Milák Kristóf és Kenderesi Tamás döntőben, Hosszú Katinka és Kapás Boglárka elődöntőben úszik kedd délután a hazai vizes világbajnokságon

2022. június 21. 15:19

Milák Kristóf és Kenderesi Tamás a 200 pillangó döntőjében úszik, további hat magyar úszó az elődöntőkben szerepel kedd délután a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a Duna Arénában: a nőknél 200 pillangón Hosszú Katinka és Kapás Boglárka, a férfiaknál 200 vegyesen Kós Hubert és Török Dominik, míg 100 gyorson Németh Nándor és Szabó Szebasztián.

2022. június 21. 15:19
null
Bánfalvi Szabolcs

A hazai rendezésű vizes világbajnokság kedd délelőtti úszóprogramja során az első magyar érdekelt Komoróczy Lora volt 50 méteres hátúszásban. Az Iron SE 16 éves versenyzője a második előfutamban indult, ahol a hatodik helyen ért célba. A 28.49-es idejével a 17. helyen végzett összesítésben, s mindössze két századdal maradt le az elődöntőről.

„Sok erőt adott a szurkolás. A családom és a csapattársaim is itt voltak, ezen viccelődtünk is, hogy nekem lesz a legnagyobb szurkolótáborom. Kettős érzésem van, ilyen jót még sosem úsztam reggel. Elégedetlen nem lehetek, viszont sajnos a benyúlás nem sikerült. Öt perc múlva már biztosan örülni fogok ennek az eredménynek” – nyilatkozta Komoróczy a futama után az M4 Sportnak.

Szabó Szebasztián rajtol a férfi 100 méteres gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én. MTI/Kovács Tamás
Szabó Szebasztián rajtol a férfi 100 méteres gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én. MTI/Kovács Tamás

Ezt követően férfi 100 m gyorson Németh Nándor ötödik helyen végzett 48.33-cal az előfutamában, míg Szabó Szebasztián szintén ötödik lett a saját előfutamában 48.47-es idővel.

Összességében Németh a kilencedik, Szabó a 13. legjobb idővel ment tovább a kedd délutáni elődöntőbe.

„Mindenképpen be akartam kerülni a középdöntőbe. Miután a kétszáz gyors nem sikerült, maradt a száz, ez közelebb áll a szívemhez. Nehézkes reggeli úszás volt, szeretnék javítani, és ott lenni a döntőben. Jobban kéne kezdenem délután, és egy ugyanilyen második ötvennel összejöhet a döntő. Nekimegyünk, és meglátjuk, mi lesz” – értékelt Németh az M4 Sportnak.

„Lassabban kezdtem, de elégedett vagyok az idővel. Főleg így reggel, amikor nem mindig megy ilyen jól. Örülök a továbbjutásnak, délután szeretnék 48.00 körül úszni, viszont mindenképpen gyorsabb kezdés kell” – elemzett Szabó Szebasztián.

Kós Hubert a férfi 200 méteres vegyesúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én. MTI/Kovács Tamás
Kós Hubert a férfi 200 méteres vegyesúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én. MTI/Kovács Tamás

„Nehéz reggeli úszás volt, nagyon jól kezdtem. Mellen éreztem, hogy visszaütött az erős kezdés, mert reggel még sosem úsztam ilyen időt. Van mit javítani délutánra, viszont sikerült elődöntőbe kerülnöm, és ez volt a célunk. Nem reménykedek semmilyen időben, szeretnék minél jobban szerepelni délután” – fejtette ki Török Dominik az M4 Sportnak.

„Amilyen hibát lehetett, azt elkövettem, rosszul jött ki a fal mellen. A gyorsra kicsit elfáradtam, de reggel van, be akartam jutni nagyon az elődöntőbe. Délután el lehet kezdeni lassabban a pillangót, és akkor a végén maradhat idő, s nem kellene elkövetnem ezeket a hibákat, mint most” – árulta el Kós Hubert az M4 Sportnak.

Hosszú Katinka (balra) és Kapás Boglárka (jobbra) a női 200 méteres pillangóúszás előfutamai közben a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én. MTI/Illyés Tibor

„Szerencsére nem kellett teljesen kiúszni magam, viszont nem mondom, hogy jólesett reggel. Nem olyan extra az időm, ekkor jobbakat szoktam úszni. A lényeg, hogy továbbjutottam, szeretnék bejutni a döntőbe” – mondta Kapás Boglárka.

„El is fáradtam, meg az idő sem annyira jó. Megint a második felében végeztem a futamomban, mint a szombati kétszáz vegyes elődöntőjében, és egyből elengedtem, úgyse lesz meg a továbbjutás, ám szerencsére megint megvan, így délután lehet javítani. Remélem, hogy valamennyire fel is készít ez a kétszáz pillangó a négyszáz vegyesre, mert ez most meglepően sokat kivett belőlem. Hétfőn nem úsztam, de örülök, hogy egyáltalán itt vagyok és versenyzek” – elemzett Hosszú Katinka a futama után.

Milák Kristóf a a legjobb idővel jutott a férfi 200 méteres pillangóúszás kedd délutáni döntőjébe. Fotó: Trenka Attila
Milák Kristóf a a legjobb idővel jutott a férfi 200 méteres pillangóúszás kedd délutáni döntőjébe. Fotó: Trenka Attila

Kedd délután 18.54-kor kezdődik a magyar szempontból leginkább várt versenyszám. A férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében két világklasszis úszónk versenyez majd: Milák Kristóf és Kenderesi Tamás.

A szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, világcsúcstartója, Milák a világ idei legjobb idejével jutott a fináléba, valamint a versenyszám riói olimpiai bronzérmese, Kenderesi hatodikként került a döntőbe.

A KEDD DÉLUTÁNI ÚSZÓPROGRAM A DUNA ARÉNÁBAN:

18.02: férfi 200 m gyors, döntő

18.17: női 200 m gyors, elődöntők

18.26: férfi 100 m gyors, elődöntők (Németh Nándor, Szabó Szebasztián)

18.37: női 50 m hát, elődöntők

18.54: férfi 200 m pillangó, döntő (Milák Kristóf, Kenderesi Tamás)

19.11:  férfi 50 m mell, döntő

19.18: női 200 pillangó, elődöntők (Kapás Boglárka, Hosszú Katinka)

19.52: férfi 200 vegyes, elődöntők (Kós Hubert, Török Dominik)

19.52: 4x100 m vegyes vegyesváltó, döntő

 

Nyitókép: Milák Kristóf a világ idei legjobb idejével jutott a férfi 200 méteres pillangóúszás kedd délutáni döntőjébe. Fotó: Trenka Attila

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!