Új, szakértő menedzsment a legnagyobb gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat élén – Interjú Füzesi Judit vezérigazgatóval (X)

2024. január 25. 09:39

2024. január 1. napjától új menedzsment irányítja a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt-t. Az alapításának 75. évfordulóját idén ünneplő vállalat új vezérigazgatójával, Füzesi Judittal beszélgetünk Magyarország piacvezető gyógyszerkereskedelmi cégének jelenéről, jövőjéről.

2024. január 25. 09:39
null

A Hungaropharma Zrt. Magyarország 50 legnagyobb árbevételű vállalatának egyike, mégis viszonylag keveset hall róla az átlagolvasó.

Füzesi Judit:  Igen, ez így van. A Hungaropharma, mint a legnagyobb, nemzeti gyógyszer-nagykereskedő az egészségügy rivaldafényén kívül, a tudásának legjavát adva biztosítja minden második gyógyszerdoboz útját a magyar lakosság részére. Az átlagolvasó azonban mégis gyakran találkozhat velünk, hisz több száz szállítójárművünk naponta sok tízezer kilométert tesz meg annak érdekében, hogy a megfelelő időben a megfelelő gyógyszer eljusson oda, ahol szükség van rá. Ha találkoznak a „gyógyítást szállítunk” feliratú autókkal, velünk találkoznak.

Jelentős változás volt a cég életében a menedzsmentváltás, hogyan tervezi folytatni tovább?

FJ:  Januártól új felsővezetéssel és megújuló stratégiával működünk tovább, de az ágazatban elért pozíciónk és sikerességünkre vonatkozó törekvésünk változatlan. Az elmúlt évtizedben – melyben én magam is vezérigazgató-helyettesként aktívan részt vettem – kiépítettünk egy egyedülálló vertikális gyógyszerpiaci integrációt, amely mára az anyavállalat mellett kilenc, a maga területén meghatározó fontosságú leányvállalatot jelent. Az elmúlt néhány évben jelentős mértékben megnövelve kapacitásainkat a régió egyik legjelentősebb gyógyszerlogisztikai bázisát teremtettük meg. Készen állok arra, hogy több mint harminc évnyi tapasztalatomat három vezetőtársam széles körű ismeretével kiegészítve ne csak átvegyem a Hungaropharma vállalatcsoport irányítását, hanem eredményesen hozzájáruljak annak sikeres fejlődéséhez. Üzleti vezérigazgató-helyettesként folytatja munkáját Dene László, aki az elmúlt nyolc évben a cég egyik stratégiai leányvállalata, a Bellis Egészségtár Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be. Korábban a Vállalatcsoport operációs igazgatójaként dolgozó Nagy Andor aktívan hozzájárult a Hungaropharma stabil és sikeres működéséhez, az új menedzsmentben logisztikai és technológiai vezérigazgató-helyettesként irányítja a rábízott szakterületeket. A felsővezetéshez csatlakozik pénzügyi vezérigazgató-helyettesként Dr. Felsmann Balázs, aki széles körű gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a gyógyszeripari nagyvállalatok gazdasági irányításában.

Nagy Andor, Dene László, Füzesi Judit, Dr. Felsmann Balázs / Fotó: hungaropharma.hu

Új vezérigazgatóként milyen célt tűzött ki önmaga és vezetőtársai elé? 

FJ:  Vezérigazgatóként is azon fogok munkálkodni, hogy a Hungaropharma Vállalatcsoport piacvezető gyógyszer-nagykereskedőként, teljes körű gyógyszerlogisztikai szolgáltatóként, és gyógyszer-kereskedelmi innovátorként az ágazat élmezőnyének oszlopos tagja legyen. Meggyőződésem, hogy a Hungaropharma Vállalatcsoport a hazai gyógyszer-kereskedelem hosszú távú, töretlen szakmai és üzleti fejlődésének nélkülözhetetlen szereplője és jövőjének fontos letéteményese. Gyógyszerpiaci tapasztalataink, a régióban egyedülálló logisztikai kapacitásaink, a nemzetközi trendekkel összehangolt stratégiánk együttesen járulnak hozzá a magyar gyógyszerkereskedelem és gyógyszerpiac zavartalan működéséhez, biztonságához, valamint fejlődéséhez.

 

(X)

Fotók: hungaropharma.hu