Mitykó Veronika összetettben a kilencedik helyen végzett a súlyemelő Európa-bajnokságon

2022. június 03. 08:25

Mitykó Veronika összetettben a kilencedik helyen zárt a nők 76 kilogrammos kategóriájában a tiranai súlyemelő Európa-bajnokságon a csütörtöki versenynapon – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

2022. június 03. 08:25
null
Bánfalvi Szabolcs

A Magyar Távirati Iroda (MTI) beszámolója szerint a 21 éves Mitykó Veronika az ötfős magyar csapatból a második fellépő volt a tiranai súlyemelő Európa-bajnokságon csütörtökön, a hatodik versenynapon.

A békéscsabai emelő, aki volt már junior Eb-bronzérmes és felnőtt Eb-negyedik szakításban, Tiranában az első fogásnemben kezdősúlyán ragadt. Amint azt Haragos Attila szövetségi kapitány a helyszínről az MTI-nek elmondta, Mitykó a 94 kilón szép tiszta gyakorlatot mutatott be, a 98, majd a 99 kilogramm azonban már kifogott rajta, így a kilencedik helyet szerezte meg.

Lökésben mindhárom kísérlete – 104, 108 és az egyéni csúcsot jelentő 111 kiló – sikeresnek bizonyult, így ebben a fogásnemben 12. lett, s

az összetettben elért 205 kilogramm pedig a kilencedik helyhez volt elegendő.

A magyar csapatból legközelebb a szombathelyi Boros Viktória lép fel, ő szombat este 20 órától a 87 kilósok mezőnyében szerepel.

 

Nyitókép: Mitykó Veronika. Fotó: Nemzeti Sport / Földi Imre (Archív).

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. június 05. 00:29
Na, pl ez az a sport, ahol a nőknek nem sok keresni valójuk lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!