Az OSC nem tudott kiállni, így 10-0-s vereséget szenvedett a Spandau Berlin ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában

2022. január 13. 02:27

A Genesys OSC Újbuda férfi vízilabdacsapata nem tudott kiállni szerdán a Spandau Berlin elleni mérkőzésre a Bajnokok Ligájában a csoportkör hetedik fordulójában, miután a magyar klub kilenc játékosának és egy edzőjének is pozitív lett a koronavírustesztje. A német együttes kapta meg a három pontot 10-0-s gólkülönbséggel.

2022. január 13. 02:27
null
Bánfalvi Szabolcs

A Genesys OSC Újbuda férfi vízilabdacsapata hat fordulót követően tíz ponttal a továbbjutást érő negyedik helyen állt a Bajnokok Ligája B-csoportjában. A hetedik forduló szerdai játéknapján az OSC a négypontos Spandau Berlint fogadta volna a Nyéki uszodában – papíron magyar győzelmi esélyekkel –, ám az újbudai gárda nem tudott kiállni a találkozóra a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt.

A klub a hivatalos Facebook-oldalán arról számolt be, hogy

az OSC–Spandau Berlin mérkőzés előtti kötelező PCR-tesztelés során kilenc játékos és egy edző produkált pozitív mintát.

A meccset megelőzően antigéntesztet is előír a szabályzat, a klub ezeket is elvégezte, de ennek a szűrésnek az eredménye több esetben nem egyezett a PCR-teszt eredményével. Az OSC jelezte az Európai Úszószövetség (LEN) delegátusa felé, hogy a találkozó délelőttjén újabb PCR-tesztelést végeztek a együttesnél, ám ennek eredménye már nem érkezett meg időben.

„A klub, mint korábban is, a játékosok és minden más résztvevő egészségét tartja a legfontosabbnak, így a csapatot nem tudta kiállítani a találkozóra” – áll az OSC közleménye végén.

Az OSC játékosai a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtezőjének harmadik fordulójában, az OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa párharc visszavágó mérkőzésének kezdete előtt a fővárosi Nyéki Imre Uszodában 2021. október 20-án. MTI/Kovács Tamás
Az OSC játékosai a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtezőjének harmadik fordulójában, az OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa párharc visszavágó mérkőzésének kezdete előtt a fővárosi Nyéki Imre Uszodában 2021. október 20-án. MTI/Kovács Tamás

A berlini csapat is gondokkal küzdött a koronavírus-járvány miatt, mindössze kilenc játékossal érkezett Budapestre, de a német alakulat így is le tudta volna játszani a mérkőzést, mivel meghaladta a minimálisan előírt létszámot. Ez utóbbi feltételt viszont nem tudta volna teljesíteni Varga Dániel csapata a kilenc hiányzó játékosa miatt.

Még egy hasonló eset merült fel ezen a játéknapon a Bajnokok Ligája B-csoportjában. A Crvena zvezdának Coviddal kapcsolatos utazási problémái akadtak, és végül nem tudtak elutazni Marseille-be a francia csapat elleni mérkőzésre.

A LEN szerda esti közleménye szerint a szabályok értelmében azok a csapatok, amelyek játékra készen álltak, 10-0-s gólkülönbséggel megkapták a három pontot.

Így a Spandau és a Marseille zsebelte be a győzelmet játék nélkül, és ez még szorosabbá teszi a versenyfutást a továbbjutó helyekért.

Varga Dániel, az OSC vezetőedzője magyaráz a játékosoknak a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtezőjének harmadik fordulójában, az OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa párharc második mérkőzésén a fővárosi Nyéki Imre Uszodában 2021. október 20-án.

Mindez azt is jelentette, hogy a B-csoportban mindössze két meccset játszottak, ám ez a kettő nagy izgalmakat hozott. A horvát Jug Dubrovniknak meglepetésre sikerült legyőznie a címvédő Reccót 11-8-ra – az olasz csapat magyar válogatott játékosa Zalánki Gergő két gólt szerzett. A Hannovernek pedig hat kulcsjátékosa is hiányzott a Steaua Bucuresti elleni találkozón, mégis a német gárda gyűjtötte be a három pontot a román fővárosban, miután 17 másodperccel a meccs vége előtt szerezte meg a győztes gólt, s nyert 10-9-re.

Hét forduló után továbbra is a Pro Recco vezeti a B-csoportot, de a nem várt vereségével elvesztette az eddigi százszázalékos mérlegét, és ugyanannyi pontot szerzett eddig, mint a második helyezett Marseille. Három ponttal marad le a harmadik Jug Dubrovnik, míg

az OSC a negyedik helyen áll tíz ponttal.

A zöld asztalnál elszenvedett vereség ellenére az OSC továbbra is versenyben van még a továbbjutást jelentő helyekért. A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjébe, ahol a Novi Beograd házigazdaként már biztos résztvevő.

 

VÍZILABDA, FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, B-CSOPORT, 7. FORDULÓ

Eredmények

Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)–Pro Recco (olasz) 11-8

Steaua Bucuresti (román)–Waspo 98 Hannover (német) 9-10

Genesys OSC Újbuda–Spandau 04 Berlin (német) 0-10 – játék nélkül

CN Marseille (francia)–Crvena zvezda (szerb) 10-0 – játék nélkül

A B-csoport állása: 1. Pro Recco 18 pont, 2. CN Marseille 18 pont, 3. Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik 15 pont, 4. GENESYS OSC ÚJBUDA 10 pont, 5. Waspo 98 Hannover 8 pont, 6. Spandau 04 Berlin 7 pont, 7. Steaua Bucuresti 3 pont 8. Crvena zvezda 3 pont

Kedden játszották az A-csoportban

Dinamo Tbiliszi (georgiai)–FTC-Telekom 7-14

CNA Barceloneta (spanyol)– Novi Beograd (szerb) 12-12

AN Brescia (olasz)–Jadran Split (horvát) 6-5

Olympiakosz Pireusz (görög)–Radnicski Kragujevac (szerb) 11-7

 

Nyitókép: Varga Dániel, az OSC vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtezőjének harmadik fordulójában, az OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa párharc második mérkőzésén a fővárosi Nyéki Imre Uszodában 2021. október 20-án. Az OSC 12-10-re kikapott, de 25-18-as összesítéssel a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott. MTI/Kovács Tamás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2022. január 13. 23:43
Híg fos tengere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!