Fucsovics kikapott a wimbledoni negyeddöntőben

2021. július 07. 15:12

Novak Djokovics három szettben győzött a magyar játékos ellen.

2021. július 07. 15:12
null

Amint arról korábban beszámoltunk, 2007 és Szávay Ágnes óta ez volt az első magyar negyeddöntő Grand Slam-tornákon. A férfiak között legutóbb 1981-ben Taróczy Balázs jutott el a legjobb nyolcig. Akárcsak akkor ő Björn Borggal, Fucsovics is a világ legjobbjával, Novak Djokoviccsal vívja élete legrangosabb meccsét.

A 29 éves nyíregyházi játékos már azzal is pályafutása legjobb eredményét érte el a füves pályás Grand Slam-tornán, hogy nyolc közé jutott: a korábbi juniorbajnok Fucsovics mostani menetelése során a 19. helyen kiemelt olasz Jannik Sinnert, a cseh Jirí Veselyt, a kilencedikként rangsorolt argentin Diego Schwartzmant és az ötödik kiemelt orosz Andrej Rubljovot búcsúztatta.    

A rekordbeállítást jelentő huszadik GS-tornagyőzelmére hajtó, címvédő Djokoviccsal pályafutása során előzőleg kétszer találkozott, és bár mindkétszer alulmaradt, a 2018-as US Open első fordulójában és a 2019-es dohai torna nyolcaddöntőjében is nyert szettet a szerb világsztár ellen. Fucsovics aktuális világelsővel eddig egyszer, 2019-ben – éppen Djokoviccsal – csapott össze.    

A centerpályán rendezett szerdai találkozójuk első felvonásának elején a magyar játékos sok hibával, rendkívül bizonytalanul teniszezett, riválisa így 18 perc után 5:0-ra vezetett. Fucsovics ezt követően – szettlabdákat hárítva – hozta az adogatását, majd két újabb játszmalabdát hárítva elvette a világelső szerváját és hamarosan 5:3 állt az eredményjelzőn. Djokovic a következő adogatójátékában viszont már nem hibázott, és hatodik szettlabdáját értékesítve 42 perc után előnybe került.    

A következő játszma kiegyenlített küzdelmet hozott, 4:4-ig mindkét teniszező hozta szervagémjét, a kilencedik játékban viszont Djokovic brékelt, majd a tizedikben nyerte a sajátját, ezzel másfél óra elteltével már 2:0-ra vezetett.    

A harmadik szett Djokovic breakjével kezdődött, azután egyik játékos sem vesztett adogatógémet, noha erre többször is volt esély. Fucsovics például két játékban összesen ötször jutott breaklabdához – a második gémben, a szerb adogatásánál 0:40 is volt az állás –, de nem tudott élni a lehetőségekkel. A mérkőzés 2 óra 19 percig tartott.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palika1955
2021. szeptember 02. 15:21
Sajnos mindkét magyar főtáblás, Gálfi és Fucsovics kiesett az első fordulóban. Dalmát nem láttam, de Fucsovics vesztése egyértelmű. Nem jó a szervája. Amit csinál az kevés ezen a szinten. Csupán játékba hozza a labdát mint egy kezdő, nincs kényszerítő erő. Az amerikai kommentátorok, a hírhedt nigger csatorna (ESPN) vezetésével folyamatosan siránkoznak a williams brotherok hiánya miatt. Pedig csak a levegő lett tisztább, különösen a nagyvalagú ripacs gorilla távollétével. A másik hír. A sztárnak kikiálltott gauff símán kiesett 62 perc alatt a második fordulóban. Djokó ma egy hollanddal játszik este 7 órakor a nagy stadionban.
KannibálTatárÚr
2021. július 21. 08:08
Rendben van. Ő a 48.-dik a ranglistán, nem volt reális esélye győzni. Gyokovics ellen a másodiknak sincs.
gyaloggos
2021. július 21. 08:08
PERSZE, hogy fantasztikus teljesítmény, hogy idáig jutott Marci! CSAK az a fránya étvágy evés közben jön meg, és ha most ilyen jó formában van, MIÉRT éppen a világelsővel kellett most mérkőznie?
nyugatiszél
2021. július 21. 08:07
Sokféle sportban jók. Genetika. A 180 cm feletti testmagasságot okozó gén 3 helyen gyakori Európában: Skandinávia, Hollandia, Dinári-hegység. A dináriak ráadásul hosszú karúak-lábúak. Djokó mellett a többi nagy teniszező zömöknek tűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!