Szakad a német egység? Az észak-németek saját áramárakat akarnak

2022. szeptember 27. 18:46

Alsó-Szászország, Schleswig-Holstein és Mecklenburg-Pomeránia német tartományok olcsóbb áramárakat követelnek. Érveik szerint, ahol zöld energiát termelnek, annak az emberek javát is szolgálnia kell. A javaslattal hazánk egyik legfontosabb kereskedelmi-ipari partnere, Bajorország járna rosszabbul.

2022. szeptember 27. 18:46
null
Matus Tibor
Matus Tibor

Az észak-német tartományok támogatják, a nagyobb méltányosság érdekében, hogy a villamos energia tekintetében Németországot különböző árzónákra osszák fel. "Ha ott élek vagy termelek, ahol az energiát is előállítják, akkor ott ennek az energiának, olcsóbbnak is kell lennie" – mondta Olaf Lies (SPD) alsó-szászországi energiaügyi miniszter a Welt am Sonntag című lapnak, hivatkozva arra, hogy

Reinhard Meyer (SPD), Mecklenburg-Elő-Pomeránia energiaügyi minisztere még egy ellentmondást is lát, amelyet fel kellene oldani: „Nem fogadható el, hogy a megújuló energiák bővítésében nagy részt vállaló tartományoknak kell a legmagasabb villamosenergia-árakat fizetniük." Szerinte 

 mint üzleti helyszínt.

Schleswig-Holstein energiaügyi minisztere, Tobias Goldschmidt (Zöldek) ezért úgy véli, hogy az árzónákra való felosztás 

Szerinte a bajorok több mint 15 éven keresztül szabotálták az elektromos hálózatok és a szélenergia bővítését. Úgy vélte a miniszter, hogy egyszerűen „már nem lehet megmagyarázni az északi embereknek, hogy miért ők állják ennek a számláját”. (Mintha a megújulók mindent problémát megoldanának.)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ebalint
2022. szeptember 30. 17:54
Remélem, hogy más dolgokban is ennek mentén foglalnak állást... Pl. élelmiszer, stb.
józan paraszti ész
2022. szeptember 30. 17:51
Oszt remélem, ott északon nem akarnak Mercedesben, BMW-ben vagy Audiban ülni, nem ők csinálják. Azt is remélem,hogy a szélerőmű építés támogatásának a déliekre jutó részt visszautalják kamatostól. Egyébként jó a műsor, üssék csak egymást.
Karvaly
2022. szeptember 30. 17:51
Nahát, nahát, a nagy szolidárisak csak addig azok, amíg másoktól remélnek hasznot, mihelyst a saját zsebükre megy a dolog, egyből vége a nagy elveknek. A nagy, követni való, imádott nyugat ugyanolyan képmutató, mint amilyen mindig is volt.
minekkellregisztralni
2022. szeptember 30. 14:01
Csak még így sem kapcsolnak elég gyorsan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!