Belengette a Budapest-Bécs kerékpárutat a kormány

2016. augusztus 03. 21:40

Révész Máriusz, a kerékpározás fejlesztéséért és népszerűsítéséért is felelős kormánybiztos arról beszélt, olyan kerékpárutak kellenek, amelyeket használnak is az emberek. Márpedig szerinte egy Budapest-Bécs kerékpárutat évente kétszázezren használnának, valamint 4-5 milliárd forint forgalmat is jelentene.

2016. augusztus 03. 21:40

A kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos szerint 4-5 milliárd forint forgalmat jelentene egy Budapest-Bécs kerékpárútvonal.

Révész Máriusz az M1 aktuális csatornán szerda esti műsorában azt mondta, a közeljövőben a Budapest-Balaton és a Rajka-Budapest útvonalon várható nagy forgalom, ezért ezek fejlesztésére van szükség. Ugyanakkor nagyobb beruházásokra készülnek Dunakeszi térségében,Tokaj környékén, továbbá Debrecen és Nagyvárad között.

A kormánybiztos elmondása szerint ha meg tudnák építeni a Bécs és Budapesti közötti szakaszt, nagyjából 200 ezer kerékpárosra lehetne számítani egy év alatt, ők a statisztikák szerint 4-5 milliárd forint forgalmat jelentenének.

Révész Máriusz kiemelte a kerékpáros szervezetekkel való egyeztetés fontosságát is, mert – mint fogalmazott – olyan utakat kell építeni, amelyeket használni is fognak, ebben a szervezetek jó partnerek tudnak lenni.

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik