Megéri megvenni az új Galaxy Ringet?

2024. július 19. 13:45

A Samsung okosgyűrűje izgalmasan hangzik, de vajon tényleg megéri beszerezni egy jobb okosóra áráért? Főleg úgy, hogy a gyártó elmondta, ez csak kiegészíti az okosórát, tehát a kiegészítő kiegészítője.

2024. július 19. 13:45
Fekete Kíra

A szerző a Makronóm újságírója.

Hat hónappal azután, hogy a Samsung új termékét, a Galaxy Ringet bejelentette a téli Unpacked eseményen, a dél-koreai cég ismét színpadra lépett, hogy hivatalosan is bemutassa az okosgyűrűt, amelyet tűkön ülve vártak a techrajongók. Ezzel a Samsung megelőzte többek között az Apple-t, legalábbis ami az okosgyűrű piacra dobását illeti. 

Na de hogyan is kell ezt elképzelni? A Samsung Galaxy Ring egy új, Android készülékekkel kompatibilis intelligens gyűrű egészségügyi és alváskövető funkciókkal, de a cég ígérete szerint később további képességekkel bővül. A vízálló eszköz képes nyomon követni az alvást, az oxigénszintet, a pulzusszámot és a bőrünk hőmérsékletét is. Bár voltak olyan pletykák, hogy a Galaxy Ring támogatni fogja az EKG-funkciót is, úgy tűnik, ez csak pletyka maradt. Azonban a lépésszámlálót nem felejtették ki. 

A gyűrű három színben, kilenc méretben kapható, és a Samsung Galaxy Watchhoz hasonlóan nem kompatibilis az iPhone-nal. A Galaxy Ringhez tartozik egy négyzet alakú töltőtok is, amely úgy néz ki és úgy is működik, mint egy fülhallgatótok.  

Ezt tudja a Galaxy Ring  

A készülék hasonlóan működik, mint a piacon lévő más okosgyűrűk és okosórák. A Samsung Galaxy Ringnek három érzékelője van: gyorsulás-, bőrhőmérséklet-mérő és fotopletizmográfiás (PPG). Az ezek által rögzített adatok kombinációjával az alvásminőségre, a légzésszámra, a vér oxigénszintjére, a pulzusszám monitorozására és a cikluskövetésre vonatkozó információkat kaphatunk. És hogy miért válasszuk ezt óra helyett? Hon Pak, a Samsung Mobile Digital Health vezetője azoknak ajánlja, akik az okosórák kényelmesebb, kevésbé hivalkodó alternatíváját keresik. A Samsung okosgyűrűje 400 dollárba, azaz körülbelül 144 ezer forintba kerül, és július 24-én lesz elérhető, azonban Magyarországon egyelőre nem kapható. 

Még az sem mindegy, melyik ujjunkon hordjuk 

Az okosgyűrűket általánosságban a mutatóujjon ajánlott viselni, bár a Samsung szerint a mérések bármelyik ujjon pontosak. Támogatja a mozgásos vezérlést is, vagyis a mutató- és a hüvelykujjunkat összeérintve szüneteltethetjük a zenét vagy bekapcsolhatjuk a telefonunk kameráját. 

Tényleg ez a jövő? 

Ahogy említettük, a gyűrű különböző egészségügyi méréseket végez, majd továbbítja azokat a telefonunkra. Azonban az okosóráknak pont az az előnye, hogy kevésbé függünk a telefonunktól: megnézhetjük rajta az üzeneteinket, az időt vagy az időjárást, ezáltal nem kell állandóan a telefonunkra pillantanunk. Tehát gyakorlatilag ez a gyűrű kevesebb funkciót lát el, mint a karon hordott társai (nem mellesleg elveszíteni is egyszerűbb). 

A Samsungnak hasonló árkategóriában vannak okosórái, amik azért véleményem szerint jóval csábítóbbak. A Galaxy Watch7 – amely jelenleg 139 ezer forintba kerül – szintén tudja azokat a funkciókat, amiket a gyűrű, de emellett üzenetet is küldhetünk és beépített iránytűje is van.  

 

Nem mellesleg az üzenetküldő funkciót mesterséges intelligencia támogatja. Tehát valójában a komfort miatt mondanának le megannyi funkcióról azok, akik a gyűrű mellett döntenek? A gyártó szerint nem kell választani, hiszen az okosórákat inkább kiegészíti, mintsem helyettesíti, a kettő együtt pedig még pontosabb eredményeket mutat. 

Kapcsolódó: 

Címlapfotó: Debashis Sarkar/X

 

 


További cikkeinket, elemzéseinket megtalálják a makronom.hu oldalon.

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­k­­e­l­­d­ ­­­a­ ­­s­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­p­u­­n­c­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Akitlosz
2024. július 19. 15:54
Egy gyűrű inkább buta arany legyen! Technikai kacat nem ékszer. Ilyeneket a betegek viselnek. Mert nekik muszáj. Nem jó dolgukban. Fogalmam nincsen, hogy mennyit lélegeztem tegnap, de valahogyan nem is hiányzik az adat ismerete. Azt tudtátok, hogy a székletet lehúzás előtt le lehet mérni konyhamérlegen, hogy megtudjuk, hogy pontosan mekkora tömeget vesztettünk?
ujujuj
2024. július 19. 15:25
Nem éri meg. örülök, hogy segíthettem.
I_Isti
2024. július 19. 14:47
És a 666 bele van gravírozva gyárilag?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!