A Barcelona dühös szurkolói bekerítették Ronald Koeman autóját az el Clasicó után – nemzetközi lapszemle

2021. október 26. 01:05

Mint írtuk, a Barcelona 2-1-re kikapott hazai pályán a Real Madridtól az el Clasicón a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. A találkozót követően a spanyol lapok megérdemelt vendéggyőzelemről írnak, míg a Barca elégedetlen drukkerei nem hagyták Ronald Koemant elhajtani kocsijával az elvesztett rangadó után.

2021. október 26. 01:05
null
Bánfalvi Szabolcs

Mint arról beszámoltunk, az FC Barcelona 2-1-s vereséget szenvedett odahaza a Real Madridtól a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. Az el Clasicó után a spanyol lapok kiemelten foglalkoztak a La Liga legnagyobb rangadójával.

A meccs utáni értékelések előtt érdemes kiemelni egy érdekes megjegyzést Gonzalo Mirótól, spanyol televíziós műsorvezetőtől, aki a Marca rádiócsatornájának fejtette ki véleményét a Barcelona–Real Madrid mérkőzés előtt. „Ansu Fati és Vinícius Júnior keveset vagy semmit sem ért el eddig. Létezik labdarúgás a Real Madridon és a Barcelonán kívül is, sokkal több és jobb mint a két csapaté. Sok együttes jobban futballozik, mint a Real Madrid és a Barcelona: Real Sociedad, Betis, Villarreal, Rayo Vallecano...A Rayo jobban játszik, mint a Real Madrid” – mondta Gonzalo Miró a spanyol Marca La Tribu nevű rádióműsorában az el Clasicó előtt. Nos, a Barcelona legközelebb épp a Rayo Vallecano vendégeként lép pályára a La Ligában október 27-én.

A spanyolországi klasszikus után a BBC idézte Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzőjének értékelését.

Tudtuk, hogy nem hagyhatjuk ki a lehetőségeket, s azt is, hogy ha a madridiak megszerzik a vezetést, tudják hogyan kell védekezni. Nehéz megemészteni, hogy hazai pályán vereséget szenvedtünk a legnagyobb riválisunk ellen” – idézte Koemant a BBC honlapja a találkozó után.

A holland tréner a második a Barca történetében, aki a katalán klub edzőjeként kikapott az első három el Clásicóján – az ír Patrick O'Connell után, aki 1935 és 1940 között négyet veszített el.

Ronald Koeman, az FC Barcelona holland vezetőedzője a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Ronald Koeman, az FC Barcelona holland vezetőedzője a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

A spanyol Marca is beszámol a meccs utáni sajtótájékoztatóról, ahol Koeman részletesen elemezte a Camp Nouban elszenvedett vereséget. „Az első félidőben jók voltunk, remekül irányítottuk a mérkőzést. Volt egy nagy gólszerzési lehetőségünk, amellyel előnybe kerülhettünk volna. Viszont a második játékrészben a madridiak jól védekeztek, mi pedig nem tudtunk veszélyt teremteni. Az ellentámadásaik során ébernek kell lenni. Az együttesem mindent megtett a döntetlenért, még 1-2-nél is. Csalódott vagyok az eredmény miatt, de amiatt nem, amit csapatként tettünk. Az el Clasicón a vereség többet jelent annál, minthogy három pontot elvesztettünk. Azonban nincs idő ezen merengeni. Szerdán újabb meccset játszunk. Nincs más választásunk, mint felállni. A játékosok, mint mindannyian a Barcánál, csalódottak a végeredmény miatt, de azt is ki kell elemeznünk, hogy mit csináltunk jól.

Ha mi szereztük volna azt, és nem mi kaptuk volna, minden megváltozott volna. Sokat birtokoltuk a labdát, viszont javítanunk kell a támadásokon, mint például az utolsó passzon és a helyezkedésen a büntetőterületen belül. Kiállok a játékosaim mellett, keményen dolgozunk, hogy fejlődjünk” – értékelt Koeman a meccs utáni sajtótájékoztatón, amely a Marca honlapján jelent meg.

David Alaba, a Real Madrid játékosa (lent) csapattársaival ünnepel, miután gólt szerzett csapatának az FC Barcelona ellen a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. október 24-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/AP/Joan Monfort
David Alaba, a Real Madrid játékosa (lent) csapattársaival ünnepel, miután gólt szerzett csapatának az FC Barcelona ellen a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. október 24-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/AP/Joan Monfort

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti dícsérte csapata teljesítményét a Barcelona elleni meccs utáni sajtótájékoztatón, amelyet szintén a Marca közölt. Az olasz szakember különösen elégedett azzal, ahogyan együttese az ellentámadásokban játszott. Kifejtette, hogy a madridiak masszívan védekeztek, és elismerte, hogy szenvedtek, amikor a Barcelona beszorította őket a saját tizenhatosukra David Alaba gólja után.

