Rettenetes pofont kapott a Fradi a vízilabda BL-ben a Barcelonetától

2022. február 23. 20:28

Ledöngölte a Barceloneta a Ferencváros férfi vízilabdacsapatát a Bajnokok Ligája csoportkörében. A Komjádi uszodában rendezett meccsen tíz gól lett végül közte, a 7-17-es vereséggel a tavalyi döntős magyar csapat elvesztette a továbbjutó pozícióját. De nem a továbbjutás esélyét, ha meg tudja emészteni az időtlen idők óta nem látott mértékű vereségét.

2022. február 23. 20:28
null
Balázs Boldizsár

Szezont meghatározó menetelés első lépéséhez érkezett a Ferencváros férfi vízilabdacsapata. A mai, Barceloneta elleni és a március végi belgrádi Bajnokok Ligája meccs között idehaza szinte kizárólag rangadókat játszik majd, és a menetelést szegélyező két BL-meccsen a negyeddöntőt érő csoporthelyezés megőrzése nélkül a tavaly BL-döntőt játszó csapat aligha lehetne elégedett az idei évével.

Rettenetesen kezdődött a rettentő sorozat. 

A Fradi az első negyed alatt annyi gólt kapott, amennyivel meccset lehet veszíteni.

A 7-3-ra elrohanó negyed után már kapuscseréhez kellett fordulniuk. Ez sem segített sokat: rövidesen a Barceloneta azért kért ki időt, hogy egy jól felépített támadással végleg lezárja a meccset. A második negyed közepén. Belőtték, lényegében lezárták. 9-3.

A 12-5-ös félidei eredmény után olyan részfeladatokat találhatott volna ki magának a Fradi a tartása megőrzése érdekében, hogy mondjuk nyerjen meg egy negyedet, vagy kerülje el, hogy tíz legyen közte. Egyik sem sikerült, ha volt ilyen cél, ha nem.

Jelentős vízilabdatörténelem-tudással rendelkező szakemberek sem tudtak hirtelen felidézni ennél csúfosabb vereséget a Fradi közelmúltjából. A legközelebbiben nem is nagyon kell gondolkozni: a legutóbbi, február elején rendezett BL-meccsükig egy 33 meccses, egész szezonban tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetett a csapat. 

Viszont két egymást követő vereséggel a BL-csoportjában hirtelen kieső helyen találja magát a Fradi, amely a legutóbbi két végigjátszott szezonban döntős volt, egyet meg is nyert. Négy meccsük van javítani.

A sérülés miatt kimaradó Varga Dénes visszatérése nélkül – kizárólag a mai meccs képe alapján – erre nem sok esély látszott, de azt is fontos hozzátenni, ez egy kimondottan fiatal csapat, amely megszokott vezére nélkül szükségképpen sokkal borulékonyabb. 

Cserébe, remélhetőleg, gyorsabban képes regenerálódni. Lett miből.

Nyitókép: Kétségbeesett, tehetetlen Fradi-kispad. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2022. február 25. 00:04
nem baj, majd vesznek pár négert
Draco Paladin
2022. február 24. 15:18
LOL
Senki Alfonz
2022. február 24. 14:51
Mint ősfradista most is csak azt tudom mondani, hogy "HAJRÁ FRADI!!!" veled vagyunk!!! Mindent bele, szorítunk nektek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!