Tarlós István egyeztetett a Magyar Kerékpárosklubbal

2016. április 20. 16:27

Tarlós István megállapodott a Magyar Kerékpárosklubbal, hogy ők is részt vesznek a kerékpározással foglalkozó munkacsoport következő ülésén. A szerdai egyeztetésen kiderült, Tarlós István elképzelhetőnek tartja a belváros egy szűk területének autómentesítését – írta a Magyar Kerékpárosklub a Facebook-oldalán.

2016. április 20. 16:27

A Magyar Kerékpárosklub képviselői szerdán Tarlós István főpolgármesterrel tárgyaltak Budapesten, és bár a másfél órás találkozón nem értettek mindenben egyet, a városvezető megígérte, hogy nem hagyja ki a szervezetet a biciklizést érintő kérdések megvitatásából – közölte a klub a Facebook-oldalán.

Azt írták, hogy megállapodtak: részt vesznek annak a kerékpározással foglalkozó munkacsoportnak a következő ülésén, amely eddig a Magyar Kerékpárosklub nélkül működött. Hozzátették: részletesen érvelnek majd a biciklis közlekedés fejlesztése mellett, valamint kiemelik az eddigi eredmények pozitív hatásait is.

A klub képviselői sok témát érintettek a főpolgármesterrel, és voltak közös pontok, de olyanok is, amikben nem tudták meggyőzni egymást. A buszsávok használatában nem jutottak közös nevezőre, az oktatás szükségességéről viszont közeledtek az álláspontok – emelték ki, megjegyezve: Tarlós István egy szűk területen elképzelhetőnek tartja a belváros autómentesítését.

A Magyar Kerékpárosklub továbbra is szakmai partnerségre törekszik, és képviseli a biciklivel közlekedőket,  akinek a száma egyre nő, –valamint azokat, akik nyitottak, de még nem ültek kerékpárra – olvasható a közleményben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!