Észak-Írország – Magyarország 0-1 – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS!

2022. március 29. 20:21

Dibusz Dénes, Willi Orbán és Callum Styles is a magyar válogatott kezdőjében, kedves olvasóink figyelmébe ajánljuk élő közvetítésünket!

2022. március 29. 20:21
null
Vámos Tamás

A belfasti Windsor Parkban sorra kerülő mérkőzésen a két csapat összeállítása a következő:

Észak-Írország: Peacock-Farrell – McNair, Cathcart, Ballard, C. Brown – McCann, S. Davis, Lane – McGinn, Magennis, Whyte.

Magyarország: Dibusz – Orbán, Lang, Fiola – Nego, Styles, Schäfer, Nagy Zs. – Sallai, Szoboszlai – Szalai Á.

A találkozó az ír Rob Harvey sípszavára kezdődik.

1. perc 

A piros mezes magyar válogatotté a középkezdés.

5. perc 

Többet van nálunk a labda, igaz jobbára a mi térfelünkön folyik a játék.

6. perc

A mindössze 170 centis David Whyte kerül a kapunktól 18 méterről helyzetbe, de a lövés pillanatában szerencsére elcsúszik...

12. perc

Davis csap le egy pontatlan Nagy Zsolt-passzra, a kaputól 20 méterre jobbal külsőz, a labda szerencsére a jobb kapufán megpattanva hagyja el a játékteret. Ez meleg volt!

13. perc

Válaszul éppen Nagy Zsolt ugrik ki Sallai passzát követően kecsegtető helyzetben, de Ballard beéri, ütköznek, Harvey kifelé ítél szabadrúgást. "Cserébe" össze is akasztja a bajszát Szalai Ádámmal, aki jó csapatkapitányként reklamál egy sort. 

Szalai Ádám már nyolcvanadszor válogatott, ezzel a magyar játékosok örökrangsorában a 11. helyre jön fel, Vanczák Vilmost hagyta le, előtte a ferencvárosi legenda, Mátrai Sándor áll. De még ebben az évben utolérheti Garaba Imrét (82) és - Puskás Ferencet (85)...

(Csak úgy zárójelben: elég unalmas a meccs...)

Szalai Ádám (elöl) Belfastban már nyolcvanadszor énekelhette a himnuszt a magyar válogatott tagjaként Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt (archív)
Szalai Ádám (elöl) Belfastban már nyolcvanadszor énekelhette a himnuszt a magyar válogatott tagjaként Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt (archív)

27. perc

Megszületik a mérkőzés első sárga lapja: Cathcart csap oda Negónak, jogos a figyelmeztetés, a szabadrúgást Szoboszlai a sorfalba vágja.

32. perc

Szoboszlai nem először passzolja el a labdát a térfelünkön, az újabb hirtelen jött lehetőséget (McNair révén) ismét elügyetlenkedik a hazaiak.

34. perc 

Ez már jobban sikerül! Nego passzába Sallai rúg egy egészségeset, úgy 20 méterről, de sajnos középre megy a löket, így Peacock-Farell magabiztosan hárít. 

40. perc 

Egy tovább csúsztatott labdát Whyte középre kanyarít, McGinn lövését azonban Dibusz óriási bravúrral szögletre paksolja, a sarokrúgásból nem lesz semmi...

Az eddigiek alapján a hazaik közelebb állnak a győzelemhez, Marco Rossi gyakorlatilag vélgigdühöngi az első félidőt - nem is alaptalanul... 

KEZDŐDIK A MÁSODIK FÉLIDŐ!

46. perc 

És rögtön egy izgalmas pillanattal: a szünetben csereként beálló Charles kap egy remek labdát, a 16-oson belül ellép a lassú Lang mellől, aki kicsit ki is billenti az egyensúlyából az északír elesik az ír sípja néma marad. Maradjunk annyiban: 75-80 százalékos bünti volt, tehát - tovább!  

51. perc

Meglódul a magyar válogatott: Sallai passzával Nego megy el a szélen, beadása szögletre pattan, amely után McGinn szabálytalankodik Szoboszlaival: a sértett beívelését a hazai védők kifejelik, éppen Schäfer elé, aki az égbe lövi a labdát. Hatalmas üdvrivalgás a hazai nézők részéről!

