Nem lesz Grand Slam, Rafael Nadal visszalépett az elődöntőtől Wimbledonban

2022. július 08. 07:13

Túl súlyos az a hasfal-sérülés, amellyel Rafael Nadal meg tudta még nyerni tegnap a negyeddöntőjét az idei wimbledoni teniszbajnokságon, ám amely miatt az elődöntőtől már visszalépni kényszerül. Ezzel eldőlt, hogy az ausztrál Nick Kyrgios életében először döntős Wimbledonban, továbbá hogy Nadal biztosan nem csinálja meg a Grand Slamet.

2022. július 08. 07:13
null
Balázs Boldizsár

Már a tegnapi negyeddöntő során sem nézett ki jól Rafael Nadal hasfal-sérülése. Édesapja és a húga is jelezték neki meccs közben, hagyja abba a játékot, így nincs értelme, csak tönkre teszi magát.

Nadal azonban miután megnyerte az év első két Grand Slam-tornáját, még versenyben volt a tenisz legnagyobb teljesítményéért, a naptári Grand Slamért, azaz, hogy mind a négy nagy tornát megnyerje egy szezonban. Így – és úgy, hogy Nadalon belül Rafaelnek hívják – végigküzdötte a tegnapi találkozóját Taylor Fritz ellen. Meccs közben újratanult szerválni, és döntő szett tiebrékben elődöntőbe jutott.

A tegnapi kivizsgálások kimutatták, hogy – a Marca úgy értesült – egy 7 mm-es szakadással játszotta végig a találkozót. Ma megjelent edzeni az egyik wimbledoni külső pályán, ahol – a New York Times beszámolója szerint – a tenyerese és a fonákja rendbenlévőnek látszott, ám a szervája közel sem. 

Taylor Fritz ellen Nadal egy szettet képes volt nyerni csak a tenyeresével is, de az ausztrál Nick Kyrgios, akivel az elődöntőben találkozna, igazi Nadal(és Djokovic)-specialista.

- mondta Nadal ma esti sajtótájékoztatóján.

Nem kockáztatja tehát, hogy hónapokig ne tudjon játszani. Ez volt rövid időn belül a harmadik komoly sérülése. A tavaszi salakszezont fáradásos bordatörése miatt tudta csak nagyon érintőlegesen venni, de ez a felkészülés is elég volt a Roland Garros megnyeréséhez, ahol pedig némára injekciózott fájdalom-receptorokkal volt kénytelen játszani a lábfejében.

A döntőbe jutott ausztrál fenegyerek, Nick Kyrgios előtt élete lehetősége áll. A képességei mindig is megvoltak akár egy wimbledoni bajnoki címhez is; az elszántság hiányzott belőle. Valamicskét ráedzett az idei tornára, és túlélte a nála gyengébb képességű játékosok elleni fordulókat, melyek általában az unalmát, így a vesztét okozzák. Vélhetőleg a háromszoros címvédő Djokoviccsal játszik majd a döntőben, akit kettőből kétszer megvert korábban, szettet sem vesztve. Ezt azóta rendszeresen dörgöli, ahová csak tudja; jól érezhetően semmi nem okoz nagyobb kéjt számára.

Az elszántsága meglesz, unatkozni nem fog. Mi sem.

Nyitókép: Rafael Nadal bejelenti, hogy visszalép az idei Wimbledontól. A naptári Grand Slamnek ezzel, veretlenül, vége. Fotó: Andrew Toth / AELTC via AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2022. július 10. 10:48
"némára injekciózott fájdalom-receptorokkal volt kénytelen játszani a lábfejében" --- Ennek semmi köze a doppinghoz. Szar a forditás - ez azt jelenti, hogy elérzéstelenítették a lábfejét (pl. lidocain helyi érzéstelenítővel). Mit jelent már ez is? "Így – és úgy, hogy Nadalon belül Rafaelnek hívják – végigküzdötte a tegnapi találkozóját Taylor Fritz ellen. Meccs közben újratanult szerválni, és döntő szett tiebrékben elődöntőbe jutott."
lynx
2022. július 08. 16:12
Sajnálom. Megnéztem volna, hogy kokszolva is hogyan gyilkolja le Novák, ahogy tavaly is tette ezt a Roland Garroson egészségesen.
wasserwoman
2022. július 08. 16:00
ugyanez a véleményem
Szittya66
2022. július 08. 12:17
Hajrá Rafa! Te vagy a legnagyobb sportember!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!