Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

A németek nagyban játszanak – Az Eb várható gazdasági hatásai

2024. június 28. 00:41

Kilenc-tíz millió helyi nézőt, a képernyők előtt pedig több milliárd szurkolót mozgat meg a labdarúgó-Európa-bajnokság. A várt 4 milliárd eurós közvetlen turisztikai bevétel és a legalább ilyen fontos közvetett hatások igen jól jönnek a bajban lévő német gazdaságnak.

2024. június 28. 00:41
Euro 2024: Germany - Hungary

Nyitókép: AFP / DPA / Tom Weller

Halaska Gábor és Pósa Tibor írása a Mandiner hetilapban.

A nyár végére jobbára csupán sporttörténelem marad a mérkőzések izgalma. Lényegesebb kérdés a jövőre nézve, hogy miként hat a német gazdaságra – és akár a némettel szoros kapcsolatban lévő magyarra – közép- vagy hosszabb távon a helyszínen milliókat, a képernyők előtt pedig milliárdokat lázba hozó kontinenstorna.

A szakértők egyetértenek abban, hogy az Európa-bajnokság a rendezés alatt és az azt követő hónapokban jelentős közvetlen hatással lehet a német turizmusra, ezen keresztül a gazdaságra, a munkaerőpiacra. Július 14-éig sok millió látogatót vonz Berlin, München, Köln és a másik hét meccseket fogadó város. Amellett, hogy helyi szinten fellendül a turizmus, a vendéglátás és a kiskereskedelem, globálisan megnő a sör, a televízió és a hűtőgép forgalma, ahogyan az lenni szokott.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?
Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-101
2024. június 28. 12:57
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­­k­­e­l­d­ ­a­ ­­­s­­­z­­­e­x­­i­­ ­­­p­­­u­­n­c­­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Pandaka pygmaea
2024. június 28. 06:04
"... 4 milliárd eurós közvetlen turisztikai bevétel és a legalább ilyen fontos közvetett hatások.." És ez csak egy EB . Hol van ez egy olimpiához? Rohadjon meg a momentum.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. június 28. 01:26
A reszkető, nem is létező Németország EB-t rendez, és lehet meg is nyeri. Magyarország meg eközben az EU legszegényebbje, legkorruptabbja lett a dagadt másfél évtizedes teljhatalmú uralkodása alatt. Kinek mit intézett a kormánya! Piros lett a paradicsom nem sárga Magyarország lett az EU szarzsákja! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!