc 

Besic sokadik szabálytalansága után a Shamrock jut 17 méteres szabadrúgáshoz, de Greene lövése Pászka fejéről kerül szögletre. A beívelést a csereként beálló Franck Boli tisztázza.  

64. perc

A frissen beállt, egyébként rendkívül technikás Marquinhos Laidouni megpattanó lövése után kerül nagy helyzetbe a 16-oson belül, de rosszul találja el a labdát. 

59. perc

Ezúttal Traoré ad be remekül, a Fradi támadója ezúttal még nagyobb helyzetben, becsúszva a kapu fölé lő. Mondjuk a nevet? Mondjuk: Ryan Mmaee...

58. perc

Ryan Mmaeenak ma semmi nem jön össze! Tokmac remek beadása teljesen tisztán találja a marokkói válogatott támadót, de lövését hatalmas bravúrral tornázza ki Mannus. 

A Shamrock legjobbján, a kapus Alan Mannuson semmi sem múlt! Fotó: MTI/Illyés Tibor
A Shamrock legjobbján, a kapus Alan Mannuson semmi sem múlt! Fotó: MTI/Illyés Tibor

56. perc

Tokmac gondol egyet, és 23 méterről kapura nyesi a labdát, amely alig száll mellé. Mannus rajta volt. 

48. perc

Mmaee, Tokmac és Traoré lódul meg, a marokkói kitolja a labdát a kenyai-norvég elé, akinek a lövését még védi Mannus, de az ellenféltől a kapu előtt ólálkodó Traroréhoz kerül a bőr, aki köszöni szépen az ajándékot, és a hálóba továbbítja a labdát. Azért nem volt les, mert egy ír játékos (Gannon) passzolta a Fradi játékosának a labdát. Ferencváros - Shamrock Rovers 3-0! 

SZÜNET UTÁN

46+1. perc

Ezúttal Knoester kap egy teljesen felesleges sárga lapot, aki szintén a félpályánál elgázolja Gaffney-t. Minek?!

4 perc lesz a hosszabbítás.

42. perc

Laidouni ezúttal is nagyon agilis: 20 méteres tekerését magabiztosan fogja a Torontóban született, de észak-ír válogatott kapus.

37. perc

Ez az akció pedig már a legszebb Fradi-korszakot idézi: Laidouni sarkazását Traoré átlépi, így kerül a labda a 16-oson belül Mmaee elé, aki Mannusba lövi a lehetőséget.

Már az első félidőben padlóra (azaz a gyepre) kerültek az írek... Fotó: MTI/Illyés Tibor
Már az első félidőben padlóra (azaz a gyepre) kerültek az írek... Fotó: MTI/Illyés Tibor

35. perc

Az újabb kapufa után jön az újabb Fradi-gól: Laidouni kitűnő indításával Ryan Mmaee lép ki, remek beadása után Traorénak pedig csak be kell passzolnia a labdát a kapuba. Ferencváros - Shamrock Rovers 2-0!    

34. perc

Ryan Mmaee-nak nincs szerencséje: egy végletekig kijátszott akció után okosan  vár egy ütemet, de végül a jobb kapufát találja el a marokkói légiós. 

30. perc

A negyedik Pászka-szöglet is elég gyengécskére sikerül, elnézést is kér a társaktól a fiatal balhátvéd. 

27. perc

A mérkőzés első sárga lapját Auzqui kapja, aki a félpályánál teljesen fölöslegesen söpri el Grace-t.

Ivószünet - rá is fér a játékosokra a 36 fokos melegben! E közben körbenézünk: 15.239 szurkoló nézi élőben a mérkőzést, 250 ír fanatikus kísérte el a Shamrock Roverst a Groupama Arénába.  

22. perc

Sorozatban nyomás alatt tartja a Fradi a Shamrock kapuját; egy ígéretes támadás végén a nemzetközi porondon először kezdő Pászka Lóránd alig lő mellé. 

13. perc

Sorozatos Fradi-lehetőségek végén Traoré beadása után Tokmac laposan lő, a labda szölgletre pattan. A kornert követően Laidouni elé kerül a labda, aki remekül ad be, az egyik ír védőről az egyedül álló Auzqui elé pattan a játékszer, aki - akárcsak a Fehérvár ellen - ezúttal is magabiztosan lő a hálóba! Ferencváros - Shamrock Rovers 1-0! 

11. perc

Az első Shamrock-lehetőség: Watts 30 méteres szabadrúgása középre csavarodik, Dibusz magabiztosan hárít.

8. perc

A vendégvédelem először zavarodik meg, ezt használja ki Ryan Mmaee, akinek 19 méteres tekerése a bal kapufán csattan!
4. perc

A második hazai sarokrúgásból kis szöglet lesz, mely után Tokmac ígéretesen cselezget, de beadása után az ír védőké lesz a labda. 

2. perc

Már jön is az első Fradi-szöglet: Pászka beadása után kirúgás következik. 

1. perc 

Tokmacnak másodszorra csak sikerült szabályosan elvégeznie a kezdőrúgást. :) 

Nyitókép Már az első játékrészben volt ok az örömre a Groupama Arénában Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2022. augusztus 20. 15:27
A Fehérvár Köln meccs az már egy kicsit pörgősebb volt, és a gólok is szebbek voltak. Gratula.
pragmatika
2022. augusztus 20. 15:22
Hát, nem tudom. Igaz, csak az összefoglalót láttam, de az alapján olyan volt, mintha a shamrock nem is akart volna nyerni. A harmadik gólnál az a gólpassz amit kaptunk tőlük, első osztályú kiszolgálás volt. Igaz, senki nem zavarta az ír védőt, így könnyen továbbíthatta nekünk a labdát. :))) Na, mindegy izé.... Szép volt fiúk, na.
brekker
2022. augusztus 20. 00:30
Ez így pont jó, nem szabad megalázni a zöld-fehér sorstársakat. 3-0 kevés lett volna, mert akkor reménykedhetnének.
Royce2.0
2022. augusztus 19. 08:43
Bizonyám! Fasznak erőlteti ezt a Sportrovatot a Mandiner, ha nem csinálja rendesen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!