55. perc

Megkapjuk mi is a sárga lapot: Sallai Roland a félpályánál szabálytalankodik Brownnal szemben, Harvey talán most kicsit szigorú volt.

"Ezt kapjátok ki!" Vezet a magyar válogatott! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
"Ezt kapjátok ki!" Vezet a magyar válogatott! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

56. perc

Ez a történés annyira felbosszantja a Freiburg támadóját,. hogy vércseként csap le McGinn bűnrossz hazaadására, elviszi a labdát a hazai kapus mellett, Peacock-Farrell nem meri bántani Sallait, aki így könnyedén gurít az üres kapuba. Észak-Írország - Magyarország 0-1!   

Sallai Roland igazi brit specialista: a magyar válogatottban utoljára a Wembley-ben, Anglia ellen volt eredményes, 11-esből.

65. perc

Szoboszlai helyett Nagy Ádám a magyar válogatottban. A "titkos fegyvert" a 25 NB I-es bajnokin huszonháromszorszor eredményes Ádám Martint még nem veti be Rossi mester.

72. perc

Így legyen ötösünk a lottón! Diupla csere a nemzeti csapatunkban: Sallai helyett Gazdag Dániel, míg Szalai Ádám helyett a paksi gólzsák a pályán. Gyerünk, Martin!

74. perc

Az enyhén szólva sem csúcsformában játszó, nehézkesen mozgó Lang Ádámot ezúttal újra Charles tréfálja meg, a ciprusi Omonia Nicosia futballistája megkapja jogos sárga lapját.   

77. perc

Ádám Martin tüsténkedik az északír védők között: előbb szögletre mentenek előle, majd egy beadást fejelnek ki a hazaiak.

78. perc

Egy újabb hazai védelmi hiba után Gazdag cseni el a labdát Gazdag beadása ezúttal sem találja meg Ádámot. 

81. perc

Hármas csere a magyar válogatottban! Nego helyett Bolla Bendegúz, Lang helyett Kecskés Ákos, Styles helyére Vécsei Bálint áll be.

83. perc

Dallas jó beadása éppen csak elsuhan a berobbanó északír támadók elől

85. perc 

Saville lerúgja Schafert, tumultus a pályán az ír bíró a két csapatkapitányt, Dallast és Nagy Ádámot kiemeli, sárga mindkettőjüknek. Még szerencse, hogy Saville is megkapja a maga figyelmeztetését.

Dibusz Dénes - a mezőny fölött! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Dibusz Dénes - a mezőny fölött! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

88. perc

Egy percen belül két Dibusz-bravúr: előbb Lavery beadása után Saville fejesét üti ki elképesztő bravúrral, majd az újonc Hume kísérletét hárítja a bal sarok felé vetődve. Bravó, Dénes!  

Három perc lesz a hosszabbítás!

90+2. perc

Thompson szabadrúgása után Charles kerül tiszta helyzetbe, a lecsorgó labdát rászúrja, a Ferencváros kapusa földön túli mozdulattal üti ki. Erre már nincsenek szavak...

Vége a meccsnek, győztünk!!!

A magyar válogatott talán 10 percet játszott jól, a szerencsével sem álltunk hadilábon, de egy dolgot megállapíthatunk: kapusposzon világklasszisaink vannak! Ám azt is leszögezhetjük: a Szerbia és az Észak-Írország elleni teljesítménynél sokkal több kell a Nemzetek Ligája-találkozókon, hiszen ott Anglia, Németország és Olaszország lesz az ellenfelünk... 

  

Nyitókép Gyakori belfasti jelenet: munkában a magyar védelem Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2022. március 30. 15:51
Többet is keres jócskán, mint egy jobban fizetett NB1-es labdarúgó. Kb 10x. Nagy pénz nagy foci, kis pénz kis foci... :-)
igazmagyar
2022. március 30. 11:57
Győztünk, de már nagyon régen felteszem a kérdést: mit keres a magyar válogatottban Szalai Ádám? Ügyetlen, nem tud labdát lekezelni, nem tud cselezni, és nem tud gólt rúgni. Eddig 80 meccsen 25 gól? Ilyen "csatárból" a hazai bajnokságban van legalább egy tucat.
Bradanek
2022. március 30. 10:50
Ok, hogy győztünk, de a játékról ne is beszéljünk.
j.lukacs
2022. március 30. 10:27
szomorú estéd lehetett! győztek a magyarok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!