Redgrave Rióban járt az evezős pályán

2013. április 23. 12:51

Sir Steve Redgrave ötszörös olimpiai bajnok brit evezős meglátogatta Rio de Janeiróban a Lagoa Rodrigo de Freitas evezős pályát, ahol időközben tömeges halpusztulás történt.

2013. április 23. 12:51

Az evezős legenda a 2013-as Laureus Év Sportolója Díj díjátadó ünnepségére érkezett a városba. A következő Játékokat már előre nagy sikerként könyveli el miután megtekintette az előkészületeket. Különösen nagy hatással volt rá a Lagoa Rodrigo de Freitas evezős pálya: „Csodálatos a környezet, egészen lenyűgöző” – nyilatkozta.

Sir Steve úgy véli a 2016-os olimpia szervezőbizottságának nehéz dolga lesz a londoni játékok elképesztő sikere után, azonban arra buzdítja a brazilokat, hogy ne álljanak be az angolok után a sorba, és találjanak rá saját stílusukra.

Redgrave szerint erre nem lesz majd panasz, a riói karnevál hangulatára számít majd a játékokon is. Elmondása szerint az olimpia nem csak a sporteseményekről szól, hanem a rendező ország élő kultúrájáról, amely egyediségével mindig új színt visz a sport ünnepébe.

Érdekesség, hogy nem sokkal Redgrave látogatása után elpusztult halak tömkelege borította el az evezős pályát. A tömeges halpusztulás okaként a hatóságok a viharok nyomán vízbe mosott szerves anyag által kiváltott oxigénhiányt nevezték meg.
Korábban is történt már hasonló a tavon, 2009-ben becslések szerint körülbelül 100 tonna haltetemet kellett eltávolítani a vízből.
 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik