Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Így tűnhet el 32 milliárd dollár

2022. december 06. 09:37

Szóba került az is, hogy milyen hatással van mindez a kriptoszektorra vagy akár a Forma-1-re.

2022. december 06. 09:37
null

A kriptoszektor idei legnagyobb botránya tovább gyűrűzik. Az FTX csődjével kapcsolatban naponta újabb fejleményeket tudunk meg.

A Fintech.hu időrendi sorrendben gyűjtötte össze a megosztó kriptosztár, Sam Bankman-Fried 32 milliárdos értékeltségű vállalatának összeomlásának történetét. Összefoglaló cikkünk a problémák első jeleitől a látványos és közel 1 millió károsultat érintő összeomlásig mutatja be az eseményeket.  Az FTX nem csak lakossági ügyfeleket, hanem elsősorban vállalatokat szolgált ki, és számos affiliate-partnere tovább értékesítette a tőzsde szolgáltatásait – ezzel magyarázható a vállalat hatalmas növekedése és a jelenlegi tetemes kár.

Az FTX-nek 134 intézményi ügyfele volt, akik lakossági szolgáltatást nyújtottak, összesen több mint 1 millió ügyfél számára. A kriptotőzsde olyannyira beágyazott szereplője volt a pénzügyi piacnak, hogy 100 fölötti kockázatitőke befektetéssel rendelkezett, és számos sportcsapatot támogatott, például jelentős szponzora volt a Mercedes Forma1-es csapatnak is.

Vajon hogyan alakul ki egy ilyen rendszerből az amerikai történelem egyik legváratlanabb és legszövevényesebb csődbotránya? A Fintech Világa legújabb részéből fény derül néhány lehetséges magyarázatra.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!