Gareth Bale: A legegyszerűbb, ha a szurkolókat kitiltják a stadionokból

2021. szeptember 04. 17:07

A Real Madrid csatára azt javasolja, zárják ki a nemzetközi porondról azokat a válogatottakat, amelyek szurkolói ismétlődően rasszista megnyilvánulásokat tesznek.

2021. szeptember 04. 17:07
null

„Nem tudom, mit kellene tenni, de

a legegyszerűbb, ha a szurkolókat kitiltják a stadionokból, vagy ha folyamatosan megismétlik a cselekedetüket, akkor az országot kell kizárni a versengésből”

– mondta a Real Madrid focistája.

„Ha az ország folyamatosan teszi ezeket a szörnyű gesztusokat, akkor talán a legjobb dolog az, hogy meg kell szabadulni tőle, fel kell függeszteni, és ebben az esetben remélhetőleg tanulni fog a leckéből” – tette hozzá. Bale azt is jelezte: a játékostársak teljes mértékben támogatják azt, hogy ha vasárnap a fehéroroszok elleni világbajnoki selejtezőn Kazanyban rasszista bekiabálásokat hallanak, akkor levonulnak a pályáról. 

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki közlése szerint a szervezet fegyelmi eljárást indított a csütörtök esti magyar-angol (0-4) világbajnoki selejtezőn tapasztalt állítólagos rasszista szurkolói incidensek miatt.

a szervezet fegyelmi eljárást indított a csütörtök esti magyar-angol (0-4) világbajnoki selejtezőn tapasztalt állítólagos rasszista szurkolói incidensek miatt.

(MTI)

Nyitókép: DAX Images / NurPhoto / AFP

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2021. szeptember 06. 19:41
A focistákat nem az eszükért szeretjük, ugye Bale? Ki állapítja meg, hogy volt-e rasszizmus és milyen mértékű volt? Hogy valaki hallani vélte, vagy hallani sem kellett, volt és kész? És az miért nem üti meg a mércét, amikor a szurkolók az ellenfél himnuszát végig trollkodják? Lenne még számtalan kérdésem, de minek.
akiaki
2021. szeptember 06. 13:59
miért kell neki megszólalnia ebben a kérdésben, érdekelt? vagy majom?
MZperXXL
2021. szeptember 06. 10:07
Ezzel az értelmes fejjel hogy-hogy még nem kapott katedrát a vándorló FreeSZFE kampuszon (akárhol is van éppen most)? Mint focista érthet a színjátékhoz (is).
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. szeptember 06. 09:26
Nem lennék most az angolok és a franciák helyében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!