Csoportelsőként jutott tovább a magyar válogatott oda-vissza verve a címvédőt a férfi vízilabda-világligában

2022. március 10. 02:01

A magyar férfi vízilabda-válogatott megint magabiztos győzelmet aratott a sorozat címvédője, Montenegró ellen a világliga európai selejtezőjében. A hazai és idegenbeli ötgólos siker révén Märcz Tamás együttese csoportelsőként jutott tovább.

2022. március 10. 02:01
null
Bánfalvi Szabolcs

Mint arról beszámoltunk, januárban a magyar férfi vízilabda-válogatott 14-9-re nyert Montenegró ellen a győri Aqua Sportközpont uszodájában a világliga európai selejtezőjének első fordulójában – Märcz Tamás együttese ekkor játszotta az első hivatalos mérkőzését a tokiói olimpiai bronzmeccs óta.

Eredetileg a háromcsapatos csoportban minden egyes gárda csak egyszer játszott volna a másik két csoportellenfelével, ám Románia visszalépett a küzdelmektől, s ezzel eldőlt, hogy a magyarok és a montenegróiak jutnak tovább a világliga európai selejtezőjének döntőjébe, azonban a csoportelsőséget is el kellett dönteni. Ezt úgy oldották meg, hogy Magyarország idegenben is összemérte erejét a montenegrói alakulattal.

Märcz Tamás szövetségi kapitány (szemben, jobbra a második) magyaráz a játékosoknak a férfi vízilabda-világliga európai selejtezőjében, a Magyarország–Montenegró mérkőzésen a győri Aqua Sportközpont uszodájában 2022. január 18-án. A magyar férfi vízilabda-válogatott 14-9-re legyőzte a montenegrói csapatot idei első mérkőzésén. MTI/Krizsán Csaba
Märcz Tamás szövetségi kapitány (szemben, jobbra a második) magyaráz a játékosoknak a férfi vízilabda-világliga európai selejtezőjében, a Magyarország–Montenegró mérkőzésen a győri Aqua Sportközpont uszodájában 2022. január 18-án. A magyar férfi vízilabda-válogatott 14-9-re legyőzte a montenegrói csapatot idei első mérkőzésén. MTI/Krizsán Csaba

A Kotorban rendezett mérkőzés külön érdekessége, hogy

Jansik Szilárd először kapta meg a csapatkapitányi szerepet a válogatottban,

ahol ráadásul újoncot is avattak, az OSC-ben remeklő Csacsovszky Erik első alkalommal kapott bizalmat Märcz Tamás szövetségi kapitánytól.

Magyar szempontból nem indult jól a találkozó, mivel a házigazdák gyorsan 2-0-s előnyre tettek szert, s ezt növelhették is volna, azonban a magyarok kapusa, Lévai Márton bravúrral hárított egy ötméterest. Ezután Vadovics Viktor szerezte meg a mieink első gólját, erre még jött a montenegrói válasz (3-1), de az első negyed végére kiegyenlített a magyar alakulat Erdélyi Balázs és Bedő Krisztián góljával (3-3).

A második játékrészben pedig beindult a magyar henger,

a vendégek két perc alatt zsinórban négy gólt dobtak, végül összesen hetet szereztek ebben a negyedben,

miközben az ellenfél csak kétszer vette be Lévai kapuját. Összeállt a mieink védekezése és támadása egyaránt, így 10-5-s magyar vezetéssel vonultak a felek a nagyszünetre.

Manhercz Krisztián, a magyar válogatott játékosa három gólt szerzett a férfi vízilabda-világliga európai selejtezőjében Montenegró ellen játszott mérkőzésen a győri Aqua Sportközpont uszodájában 2022. január 18-án. MTI/Krizsán Csaba

A harmadik nyolc perc megint kiegyenlített küzdelmet hozott, viszont a magyarok tartották az ötgólos előnyüket. Így 14-9-es magyar vezetéssel zárták a csapatok ezt a játékszakaszt. Érdekesség, hogy épp ez volt a két csapat januári meccsének a végeredménye is.

A negyedik negyed megint döntetlennel zárult, de ezúttal csak két-két gól esett, miután Lévai még egy büntetőt is kivédett.

Végül a magyar nemzeti együttes magabiztos játékkal 16-11-re győzött.

Igazi csapatmunka eredménye volt a kotori diadal, hiszen a 16 gólból az összes magyar mezőnyjátékos kivette a részét egy vagy két szerzett góllal, míg a kiváló formában védő Lévait választották a meccs emberének. Csacsovszky pedig nagyszerű játékkal mutatkozott be a válogatottban.

Mindez azt is jelenti, hogy a magyarok oda-vissza öt góllal verték a sorozat címvédőjét, Montenegrót, így csoportelsőként jutottak a világliga európai fináléjába.

 

FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGLIGA

Európai selejtező

A-csoport

MONTENEGRÓ– MAGYARORSZÁG 11-16 (3-3, 2-7, 4-4, 2-2)

Kotor. Játékvezetők: Dervieux (francia), Severo (olasz).

MONTENEGRÓ: Lazovics – Mrsics 1, Macics, Popadics 2, Ukropina 1, Matkovics 1, Petkovics 1. Csere: Obradovics, V. Radovics 1, Durdics 1, Perkovics 1, Cetkovics 2. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics

MAGYARORSZÁG: Lévai – Vigvári Vendel 1, Manhercz K. 2, Erdélyi 1, Bedő 2, Jansik Sz. 1, Burián 1. Csere: Csacsovszky 2, Nagy Á. 2, Konarik 2, Vadovics 1, Német T. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

 

Nyitókép: A meccs emberének választott Vigvári Vendel négy gólt dobott a férfi vízilabda-világliga európai selejtezőjében Montenegró ellen játszott mérkőzésen a győri Aqua Sportközpont uszodájában 2022. január 18-án. A magyar csapat 14-9-re győzött. MTI/Krizsán Csaba

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!