Inflációkezelés fintech megoldásokkal – részvényért kenyeret

2022. augusztus 20. 14:50

A Peak alapítója szerint izgalmas időszak várható a fintech szektorban a fejlődést és a formabontó megoldásokat ösztönző infláció nyomán.

2022. augusztus 20. 14:50
null

Mintha váratlanul érte volna a világpiacot a közelmúltban tapasztalható féktelen infláció. A koronavírus-válság idején számtalan digitális technológiai megoldás állt készen az új helyzet kezelésére, most azonban lassabban jelennek meg az inflációkezelésre szolgáló új alkalmazások és funkciók. A Trend FM-en is hallható Fintech Világa rádióműsor legújabb adásában Suppan Márton, a Peak alapítója és Érczfalvi András műsorvezető olyan fintech megoldásokat mutatnak be, amelyek segítségével könnyebben kezelhető a pénzromlás.

A magyar piacon egyelőre nem tapasztalható más reakció a jelenlegi helyzetre azon kívül, hogy elkezdtek emelkedni a lekötött betétek kamatai, illetve magasabb kamatozású állam- és vállalati kötvények kerülnek piacra. A nemzetközi színtéren azonban több érdekes fintech megoldás is megjelent a közelmúltban.

Jellemzően a személyes költségkezelés (PFM) területén léptek a szolgáltatók. Pénzszűkében az emberek jobban figyelnek személyes költéseikre. Ezt támogatja egy közösségi finanszírozási kampányát nemrég záró cég, a Steven, amely a családon és baráti társaságon belüli pénzkezelésre és elszámolásra ad hatékony megoldást.

Szintén közösségi finanszírozással tör előre a Lumio, amely az automatizáció segítségével ígér nagyobb pénzügyi hatékonyságot, és ideális inflációkezelési megoldást nyújt ügyfeleinek. Az alkalmazás teljesen személyre szabott pénzügyi élményt kínál. A felhasználók percek alatt összekapcsolhatják az appot pénzügyi szolgáltatásaikkal, így egy helyen tekinthetik át bankszámláik, hitelkártyáik, kereskedési számláik, valamint kriptovaluta tárcáik egyenlegét és pénzmozgását. A Lumio automatizmusokat épített az alkalmazásába, amelyek minden számlával kapcsolatban javaslatot tesznek a megtakarítandó és befektetendő összeg javasolt mértékére, valamint a megtakarítás és befektetés ideális módjára. Ha a felhasználónak szimpatikusak a kapott javaslatok, néhány kattintással engedélyt adhatnak azok elvégzésére.

A pénzügyi rugalmasság egyedülálló példája a vagyonkezelést és a fizetést ötvöző UnitPlus, melynek ügyfelei tőzsdén jegyzett befektetési alapokba tett pénzükkel is fizethetnek. A UnitPlus igyekszik arra ösztönözni ügyfeleit, hogy pénzüket tőzsdei alapokban tartsák, a potenciálisan generált hozammal védekezve az infláció ellen. Egyesek azonban nem szeretnék lekötni pénzüket, mivel könnyen szükségük lehet arra a mindennapi kiadásaik fedezésére. Az újonnan bejelentett fizetési megoldásuk ezt a problémát oldja fel.

Hogy mi lehet a tökéletes inflációkezelő fintech megoldás, és mi várható az ökoszisztémában, kiderül a Fintech Világa legújabb adásából.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!