Messi vagy a partvonalra került Ronaldo keres most többet?

2022. december 23. 10:57

Hasonlítsuk össze a foci-vb nagy argentin sztárja, Lionel Messi látványosan tovább emelkedő jövedelmét, kiegészítő gázsiját és a nemrég botrányos körülmények között a Manchester csapatától távozó Cristiano Ronaldo idei keresetét, mégpedig forintra átváltva! Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk: mindkét összeg alapján garantáltan leesik az állunk.

2022. december 23. 10:57
null

Kezdjük Messivel, aki a mostani vb miatt előzte meg fizetését és más kereseteit tekintve Christiano Ronaldót.

Lionel Messi, a PSG (Paris Saint-Germain Football Club) és Argentína válogatottjának igazi sztárja

Fizetés, előnyök és egyéb pályán szerzett bevételek a sportsunfold.com szakportál által gyűjtött becslések szerint 65 millió dollárra, azaz 24,6 milliárd forintra rúgnak éves szinten Messi esetén. Az argentin sztár a támogatásokból és egyéb pályán kívüli forrásokból származó fizetése pedig további 55 millió dollár, azaz 20,8 milliárd forint. Ez a két összeg együtt 120 millió dollár, azaz 45,4 milliárd forint. 

Ez annyi, mintha Dunaújváros vagy Hódmezővásárhely minden egyes lakója budapesti szenior informatikusi gázsit (nettó egymilliót) keresne.

Ez a városnyi jól fizetett magyar informatikus ekkor egy hónap alatt keresne összesen ennyit, ha az említett, fejenként nettó egymillió forintos álomfizetéssel számolunk. 

Másképpen: az ötöslottó e heti 1,45 milliárdos főnyereményének ez az egy évi Messi kereset kis híján a 47-szerese!

Pedig mi átlagemberek a magyar lottó ötös közel másfél milliárdját sem igazán tudjuk ésszel felfogni; hát még ebből 47 darabot...

Minden idők egyik rendkívüli csúcstartó játékosa, Mbappe klubtársa, a már most legendává vált Lionel Messi kereset szempontjából eddig a második helyen állt Christiano Ronaldo után, de ahogy látni fogjuk, bevétele most már a fenti 120 millió dollár ötödével több, mint Ronaldo ez évre becsült teljes jövedelme.

Igaz Cristiano Ronaldót leszámítva nincs még egy focista a földkerekségen, aki megközelítené Messi promóciós potenciálját. 

A játékos pénzbeli értéke 620 millió dollárra (234 milliárd forint) becsült, ami a fenti, idei éves teljes összeg több mint ötszöröse.

Cristiano Ronaldo – Ex-Manchester játékos, Portugália válogatottjának csapatkapitánya

A portugál sztár, Cristiano Ronaldo fizetése, bónuszai és egyéb, pályán szerzett jövedelme mintegy 40 millió dollár, ami 15,1 milliárd forint. Ehhez jön a támogatásokból és egyéb pályán kívüli forrásokból származó fizetése, ami további 60 millió dollár.

Cristiano Ronaldót sok szál fűzte egykori klubjához, a Manchesterhez, azonban a közelmúltban – mint ismert – botrányosan távozott. Azonban ez nem akadályozta meg a portugál csillagot abban, hogy közel 40 millió dollárt tegyen zsebre idén fizetésként. 

Hány autó, lakás és iPhone jönne ki Messi éves jövedelméből?

Először lett vb-győztes 1986 óta az argentin labdarúgó válogatott, ezzel, ahogy korábban megírtuk, akár a szorult helyzetben lévő Argentina GDP-jét is sikerülhet feltornászniuk, az viszont máris biztos, hogy a győzelemmel járó 42 millió dolláros, azaz átváltva mintegy 16 milliárd forintos pénzjutalmat hazavihetik.

 

A jelenleg tehát klub nélküli játékost állítólag Szaúd-Arábiában és más gazdag országokban, bőséges pénzforrásokkal rendelkező fociklubok keresik, de még nem szerződött le sehová.

Ám mivel most Ronaldo szabad, bizton számíthatunk arra, hogy a következő szezonban a pályán lévő fizetése még magasabb szintre emelkedik, még az is lehet, hogy 2023-ban lehagyja Messit.

Ön mit gondol ezekről a csillagászati összegekről? Írja meg nekünk kommentben!

A nyitókép forrása: 123rf.hu

Argentína gazdasága is kaszálhat a VB-győzelemből

A döntőt játszó két nemzet, Argentína és Franciaország egyike sincs irigylésre méltó helyzetben gazdaságilag. Persze a gondok összehasonlíthatatlanul nagyobbak Dél-Amerikában. Míg Franciaország az energiaválsággal és az ipar megmentésével van elfoglalva a háborús káosz közepette, addig Argentínában a problémák évekkel ezelőtt kezdődtek, és mára olyan súlyossá váltak, hogy az infláció elérte a száz százalékot, a lakosság 40 százaléka pedig a megélhetési küszöb alatt él.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PlutarkhoszCatoMedHabilDebil
2022. december 23. 19:37
Föl nem foghatom, miért turkálunk mindig a másik zsebében. Jellemzően proletár mentalitás. Messi egy zseni, aki egy nagyon éles, fluktuáló piacon több, mint húsz éve jelen van olyan színvonalon, ahova más el sem jutott. ( Vagy nagyon kevesen (Pelé, Maradona )) Gusztustalan ez a hozzáállás. Mindenkinek Áldott Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
Búvár Kund
2022. december 23. 16:06
Messinél már csak a bulgárok kapnak kevesebb fizetést ! Már a románok is megelőzték! B-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!