A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség kitiltotta az oroszokat a boksztornákról

2022. március 05. 12:16

A tiltó határozat vonatkozik a fehérorosz sportolókra és hivatalos személyekre is.

2022. március 05. 12:16
null

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) megtiltotta, hogy orosz bokszolók részt vegyenek a szervezet égisze alatt zajló versenyeken. Az IBA bejelentése szerint a döntés a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ajánlásai alapján született. A NOB hétfőn felszólította a nemzetközi sportszövetségeket, hogy Oroszország – Fehéroroszország által támogatott – ukrajnai háborúja miatt akadályozzák meg az orosz és fehérorosz sportolók nemzetközi versenyeken való szereplését.

Az IBA-eseményekre a továbbiakban nem engednek be Oroszországból érkező tisztségviselőket, beleértve a bírókat is. A nemzetközi szövetség emellett törölte a szervezet által felügyelt összes oroszországi tornát. A tiltó határozat vonatkozik a fehérorosz sportolókra és hivatalos személyekre is.

(MTI)

(Fotónk illusztráció: A bíró 2011. február 11-én kihirdeti a 49 kg-os súlycsoport döntőjében az orosz David Ajrapetyjan győzelmét a Lakatos István elleni küzdelemben az 55. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen Debrecenben.MTI Fotó: Oláh Tibor)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. március 05. 21:35
49 kilós férfiak..... atyavilág.
Gèbi
2022. március 05. 18:28
Hánynom kell már ezektől. Tényleg itt lenne az ideje egy mélyreható libsi irtásnak.
k.edi
2022. március 05. 17:11
Az EU - Amcsi tengely nem véletlenül támogatja az ukrán náci kormányt. Kíváncsi vagyok mikor kell majd az oroszoknak sárga csillagot vagy egyéb megkülönböztető jelzést hordani?
mokány
2022. március 05. 15:14
Endless war .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!