Ezek a vállalkozók friss kihívásai

2024. szeptember 21. 13:47

Varga Mihály pénzügyminiszter nyitja meg két hét múlva azt a konferenciát, amelyen a hazai gazdasági vezetők és kormányzati képviselők osztják meg előrejelzéseiket és elemzéseiket. Az október 3-án tizenharmadik alkalommal megrendezendő JVSZ Makro Konferencia célja a vállalatok versenyképességének növelése és a hazai gazdaság élénkítése.

2024. szeptember 21. 13:47

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) október 3-án 13. alkalommal rendezi meg az üzleti élet egyik legfontosabb szakmai eseményét, a JVSZ Makro Konferenciát, amelynek az ELTE Egyetemi Kongresszusi Központja ad otthont. A félnapos eseményen a hazai gazdasági élet véleményformálói, a kormányzat és az MNB képviselője osztja meg nézeteit és gondolatait a hazai üzleti előrejelzések mellett geopolitikai kilátásokról, Kína és Amerika gazdasági versengéséről, Európa jövőbeni szerepéről. Az irányt mutató, aktuális trendeket felvázoló előadások mellett rendhagyó vitafórumok színesítik a programot. A konferencia fővédnöke Varga Mihály pénzügyminiszter, a JVSZ társelnöke. 

A JVSZ hazánk vezető üzleti szövetségeként közel 150 tagvállalatot tömörít, a cégcsoportokon keresztül mintegy 1000 vállalatot képviselve, amely a teljes hazai GDP mintegy egyharmadát jelenti. A Makro Konferencia küldetése, hogy a legfrissebb gazdasági előrejelzésekkel, szakmai és kormányzati egyeztetésekkel és gondolatébresztő beszélgetésekkel segítse elő a vállalatok versenyképességének növelését és a hazai gazdaság élénkítését. 

A konferencia nyitó előadását Varga Mihály pénzügyminiszter tartja, aki betekintést nyújt a magyar gazdaság aktuális állapotába és jövőbeli irányvonalaiba. Ezt követően Virág Barnabás, az MNB alelnöke osztja meg a legfrissebb makrogazdasági elemzéseket, amelyek meghatározzák a következő évek üzleti környezetét. 

Európa szemével a világ felé, a világ szemével Európa felé 

A konferencia egyik kiemelt programpontja az Európa szemével a világ felé, a világ szemével Európa felé című vitafórum, ahol olyan vállalati vezetők osztják meg tapasztalataikat, mint dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója és dr. Tálos Péter, a Foxconn csoport alelnöke. A beszélgetést Bombera Krisztina moderálja.  

A rendhagyó és interaktív beszélgetések mellett a Húzós LIVE powered by ATV című blokkban Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke és a Shell korábbi globális alelnöke Rónai Egon műsorvezetővel osztja meg gondolatait a nemzetközi üzleti környezetről, Kína és Amerika viszonyrendszeréről. 

A konferencia talán legizgalmasabb eseménye egy vitafórum lesz Hova tart a magyar gazdaság? címmel. Itt vezető bankárok: Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Egerszegi Ádám, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese, valamint Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának igazgatója kérdezheti a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőjét. 

Így alakul az üzleti klíma: JVSZ Economy Index 

A konferencia keretében dr. Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója és a szövetség elnökségi tagja mutatja be a JVSZ Economy Index legfrissebb eredményeit, amely az üzleti klíma alakulását vizsgálja a hazai vállalkozások szemszögéből.  

A konferencia programját A versenyképesség titka – Egy magyar tulajdonú bank és egy befektetési szolgáltató története piacszerzésről, növekedésről és fenntarthatóságról című vitafórum zárja, amelyben Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója vitatja meg, hogyan lehet a lokális tudást globálisan hasznosítani, miközben Bombera Krisztina kérdései révén feltárják, hogyan válhat egy kis cégből nagyvállalati szereplő kisebb ökológiai és társadalmi lábnyommal. 

A Makro Konferencia kiváló lehetőséget kínál a szakmai kapcsolatok építésére és a legfrissebb gazdasági trendek megismerésére. A résztvevők a kávészünetek, a kiemelt jegyet vásárló vendégek pedig a záróebéd során kötetlenül beszélgethetnek az előadókkal és egymással, értékes kapcsolatokat építve.  

A konferencia részletes programja ezen a linken érhető el.

Ajánljuk még: 

Címlapfotó: MTI/Hegedüs Róbert

 

 


További cikkeinket, elemzéseinket megtalálják a makronom.hu oldalon.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 13:50
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­­k­­­e­­­l­d­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­e­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!