Miért packázik az RB Leipzig a magyar válogatottal?

2021. november 10. 13:10

Egyre kedvezőtlenebb előjelekkel készül a nemzeti csapat a San Marino elleni hazai és a Lengyelország elleni idegenbeli vb-selejtezőkre.

2021. november 10. 13:10
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Marco Rossi szövetségi kapitány az esztendő utolsó két tétmérkőzése előtt ugyan kijelentette, hogy azoknak a játékosoknak is lehetőséget kíván adni, aki eddig kevesebb szerephez jutottak, de arra talán ő sem számított, hogy az élet is rákényszeríti ara, hogy pénteken, a Puskás Arénában és jövő hétfőn, Varsóban egy soha nem látott összetételű magyar válogatottat állítson össze.

A két mérkőzésre a magyar válogatott eredeti kerete az alábbi volt:

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

VédőkBalogh Botond (Parma), Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Pisa),Loic Nego (MOL Fehérvár),  Schäfer András (FC DAC 1904), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (FTC)

Támadók: Hahn János (FC DAC 1904), Kiss Tamás (Cambuur), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa).

Az elmúlt napokban viszont egyre másra jöttek a hírek, hogy ki, miért nem állhat Marco Rossi rendelkezésére. Lássuk sorjában: a sort Willi Orbán nyitotta meg, aki még a Paris SG elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés közben sérült meg, a szünetben le is kellett cserélni. A meccs után nem sokkal kiderült, a sérülése, egy combizomszakadás nem annyira súlyos, de biztonsági okokból kihagyta a Dortmund elleni bajnokit, valamint nem utazott el Telkibe, a magyar válogatott edzőtáborába sem.

Következett a sorban a szövetségi kapitány felfedezettje, Bolla Bendegúz, aki az angol Wolverhampton kölcsönjátékosaként a Grasshoppersben játszik. A védő állapotáról sem a svájci klub, sem a Magyar Labdarúgó Szövetség nem adott ki részletes tájékoztatást, ami tény: a 22 éves védőt még három hete, az FC Zürich elleni helyi derbi 33. percében le kellett cserélni minden bizonnyal egy kellemetlen sérülés miatt, amit bizonyít, hogy honfitársunk a Sion elleni győztes meccsen és a Young Boys elleni rangadón még a meccskeretben sem volt.

Múlt hét szombaton még felhőtlenül örülhettünk annak, hogy Gulácsi Péter – bravúrok sorozatát bemutatva – végigvédte a Borussia Dortmund elleni győztes rangadót, azonban a lefújás után öt perccel az RB Leipzig világgá kürtölte: Gulácsi sajnos megsérült, így nem állhat a magyar válogatott rendelkezésére.

Kicsit az az ember érzése, hogy a lipcsei klub mintha packázna a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a válogatottal, hiszen

enyhén szólva megkérdőjelezhető, hogy az RB Leipzig csapatkapitánya – aki mindig szíves-örömest áll a nemzeti csapat rendelkezésére – a bajnoki meccsen még sziporkázik, de ha a lipcsei klub érdeke úgy kívánja, a lefújás után egyből megsérül.

Már most borítékoljuk: az RB Leipzig következő bajnokiján, a tíz nap múlva sorra kerülő, Hoffenheim elleni bajnokin újra Gulácsi Péter nevével kezdődik majd a német csapat összeállítása.

S ezzel a sornak még koránt sincs vége, hiszen a Sporting Kansas City bejelentette: annyira fontos meccsek következnek az MLS-rájátszásában, hogy egyszerűen nem tudja nélkülözni a klub magyar válogatott játékosát, Sallói Dánielt.

Nyilván az MLSZ együttműködésre törekszik a Kansasszal, ezért akceptálta a kérést, ám úgy hisszük,

Sallói önbizalmának is jót tett volna, ha mondjuk, San Marino ellen, kezdőként megszerzi élete első válogatottbeli találatát,

és hogy az amerikai klubja is érezze a törődést, csak a Lengyelország elleni selejtezőn nem áll Marco Rossi rendelkezésére.

Kleinheisler László lendületére (középen) nagy szükség lett volna Fotó: MTI/EPA Malton Dibra
Kleinheisler László lendületére (középen) nagy szükség lett volna Fotó: MTI/EPA Malton Dibra

A sort szerdán Kleinheisler László zárta, akivel kapcsolatban az MLSZ közölte: az NK Osijek orvosi stábjával történt egyeztetés után lemond a középpályás szolgálatairól is, mivel biztosra vehető, hogy nem épül fel a Lengyelország elleni találkozóra sem. Ami tény: a középpályás utoljára október 17-én, a Slaven Koprivnica elleni bajnokin játszott, ám a 71. percben le kellett cserélni, és a történtek után a keretben sem volt a Dragovoljac és az Istra elleni mérkőzéseken sem.    

S ha ehhez hozzávesszük, hogy a védelem egyik kulcsembere, Botka Endre hosszú kihagyás után Kisvárdán csupán 12 percet játszott, a Bolla Bendegúz helyére behívott Spandler Csaba abszolút újonc, valamint Marco Rossi másik felfedezettje, a Parmában szereplő Balogh Botond idén csak klubja második csapatában lépett pályára, ráadásul még ő sem volt az A-válogatott tagja, akkor kijelenthető: még szerencse, hogy pénteken a világranglista utolsó helyezett válogatottját, a 210. pozícióban lévő San Marinót fogadjuk!

De mi lesz velünk Varsóban, ahol a Robert Lewandowski nevével fémjelzett lengyel válogatott vár ránk, amelynek – ha Albánia nem kap ki pénteken a Wembley-ben – mindenképpen győznie kell ellenünk?!...

Nyitókép: A Paris SG ellen Willi Orbán és Gulácsi is a pályán volt Fotó: Christophe Petit Tesson MTI/EPA

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2021. november 12. 13:03
Gulácsi nem biztos, hogy hiányozni fog. Buzipropagandista kapusunk mindig kellő intenzitással idomul gazdáihoz. Aki fizet az ugat. A játékosokat pedig a lipcse fizeti. Ezért az ő szavuk számít......
EnnDii
2021. november 11. 16:57
Tehát akkor Mészaros Lőrinc (Osijek) is packázik a válogatottal? Egyébként ez évek óta ez megy, a nagy klubbok még nálunk jóval erősebb válogatottakhoz se akarják elengedni a játékosaikat. Igazi tétje már egyik meccsnek se lesz, most San marinói favágok ellen küldjék ki a milliókat érő játékosaikat amikor jön az év végi hajrá. Jobban kellett volna a selejtezőben szerepelni, és akkor az MLSZ-nek is erős érvei lettek volna a nyugati klubbok ellen.
Neville
2021. november 11. 16:57
Én nem is értem, ez hogy lehet. Hivatalos FIFA-játéknapon el KELL engedni a játékost a válogatottba. Kötelező, nem kedv kérdése.
zakar zoltán béla
2021. november 11. 16:56
Dárdai, Gulácsi. Hrutka,...NYET! PETRYT lehet gyilkolni ócska zsebpiszok- érdekből???!!! Megvagyunk nélkülük! A futball öröm nélkül szar! A pénz foszló ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!