Karrierje leghosszabb tiebrékjét nyerte meg Nadal – egy fél órásat

2022. január 23. 12:56

Őrületes rövidítést nyert meg Rafael Nadal az Ausztrál Open nyolcaddöntőjében. Négy játszmalabda hárítása után a saját maga hetedikjével hozta el a nyolcankét perces (!) nyitószettet; onnantól simán jutott tovább. Közben nyílik az ága, kiesett róla az olimpiai bajnok Alexander Zverev.

2022. január 23. 12:56
null
Balázs Boldizsár

A korábbi bajnok Rafael Nadal elleni Ausztrál Open-nyolcaddöntőben mindent egy lapra, az első szettre tett fel a francia Adrian Mannarino, aki az előző körös meccséből négy és fél óra után menekedett ki, ausztrál idő szerint éjjel fél háromkor. Két nappal később tehát sem a teste, sem az idegrendszere nem volt pihent a kiemeletlen, esélytelenebb félnek; az első játszma nélkül minden esélyének elszállta fenyegette.

Nadal ellen persze sokaknak kell egy jó kezdés, hogy egyáltalán tényezők legyenek. Az mégsem fordult még elő a hússzoros Grand Slam-győztes spanyol pályafutásában, hogy kis híján fél órás tiebrék zárjon egy játszmát, mint ma hajnalban. Pedig 368 tiebréken már túl van a legmagasabb szinten.

Nadal végül megnyerte az őrült módon végződő, nyolcvankét perces nyitószettet, majd innentől könnyedén gyalogolt el a 7-6, 6-2, 6-2-es győzelemig.

A keddi negyeddöntőben a kanadai-orosz Denis Shapovalovval találkozik majd, aki a mai nap során búcsúztatta a német-orosz Alexander Zverevet. Az olimpiai bajnok Zverev a tábla felső felének legmagasabban rangsorolt játékosa volt, miután a világelső Novak Djokovicot kitoloncolták Ausztráliából, azonban ma egészen pocsékul játszott. Olyan pocsékul, ahogy az olimpia óta egyszer sem. Fél évente egy ilyen meccs – a Federer-Nadal-Djokovic–triumvirátus aranykorszakán kívül – minden teniszező számára benne van, Zverevet az kell, hogy aggassza, vajon neki miért mindig az év legfontosabb tornáira, a Grand Slamekre esnek a kisiklások.

Innentől az újra tűzbe jövő

Rafael Nadal az Ausztrál Openen legfeljebb egy meccset játszhat majd, ahol nem ő az egyértelmű esélyes.

A döntőt, és azt is csak akkor, ha Danyil Medvegyev ellen. 

Nyitókép: Nadal élete leghosszabb tiebrékjének végén, az idei Ausztrál Openen. Fotó: Paul Crock / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attila 6118
2022. január 26. 07:31
Inkább magyarul : rövidítés
szarcsi1
2022. január 25. 13:08
Kemény. De mi az a "tiebrék"? A "tie" miért nincs kiejtés szerint írva? Vagy az angol "tiebreak" vagy a szörnyű tájbrék lenne a helyes.
Attila 6118
2022. január 25. 13:04
Jó lenne látni Djoko arcát , mikor Rafa megnyeri a 21-ik GS-t.
kolozsv
2022. január 25. 13:04
Nagyon bírom ezeket a szuper tehetségeket. Talán kicsit jobban, mint a csapatjátékosokat, mert csak saját magukra számíthatnak. Nagy kár, hogy Djoko áldozatul esett a kisember egyenlőségi téveszméjének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!