Egyedi azonosító védi a bicikliket a lopástól

2012. február 18. 12:04

Tiszainokán gravírozással jelölik meg a kerékpárokat és nyilvántartják, melyik kinek a tulajdona. A rendszer bevezetése óta nem loptak el biciklit.

2012. február 18. 12:04

Gravírozott azonosítókkal látják el a bicikliket Tiszainokán, az egyedi jelzéseket számítógépes nyilvántartásban is rögzítik, a tulajdonos fényképével együtt. Ha kell, ezeket az adatokat bármikor a rendőrség rendelkezésére tudják bocsátani a szomszédos falvakban.

A 440 lakosú községben a kerékpár a legfőbb közlekedési eszköz, gyakorlatilag minden családnak van legalább egy, de inkább több biciklije – mondja Szendreiné Kiss Erzsébet, a falu polgármestere. Korábban fordultak elő kerékpárlopások, a gravírozás bevezetése óta azonban még egyetlen, azonosítóval ellátott biciklit sem loptak el.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pétestvér
2012. február 20. 00:24
Ez nácizmus! Amúgy meg sérti a kerékpárok jogait...
Csomorkany
2012. február 19. 02:00
Engem meg az keserít el, hogy hangember vagy. Ideteszel egy teljesen légből kapott példát, ami semmibe nem kerül, viszont mit tettél azért az emberért, akit tényleg perbe fogtak, mert árammal védte a földjét? Mit teszel a vidéki magántulajdon védelméért? Elég sok ötlet előkerült itt, a magyar demokrácia nagyobb dicsőségére főleg jobbikosoktól. Hajlandó vagy ezeket támogatni?
blehel
2012. február 19. 01:59
azt hiszitek viccesek vagytok a rasszisztazasotokkal? Nem ez a rasszista, hanem amikor a rendor leszedi a ciganyt a zsakutcaban oda es visszafele jovet, mert nincs mondjuk 100%-osan megfelelo felszerelese, de csak a ciganyokat szedi le a kerekparrol nehany tizezres buntetessel, a tobbieket nem. Es nem fogtok tudni belem kotni, mert szerintem a tulajdon az szent, szoval adott esetben arammal csak nyugodtan lehessen megvedeni a sajat tulajdont. Az ilyen viccesnek szant szanalom csak elkeserit.
Learten
2012. február 18. 21:00
Gratulálok az ötlethez és a megvalósításához!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!