Komoly esélyünk volt az olimpiarendezésre az Inside The Games szakértője szerint

2017. augusztus 26. 11:14

Magyarország nagy valószínűséggel elnyerhette volna a 2024-es olimpia rendezésének jogát Duncan Mackay, nemzetközi szakértő szerint, aki a vizes vb sikerét is méltatta.

2017. augusztus 26. 11:14

Duncan Mackay, az olimpiai és paralimpiai mozgalommal foglalkozó, tekintélyes insidethegames.biz szakportál szerkesztője szerint Budapest „surranópályán” elnyerhette volna a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének jogát.

A Nagy-Britanniában számos díjjal kitüntetett szakíró Budapestről keltezett írásában arra a kérdésre keresi a választ, hogy „mi lett volna, ha a magyar főváros nem vonja vissza pályázatát, és mennyivel másképpen nézne most ki a versenyfutás a 2024-es rendezésért.”

Mackay szerint ebben az esetben most „valódi versengés” zajlana a „koronázás” helyett, értve ezalatt azt, hogy szeptember 13-án, Limában a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Párizsnak adja majd a 2024-es, Los Angelesnek pedig a 2028-as játékok rendezési jogát.

A szakíró szerint Budapest az elmúlt hetekben a „legszebb arcát mutatta meg a világnak”, legfőképpen a júliusban megrendezett vizes világbajnokságon, amely Julio C. Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke szerint is „a valaha volt legjobb vb” volt.

„A jövő héten kezdődik a cselgáncs-világbajnokság a Papp László Budapest Sportarénában, és a hétnapos versenyen a közönség soraiba várják Vlagyimir Putyin orosz elnököt is” – írta Mackay.

A szerkesztő kitért rá, hogy Thomas Bach, a NOB elnöke szeptember 3-án, a cselgáncs-vb zárónapján Budapestre utazik, így hat hét alatt másodszor látogat el a magyar fővárosba, miután a vizes-vb versenyeit is meglátogatta.

Mackay emlékeztetett rá, hogy Bach „a FINA, az úszósport és Magyarország sikerének” nevezte a vizes-vb-t, amely szerinte „kiváló létesítményekben, fantasztikus közönség előtt” zajlott le nagy sikerrel.

A szakíró utalt arra, hogy Budapest pályázati stratégiájának kulcsfontosságú része volt, hogy a limai döntést megelőző hetekben mindenkinek, de legfőképp a magyar fővárosba utazó NOB-tagoknak megmutassák, „milyen nagyszerű ez a város, és hogyan tudják használni arra, hogy világeseményeknek adjanak otthont.”

Mackay szerint a Momentum Mozgalom a magyar olimpiai pályázatot használta fel arra, hogy kifejezze tiltakozását a kormány ellen, valamivel több mint egy évvel a parlamenti választások előtt.

(MTI)

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2017. augusztus 27. 09:14
FIZESSEN A MOMENTUM ÉS A BALOLDAL! ELMARADT HASZON! ÉS AZ A TENYÉRBE MÁSZÓ POFÁJÚ FEKETE SZŐRMÓK.....
kispufi
2017. augusztus 26. 21:18
Így van. Az, hogy ez miért pozitív lépés az országnak, és miféle országépítő egyéb fellépést hoznának össze az ország, a nemzet, az összmagyarság ügyében, miféle másik álmot ajánlanak a legyilkolt álom helyett, egy pillanatig sem volt szempont. Csak az, hogy ők vannak porondon, és árthatnak Orbánnak, meg minden orbánistának tekintettnek. Önmagukon túl nem látó fellengzős, üres übermensch paraziták, adja Isten, hogy jövőre véget is érjen a történetük. Ha pedig bármelyikükön bárki is tettleg venne elégtételt, kérem a véleménynyilvánítás tárgykörébe utalni.
noMores
2017. augusztus 26. 21:01
A kedves álomgyilkosozó agyhalottak figyelmébe ajánlom a tényeket: 1. a fidesz úgy nevezett az olimpiára, hogy a kutyát nem kérdezte meg (vö: ki hatalmazta fel őket erre?) 2. nem folytattak semmilyen kampányt 3. nem rendeztek népszavazást, sőt a NVI-n keresztül minden létező beadványt elszabotáltak 4. egy kis csapatnak sikerült átnyomni egy budapesti aláírásgyűjtést 5. összejött a megfelelő mennyiségű aláírás, hogy KIÍRJÁK A SZAVAZÁST 6. másnap Orbán visszamondta a nevezést Na, árulja el a kedves birkahadsegereg, hogy 1. ki hatalmazta fel Orbánt, hogy visszalépjen???? 2. Miért nem állt bele, és vitt végig egy POZITÍV KAMPÁNYT? 3. Miért nem állnak le még mindig a szlalomkajakpálya vagy a biciklicsarnok építésével, holott erre a kutya nem lesz vevő ebben a kis országban? Az 1. pont nagyon fontos: megengedte valaki ennek a tahó miniszterelnökünknek, hogy szó nélkül visszalépjen?? Melyik fideszes békemenetelő agyhalott bólintott rá, hogy "Kedves Orbán, most vissza szabad lépni, mert túl sokan (266.000) vannak az ellenzők"??? Ki volt az? Tegye fel a kezét! ÉN NEM ENGEDTEM MEG ORBÁNNAK, HOGY VISSZALÉPJEN AZ OLIMPIÁTÓL! Ezt jegyezzétek fel, honfitársak!
Mutimi
2017. augusztus 26. 19:08
Fel lett áldozva pár hét sajtófigyelem oltárán. Legalább megismertük az értékrendjüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!