Wladár Sándor: Ez a jelenség valós veszély a jövőt tekintve

2022. július 06. 22:04

Mit keres egy férfi úszó a női mezőnyben? Erre kereste a Mandiner munkatársa a választ Csisztu Zsuzsa dokumentumfilmjének sajtóvetítésén.

2022. július 06. 22:04
null

Az egész világot megdöbbentette Lia Thomas esete, az úszó eredetileg Will-ként élte életét, azonban egy ponton transznemű lett és a nők között versenyez. Testi előnyeivel, többek között 185 centiméteres magasságával rendre győzedelmeskedni tud, ezzel kapcsolatban kérdeztük a Mandiner.hu sajtóvetítésén a hazai sport- és közélet prominens alakjait, elfogadhatónak tartják-e a jelenséget.

Csisztu Zsuzsa, a Mandiner sport rovatának vezetője hangsúlyozta, hogy „a női sportvédelme mellett a véleménykülönbségnek is helye van a világban”. Hozzátette, hogy őt magát is megdöbbentették azok a hírek pár hónappal ezelőtt, hogy egy biológiailag férfinek született versenyző a nők között úszik, és sorra újra írja az amerikai egyetemi bajnokság rekordjait, arra ő is felfigyelt.

„Szerencsére ez egy egészséges lelkületű ország”

Schmitt Pál, egykori köztársasági elnök, olimpikon úgy reagált erre a jelenségre, hogy „az amerikai lányok megtehették volna, hogy nem vesznek részt egy olyan versenyen, ahol a medencében egy olyan »nő« is ott van, akiről látszott, hogy férfi”.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke pedig arról beszélt, hogy a szakemberek és Csisztu Zsuzsa dokumentumfilmje is bemutatta, hogy

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy Magyarországon nincs arra protokoll, hogy miként járjanak el, hogyha a transzgender versenyző jelenne meg a medence szélén. „Szerencsére ez egy egészséges lelkületű ország” – húzta alá Wladár Sándor.

Kapcsolódó tartalom

Női úszók a férfi test biológiai előnyeivel – itt a Mandiner riportfilmje!
Csisztu Zsuzsa exkluzív interjúja György Réka úszóval, aki nyílt levélben állt ki a női számokban férfi testtel induló sportolók versenyelőnyével szemben. Bővebben is érdekel...

Videós összeállításunkat alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barna Kutya
2022. július 07. 07:48
A női versenyzőknek kéne kiállni maguk mellett! Ilyen esetekben vissza kell lépni az indulástól, bojkottálni kell a versenyt. Nem tudom, hogy ebben a "csodás" világunkban miért gondolja azt mindenki, hogy másnak kell őérte harcolnia. A saját érdekeiért mindenkinek magának kell kiállnia! Egyedül, vagy más hasonló helyzetben lévővel közösen! Nem kéne hátrálni, félni attól,hogy homofóbnak, rasszistának, kirekesztőnek, stb mondanak. A "haladárok" fegyvere ez. Ilyen szellemiség volt a kádár-rendszerben is. Senki sem merte kimondani, hogy a király meztelen. A gyáva meghunyászkodás csak oda vezet, hogy még jobban csavarják a prést!
Vakfolt
2022. július 07. 07:44
Nem is értem hogyan tartunk itt, hogy ez a baromság kialakult.
bölcsbagoly
2022. július 07. 07:21
A probléma kulcsa az, hogy a NOB és számos szakszövetség nem képes a pc miatt normálisan kezelni a kérdést! Ha egyszer elfogadja, hogy a fizikai és szellemi fogyatékosok számos kategóriáéban indulhatnak parolimpiai versenyeken, akkor a szintén szellemi devianciának tekinthető transzneműség esetében miért nem mernek lépni? Nem mindegy, hogy valaki Napoleonnak, mozdonynak, avagy férfiként nőnek tekinti magát? Mindegyik egy hibás agyi önértékelés eredménye.
tomtam
2022. július 07. 06:05
Az egyenlőtlen esély lehetőségének a megteremtése egy precedens, ami kikerülhetetlenül megfertőz egyéb területeket, felszámolva a társadalmi működés erkölcsi bázisát. a közösségek önkontrollját, a szétvert immunitás nyomán a leépülést. Nem beszélve a fizikai megsemmisülésről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!