Marco Rossi: Egy erős ellenféllel szemben csak akkor győzhetünk, ha fantasztikusan játszunk vagy a riválisunk rossz napot fog ki

2022. június 08. 00:57

Közvetlenül az Olaszország elleni vereség után a szövetségi kapitány és a játékosok is őszintén mondták el a véleményüket.

2022. június 08. 00:57
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Marco Rossi:

Nem fogtunk ki jó napot

Nyilvánvaló, hogy ha nem tudjuk szorosan követni a taktikát, akkor gondok adódnak. Az egy az egyben párharcokat fel kell vállalni, az első félidőben ennek a hiányát szenvedtük meg, de nem is fogtunk ki jó napot. Ha reálisan nézzük a helyzetünket, nem várhatjuk el, hogy egy erős ellenféllel szemben döntetlenre hozzunk egy meccset vagy győzzünk; ez csak akkor valósulhat meg, ha fantasztikusan játszunk vagy riválisunk fog ki rossz napot. Az olaszoknak ma jó napjuk volt, az irányításuk alatt tartották a találkozót, ám

Három-négy naponta játszunk ilyen színvonalú mérkőzéseket, de a mai teljesítményünket látva el kell fogadni ezt a végeredményt, az 1-2 hűen tükrözi a jelenlegi az erőviszonyokat, még ha ez az Olaszország nem is az a csapat volt, amely megnyerte az Európa-bajnokságot. 

Dibusz Dénes:

Az ilyen szintű csapatokhoz is fel tudunk nőni!

Talán mondhatjuk, hogy nagyobb volt a nyomás rajtunk, mint az előző mérkőzéseken, de abban biztosak lehettünk, hogy az olaszok agresszívabban játszanak majd ellenünk, mint azt korábban láttuk tőlük. Így is megvoltak azok a támadásaink, amelyek veszélyt hordoztak magukban, és a második félidőben benne volt a találkozóban az egyenlítésünk lehetősége is. Ez a két meccs megmutatta, hogy az ilyen szintű csapatok ellen is tudunk jól játszani, fel tudunk nőni hozzájuk. Az olaszok elleni mérkőzésen döntő volt, hogy ellenfelünk több beindulással is próbálkozott, többen voltak a védővonalunkban, és jól járatták a labdát. A második félidőben ebből már jóval kevesebb problémánk adódott, hiszen jól le tudtuk zárni a területeket.

Nem csak Sallai, Szalai Ádám is tudja: tanulni kell a hibákból Fotó: MTI/Illyés Tibor
Nem csak Sallai, Szalai Ádám is tudja: tanulni kell a hibákból Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sallai Rolland:

Több volt ebben a mérkőzésben…

Összességében jól játszottunk, bár az első félidő nem nézett ki teljesen jól. De

Talán valóban több volt ebben a mérkőzésben; többet kellett volna a földön járatnunk a labdát. Mindenképpen vissza kell nézni a találkozót, és tanulni a hibáinkból. Személy szerint nagyon sajnálom, hogy nem sikerült kihasználni a helyzeteket, de most már félre kell tenni ezt a meccset, és a németek elleni összecsapásra koncentráljunk.  

Schäfer András:

Nincs okunk a szégyenkezésre

Az első félidőben jobban játszottak az olaszok, kicsit látszott a fáradtság rajtunk, ezzel együtt sajnálatos volt, hogy a végén kaptunk még egy butácska gólt. A második játékrészben mindent megtettünk a jó eredmény elérése érdekében, akadtak helyzetek itt is, ott is, kicsit ugyan savanyú a szőlő, de nincs okunk a szégyenkezésre. Németország ellen javíthatunk, sajnos nélkülem, mivel a bíró úgy látta, hogy sárgát ért a becsúszásom, hiába a labdát értem el előbb.

Szoboszlai mellett Schäfer (jobbra) is kulcsjátékossá nőtte ki magát Fotó: MTI/Illyés Tibor
Szoboszlai mellett Schäfer (jobbra) is kulcsjátékossá nőtte ki magát Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szalai Attila:

Az olaszok könyörtelenül kihasználták a lehetőségeket

Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült jól az első félidő. Egyszerűen rosszul reagáltunk az olaszok pozícióváltásaira, akik könyörtelenül kihasználták a lehetőségeket. A második félidőben már felvettük velük a versenyt, megvoltak a lehetőségeink is. Minden mérkőzés más: az angolok ellen mindannyian topformában játszottunk, az elmúlt évek legjobb mérkőzését játszottuk ellenük, az olaszokkal szemben azonban nem sikerült ezen a szinten futballoznunk, de a második félidei játék már kezdett hasonlítani ahhoz a teljesítményhez, amit mindig nyújtani szeretnénk.

Nyitókép A szövetségi kapitány szerint az 1-2 hűen tükrözi az erőviszonyokat Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszt
2022. június 11. 22:13
Megéreztük a gyermekek hiányát...
csombor
2022. június 11. 22:13
Marco Rossi: Egy erős ellenféllel szemben csak akkor győzhetünk, ha megtanulunk végre focizni. Egy kis pénz - nagy foci (Puskásék), jó nagy pénz - kis foci (ma).
kunfia
2022. június 11. 22:12
"hogy egy erős ellenféllel szemben döntetlenre hozzunk egy meccset vagy győzzünk; ez csak akkor valósulhat meg, ha fantasztikusan játszunk vagy riválisunk fog ki rossz napot." Pontosan,hiszen így Lichtenstein is nyerhet.Amikor az orbáni politika rátelepedett a focira,először jöttekaz eredmények,de miután Orbán már közvetlenül osztja az észt,és a csapat taktikájába ,összeállításába is bele akar szólni,egyre inkább könnyűvé válunk.Egy bizonyos pontig a központosítás jó dolog,de amikor már az uralkodó sajtótájékoztatót tart arról,hogy mit jelent a térdelés a csapatnak,ott már túl nagy a befolyása a Karmelitának,és okvetlen bukáshoz vezet. Ez a gazember király még a legapróbb dolgokba is beleszól,de soha,semmiért nem vállal felelősséget.
gyaloggos
2022. június 11. 22:12
RENDBEN is volt, van ez így! TISZTES eredmény, s ha EZUTÁN már 1, azaz egy, egészen pontosan egyetlen pontot sem szerzünk a továbbiakban, már AKKOR is felülmúlja ez a MEGLÉVŐ HÁROM PONT a reális várakozásokat! HAJRÁ MAGYAROK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!