„Gyakorlatiasan és okosan játszottunk. Remekül működött a védekezésünk. Elhibáztunk néhány passzt, ám

Nem volt könnyű meccs, és a győzelem boldoggá tesz minket. Bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Az együttes nagyon szilárd, ám egy kicsit hatékonyabbnak kell lennünk elöl, de egy nagyszerű csapat ellen játszottunk, és megszenvedtünk ezen a meccsen. Képesek vagyunk együtt szenvedni. A kollektív elkötelezettség nagyon jó. Nem kell a minőségen dolgozni, ez csapatgenetika. Két védőnk szerzett gólt, ami azt jelenti, hogy támadni akartunk. Nagyszerűen csináltuk. A Barcelona pedig a végsőkig harcban lesz” – mondta Ancelotti a sajtótájékoztatón.

A spanyol sportújságírók azonban másképp látják a Barcelona teljesítményét.

Memphis Depay, az FC Barcelona játékosa a Real Madrid elleni mérkőzésen a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. október 24-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez
Memphis Depay, az FC Barcelona játékosa a Real Madrid elleni mérkőzésen a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. október 24-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez

A spanyol lap, a Marca a meccs utáni elemzésében kiemeli, hogy a Barcelona két labdarúgója, Memphis Depay és Frenkie De Jong nem felelt meg az el Clasicó szintjének. Utóbbi megsérült a mérkőzésen, a katalán klub hétfői közleménye szerint a 36-szoros holland válogatott középpályás a combját fájlalja. Arról nem számoltak be, hogy De Jongot mennyi ideig kell nélkülöznie a Barcának.

Míg a Movistar+ kommentátora és a Marca munkatársa, Julio Maldonado Maldini is elemezte a spanyol rangadót, dicsérte a Real Madridból David Alaba nagyszerű játékát, kiemelte Vinícius Júnor teljesítményét az első félidőben és Philippe Coutinhóét a katalán együttesből a második játékrészben. „Tisztességes győzelem a Real Madridnak” – összegezte világosan a nemzetközi futballszakértő Maldini, aki szerint mindegyik kétes helyzetet jól ítélte meg a játékvezető. „A Barca nem áll azon a szinten, hogy veresenyezni tudjon a bajnoki címért ebben az idényben” – tette hozzá Maldini.

A Spanyolországban populáris helyi rádiócsatorna, a Cadena COPE népszerű sportkommentátora, Manolo Lama közvetítette szokás szerint az el Clasicót, és a meccs után kifejtette véleményét a Marcának. „Az emberek 85%-a tudta, hogy a Real Madrid fog győzni. Egyértelmű, hogy a Madrid szinte rendezetlenül és az Ancelotti által felállított tervet követve nyert egy olyan Barca ellen, amelynek nincs olyan meghatározó játékosa, akit ki kellene billenteni az egyensúlyából.

– értékelt a tapasztalt 59 éves sportújságíró Manolo Lama, aki rengeteg el Clasicót közvetített pályafutása során.

Oscar Mingueza, az FC Barcelona futballistája (balra) és Vinícius Júnior, a Real Madrid játékosa a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. október 24-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/AP/Joan Monfort
Oscar Mingueza, az FC Barcelona futballistája (balra) és Vinícius Júnior, a Real Madrid játékosa a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. október 24-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/AP/Joan Monfort

A találkozó után Barcelona dühös szurkolói kifejezték nemtetszésüket, s körbevették a helyszínről távozni akaró Koeman autóját, mivel a trénert okolták a vereségért, s akit nem hagytak, hogy elhajtson a gépjárművével, amelyet ütlegelni kezdtek.

 

 

Az esettel kapcsolatban a katalán klub kiadott egy közleményt, amelyben elítélte a drukkerek viselkedését.

„Az FC Barcelona nyilvánosan elítéli azokat az erőszakos és megvető cselekedeteket, amelyeket a vezetőedzőnk átélt a Camp Nou elhagyása közben. A klub biztonsági és fegyelmi intézkedéseket tesz majd annak érdekében, hogy az ilyen sajnálatos események ne történjenek meg újra” – közölte a Barca a Twitter-bejegyzésében.

A holland szakvezető állása még nincs veszélyben, ám szintén a Twitteren olvasható, hogy Oriol Domenech spanyol sportújságíró és korábbi futballista szerint Koemant csak akkor menesztik, ha a Barcelona nem jut be a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.

 

Nyitókép: Jordi Alba, az FC Barcelona futballistája (balra) és Vinícius Júnior, a Real Madrid játékosa (középen) a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. október 24-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/AP/Joan Monfort

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
f5vkaroly
2021. október 27. 21:42
a Barcalona is csak magyar csapatokat tud lealázni, pl tavaly a Fradit 5-1-re , ha jól emlékszem :D Jól emlékszem?
tigyufean
2021. október 26. 19:04
Szinte érthetetlen, hogy egy ilyen patinás fociklub képtelen egy márkás edzői csapatot összelapátolni. Gardiola távozása óta intenzív lejtmenetben száguld ez a csapat, aminek fő oka az egyre gyengébb edzők (és játékosok) kiválasztása (és persze több játékos technikai képzettlensége is). Ezt a Koeman mestert is már a Bayer utáni katasztrófa után ki kellett volna rúgni. Ha hamarosan nem menesztik, akkor a Barca a jövő szezonban már a BL-ről is könnyen lemaradhat majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!